agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   esmaesma / hoyalarım (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/37646.htm)

esmaesma 14-07-2015 23:38

esmaesma / hoyalarım

3 Eklenti(ler)
Artık vakti geldi diye düşündüm ve hoya sayfamı açmaya karar verdim. Sizinle hoyalarımla ilgili tüm gelişmeleri buradan paylaşmayı planlıyorum ;) Bir akrabamızın hediye ettiği carnosayla ilgili bilgi ararken buldum ağaçlar.net'i ve katıldım aranıza. Sonra yeni türler edinme isteği belki birçoğunuz gibi içimde coştu da coştu. Sayın yeşillimin bana hediye hoya türleri göndermek istediğini yazdığı mesajı okuduğumdaki yüz ifademi görseydiniz :D deli gibi sevinmiştim. Önce onun hediyeleri ve ardından kendisinden temin ettiğim türler ve yine hediyeleri. Gönlünün zenginliğiyle beni bu kadar mutlu ettiği için tekrar tekrar teşekkür ediyorum kendisine ... Neyse çok uzatmadan türlerime geçeyim en iyisi :D

Hoya Carnosa
Hoya Carnosa Red
Hoya Carnosa Crinkle 8
Hoya Sunrise
Hoya Curtisii
Hoya Parasitica
Hoya Davidcumingi
Hoya Pubycalix
Hoya Pubycalix Royal Hawaian Purple
Hoya Obovata
Hoya Chouke
Hoya Longifolia
Hoya Minibelle
Hoya Excavata
Hoya Australis
Hoya Mindorensis Red
Hoya Meliflua ssp. Fraterna

Karşınızda ilk olarak hoya minibelle, curtisii ve parasitica

esmaesma 14-07-2015 23:51

5 Eklenti(ler)
Ve sırasıyla hoya davidcumingi, excavata, australis, pubycalix ve hoya cv.chouke

esmaesma 14-07-2015 23:58

5 Eklenti(ler)
Hoya carnosa red, pubycalix royal hawaian purple, mindorensis red, carnosa crinkle 8 ve meliflua ssp. fraterna

maki01 15-07-2015 01:39

Haklısın zamanı gelmişti sevgili esmaesma, hayırlı ve bol çiçekli olsun.

Fotoğraflara tür isimlerini de yazar mısın :)

salihcan 15-07-2015 08:46

Esmaesma sayfanız hayırlı,bol Çiçekli ve bol bol kokulu olsun :)

edelvays58 15-07-2015 09:07

Oyy,yeni bir sayfa ve yeni heyecanlar olacak demektir. Sayfanız hayırlı olsun sevgili esmaesma. Benim de bir önerim olacak çok özür dileyerek: Her fotoğraafın altına ya da üzerine o türle ilgili:isim,bakım koşulları ve varsa sorunlarınızı yazarsanız biz de fikrimizi söyleriz bitki ile ilgili...Tekrar hayırlı olsun sayfanız..

esmaesma 15-07-2015 10:21

Sayın maki01, salihcan ve edelvays58 çok teşekkürler. Hemen yazıyorum tür isimlerini :D

edelvays58 15-07-2015 11:00

Excavatada bir şey dikkatimi çekti:yapraklarda sararma var. Güneş ışığı mı yansıma yapmış anlayamadım ama değilse suyu fazla geliyor olabilir. Bu tür bende yok ama gördüğüm kadarıyla sukulent yapıda bir hoya ve bol suya tahammül etmez. Kurumasını bekle ve az su ver bakalım bir değişiklik olacak mı yapraklarda.

esmaesma 15-07-2015 12:59

Uyardığınız için teşekkür ederim. Dikkat edeceğim ;)

malina 15-07-2015 17:32

Alıntı:

Karşınızda ilk olarak hoya minibelle, curtisii ve parasitica
Fotoğrafları yazı içine yerleştirmek

Bu konuyu okur ve her fotoğrafın altına (ya da üstüne) adını yazarsanız, sizi izleyenler bitkilerinizi takip ederken adlarını daha kolay algılarlar. Malum, baka baka akılda kalıyor :)

malina 15-07-2015 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 (Mesaj 1396113)
Benim de bir önerim olacak çok özür dileyerek: Her fotoğraafın altına ya da üzerine o türle ilgili:isim,bakım koşulları ve varsa sorunlarınızı yazarsanız biz de fikrimizi söyleriz bitki ile ilgili...

Benden önce söyleyen olmuş, teşekkür ederim :)
Alttaki mesajları okumadan, sizin ilk mesajınıza bakıp yazmıştım.

Ama yararlanacağınız linki de verdim :)

yeşillim 19-07-2015 18:47

Sevgili esmaesma, sayfanız hayırlı olsun. Umarım hoyalarınız bayram şölenini yaşatırlar bizlere.
Özellikle excavata nın çiçekleri açarsa değme keyfime :)

Kolay gelsin.

esmaesma 19-07-2015 23:24

2 Eklenti(ler)
Sayın yeşillim, o günleri görürmüyüz bilmem ama bu aralar gelişimimiz baya hızlandı :D

işte on gün önceki halimiz

Eklenti 567009

ve bugün

Eklenti 567010

esmaesma 19-07-2015 23:36

2 Eklenti(ler)
Pubycaliximin gelişimi ...

Öncesi ve

Eklenti 567011

Sonrasıyla

Eklenti 567012

esmaesma 20-07-2015 00:02

2 Eklenti(ler)
Dünden bugüne australis ve sunrise ;);)

esmaesma 20-07-2015 00:07

2 Eklenti(ler)
Zaman içerisinde Hoya Chouke ...

hobiciakvarist 21-07-2015 09:20

Sayın esmaesma, mum çiçekleriniz çok güzeller maşaAllah. Güle güle büyütün. Bana da bizim okulun bölüm sekreteri emekliliği geldiğinde bir saksı mum çiçeği hediye etmişti. Ben de ne kadar sevinmiştim anlatamam. Ertesi gün geldiğimde ise bana bıraktığı bütün çiçekleri birisi alıp götürmesiyle içimde bir hüzün bir acı doldu taştı... Temizlik amirliğinden tutun, peyzaj amirliğine herkese sordum kimsede bilgi yoktu kimin aldığına dair. Ben de içimde bir burukluk ile kısmet değilmiş dedim ve geçtim.

Bazen bakımlarında yaşanan zorlukları okuyunca belkide bir lutüf'tu diye düşünmüyor değilim (daha doğrusu kendimi avutuyorum) ama bu güzel bitkilere bakma şansı elde edemediğim için üzülmemek elde değil.

Güle güle büyütün.

yeşillim 22-07-2015 11:48

1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşımdan izin aldım ve benim excavata nın anacının çiçek demetini getirdim. Çok değerli, bir tür..

melis inanc 22-07-2015 14:29

sayfanız hayırlı olsun çiçekleriniz umarım sizi mutlu eder yerinizde olmak isterdim bendede uzun zamandir mum çiçeği takintisi başladı satın almak istiyorum ama malesef bulamıyorum

melis inanc 22-07-2015 14:32

çelik ile çoğaltmak zormus cicegini görmek açısından çelik alinan ana bitki daha önce çiçeklenmediyse bizim celigimizde tutsa bile 7 seneden önce acmazmis ne kadar doğru bilmiyorum

Emineyyüp 22-07-2015 14:38

Sayın esmaesma bilginiz vardır diye soruyorum .Hoya obovata Çelik olarak edindim küçük bir yaprak çıkardı çok az büyüdü sonra döktü onu neden acaba bakımını mı yanlış Yaptım yoksa bir Şeyler mi deydi görmeden hatırlayamıyorım

esmaesma 22-07-2015 15:41

Sayın Emineyyüp ben de tam olarak net birşey söyleyemeyeceğim. Ben bu durumu sunrise da yaşadım. Sulama döngüsünü çok iyi ayarlayamadığım için iki kez büyüttüğü yaprakları sarartarak döktü. Toprağının kuru kalmasını sevmeyen bir tür. Belki siz de de böyle bir durum olmuştur. Daha tecrübeli arkadaşlar eminim daha doğru ve net bir cevap vereceklerdir.

esmaesma 22-07-2015 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 1397279)
Sevgili arkadaşımdan izin aldım ve benim excavata nın anacının çiçek demetini getirdim. Çok değerli, bir tür..

Sayın yeşillim size katılıyorum. Bence de çok değerli bir tür. Bana bu türü kazandırdığınız için çok mutluyum. Çiçeği çok güzel. Acaba kokusu var mı?

yeşillim 22-07-2015 16:56

Yayılıcı kokusu olmamakla beraber, yakınından kokusu alınıyormuş. O da, Hoya fitchii kokusuna benzetiliyor.
Aldığı güneşe göre mor renkten, bordoya kadar değişebiliyor. Üç yıl gibi bir zamanda çiçek açmış.
Bir de geldiği yer Amerika'dır. Bu kadar bilgi kalsın bakalım burada.
İnşallah birimizden, birinin excavata'sı açar da uygun başlığında tecrübelerimizi aktarırız. Kısmet..

yeşillim 22-07-2015 17:03

1 Eklenti(ler)
Bir kare daha gelsin. Not düşmek istiyorum. Yaprakları yakıcı güneşten hemen etkilenir. Tecrübeyle sabittir.

Emineyyüp 22-07-2015 17:51

Teşekkür ederim cevabınız için .Benim daha Çelik halinde yeni yeni kökleniyor neredeyse köklenmeden yaprak verdi aceleci davrandı sonu böyle oldu:D

esmaesma 30-07-2015 13:28

1 Eklenti(ler)
Pubycalix gelişimi son hızla devam ediyor :D Yeni çıkardığı sürgün epeyce uzadı.

esmaesma 30-07-2015 13:38

2 Eklenti(ler)
Bir çiçekçiden gelişmiş halde aldığım hoya carnosa, sürgünler tellere dolanmaya başlamıştı, zarar görür endişesiyle sürgünleri tellerden ayırıp çemberine tekrar düzgün bir şekilde sardırdım.

salihcan 30-07-2015 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esmaesma (Mesaj 1398977)
Pubycalix gelişimi son hızla devam ediyor :D Yeni çıkardığı sürgün epeyce uzadı.

Çok güzel olmuş Buda royal Hawaii purple :)

esmaesma 06-08-2015 20:20

2 Eklenti(ler)
Sayın yeşillim den gelen bellalar ;) Onlar da benimle tatile gidiyorlar. Bakımlarını kendim de henüz bilmediğim için kimseye emanet edemedim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025