![]() |
Çiçeği çok güzel ...Ama yapraklarda çiçekle yarışıyor :)
|
Evet, sevgili sonkez. Yapraklar da muhteşem. Kaplumbağ deseni
|
2 Eklenti(ler)
Acuta çok sevdiğim türlerden birisi. Kolay büyür,hiç nazı yoktur, yeni ortamına kolay uyum gösterir ve kolay çiçek açar. Genelde sukulent yapıdadır yaprakları ve belli bir süre susuz kalsa da etkilenmez fazla.
İki Acuta varyetesi:Acuta Albomarginata ve RB-Mini. Albonun alacalı yaprakları hoş,RB-Minin de yaprakları orta boyda,parlak ve kalp şeklinde. Şu ana kadar tüm yaprakların boyutu neredeyse aynı..Bu bana ilginç geldi. Eklenti 579129 Eklenti 579130 |
Mini acutaya bayıldım sanırım miss gibide kokulu çiçekleri vardır
|
Acutaların hepsi kokulu sevgili bestdelen...Ben de Miniyi seviyorum..
|
3 Eklenti(ler)
Laconusa türünü çok seven birisi olarak 'Splash' varyetesini de edindim ve gelişimi gayet güzel. Bakımı kolay. Bol ışıklı ortam gerektiriyor. Henüz beneksiz bir yaprak çıkartmadı bakalım ilerleye zamanda normal yapraklar büyütecek mi. Normal Lacunosaya göre yapraklar daha kısa ve dar.
Eklenti 580373 Çiçeklerinin şekli ve kokulu oluşu ile edinmek istediğim bir tür. sp.UT-168. Bol benekli sert ve uzun yapraklar. Yaz boyu sorunsuz büyüdü,bakalım kışa tepkisi ne olacak. Daha geçiirgen bir toprak ortamına aldım ve de iyi oldu. Eklenti 580374 Eklenti 580375 |
2 Eklenti(ler)
Benim için bir ilk olacak bu türün çiçek açması. Blasherenaezii:sarı,çan şeklindeki çiçeklerini inşallah göreceğiz. İki tomurcuk büyütüyor. Tek yaprakttan yetiştirdiğim iki yıllık bir bitki. Kokusu olmayan bir tür.
Eklenti 580381 Eklenti 580382 |
2 Eklenti(ler)
Albiflora , çiçeklerini son baharda,günlerin kısalması ile açan bir tür. Bu yıl da bol açacak gibi görünüyor. Kolay bir tür. Mudanya'nın havasını sevdi sanırım. Yoğun,gardenya ve yasemin kokusu almıştım geçen yıl. Çiçek fotosu geçen yılın.
Eklenti 580383 Eklenti 580384 |
4 Eklenti(ler)
Albiflora bu yıl da o güzel çiçeklerini gösterdi...Müthiş güzel bir koku ...
Eklenti 581793 Eklenti 581794 Eklenti 581795 Eklenti 581796 |
3 Eklenti(ler)
Sanki yine açmaya karar veren bir tür:Nummularoides. Bakımı kolay bir tür. Toprak kurudukça su isteyen,güneşi ve sıcağı seven bir tür. İlginç yanı:her boğumda çiçek sapı oluşturması ve çiçeklenme bittikten sonra sapların dökülmesi ve bir sonraki yıl yeni çiçek sapları vermesi. Çiçeklerinin iri olmadığı söyleniyor,ama yoğun kokulu imiş. Umarım açar ve birlikte görürüz bu güzel çiçekleri.
Eklenti 583894 Eklenti 583895 Eklenti 583896 |
maşallah hepsi birbirinden güzeller çiçekleriniz bol olsun
|
Beğeniniz için çok teşekkür ederim ibocandan..:-))Daha güzelleri sizlerin olsun
|
5 Eklenti(ler)
Blasherenaezii o güzel sarı çiçeklerini uzun bir bekleyiştten sonra açtı. Havaların serinlemesine rağmen hiç dökmedi tomurcuklarını. Tam olarak 2 yaşında. Evimin en az ışık alan odasında durdu çelik olarak geldiğinden beri. Sorunsuz bir tür. Çiçeklerde koku yok. Çiçek demeti umduğumdan daha büyük:ilk açan demette 21 çiçek var,2. demette 30. İri bir çiçek sayılır.
Eklenti 584239 Eklenti 584240 Eklenti 584241 Eklenti 584242 Eklenti 584243 |
Alıntı:
Acaba bu hoya türü kisin serinmi ,yoksa sıcak odayimi seviyor ? |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim arkadaşım o zaman oturduğum salonda olacak inşAllah :)
|
4 Eklenti(ler)
Daha önce paylaşmadığımı düşündüğüm 4 tür:
Eklenti 586166 sp. (DS-70) Variegata. Bol ışıkta harika renkleri olan bir tür. Variegata olmasına rağmen,yapraklar olgunlaştıkça beyazlık kayboluyor,onun yerine yaprak kenarları siyah biyeli oluyor. Çok ilginç geldi bana. Susuz bırakılmaması gereken bir tür. Eklenti 586167 Lithophytica(eski adı sp. Umpang)..Çok şirin yaprak yapısına sahip bir tür. Küçük,oval,koyu yeşil ve üzerinde kabartılar var. Sıcaklarda anaç olanını hatam yüzündn kaybettim ve sil baştan. Çiçekleri beyaz,ortası koyu pembe ve yoğun kokulu bir tür. Eklenti 586168 Yine küçük,fırfırlı yapraklı bir tür. Bayılıyorum bu türe. Okuduğuma ve gözlediğime göre ilk yılında çok yavaş büyüyen ama sonradan atak yapan bir tür. Bendeki de öyle oldu sanırım. Büyüme hızlandı,ama çiçek açması uzun süre alan bir tür. Eklenti 586169 Ve son olarak tür ismi henüz belli olmayan bir hoya. sp.(UT-001)..Yaprakları sert ve az da olsa benekli. Güneşte çok hoş kızarıyor yaprakları. Sıcak sevdiğini sanarak davrandım ama daha serini tercih ettiğini anladım. Gelecek yaz ona göre önlem alınacaktır.. |
Bazı tür isimlerinin önünde sp. kısaltmasına açıklık getireyim sayfamı takip edenler için: Önünde kullanıldığı bitkinin bir tür olduğunu ifade ediyor ama henüz bilimsel ismi belli değil,yani bilim adamları tarafından incelenip kayıtlara geçmemiş. Örneğin:sp. Umpang. İlk bulunduğunda bu isimle anılmış. Umpang bulunduğu bölgenin ismi. sp. bir tür olduğunu gösteriyor. Daha sonra bu tür Lithophytica olarak bilimsel kayıtlara geçmiş.
|
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.Bilmiyordum,öğrenmiş oldum.Bu hoya işi sabır işi gibi geldi bana.Büyümesini bekle,açmasını bekle.Bu yüzden hoya edinmiyorum.Ama görselleriniz bir harika.Sevgiler.
|
Teşekkür ederim sevgili sevgihoca..Dediğiniz gibi hoya sabır işi ama inanılmaz da keyifli..Onun için bazı türlerini yaprakları için ediniyoruz, onları seyrediyoruz uzun süre,sonra da çiçeklerini görüyoruz:-)))
|
4 Eklenti(ler)
Seyirlik 4 tür daha:
Eklenti 586252 Sammananniana: Çok iri açan çiçekli bir tür. Hoş kokusu var. Bu yaz daha minik bir yavru iken çiçeğini görmüştük..Kolay büyüdü. Norma bol ışıklı bir oramda büyüdü. Sıcaklardan da etkilenmedi.. Eklenti 586253 Parasitica-Pachyclada melezi. Her iki tür de çok sevdiklerimden,onun için tercih ettim. Bakalım bu iki güzel tür eşleşince güzel bir yavru vermişler mi diye merak ettim. Kolay büyüdü:susuz kaldı, bazen fazla slandı(ama toprak çok süzgeç),bol ışık ve ısıda büyüdü. Yaprakları sukulent Pachyclada gibi,ama daha küçük ve koyu renk biyeler oluşuyor kenarlarında. Eklenti 586254 bu da tür ismi bilinmeyenlerden:sp.GPS 7-35. Çiçekleri için seçtiğim bir türdü ama yaprakları da güzel çıktı. Yzın fazla sulamadan kök çürüğü yaşadık ama kurtulmayı başardık,şimdi daha dikkatliyiz. Eklenti 586255 Ve son olarak :Sümbül kokulu. İsmi böyle kaldı artık. Kalın,parlak ve iri sukulent yapraklı. Zor olmayan bir tür..Çiçeğinin kokusu müthiş yoğun ve hoş. |
Hoya isimleri konusunda öğrendiğim bir şeyi daha paylaşmak istiyorum. Örneğin:GPS,UT,IML gibi kısaltmalar ne demek:kolenkiyonerin baş harfleri:GPS:Gerard Paul Shirley(bildiğimiz Hollandalı koleksiyoner). UT:Uthai Treesukhon(Thailandlı bir kolleksiyoner) IML:Iris Marry Liddle (bildiğim kadarıyla Avustralyada yaşayan bir koleksiyoner) Bunun gibi bir sürü kısaltmalar var...Araştırınca bulunuyor..
|
Bazılarının yaprak yapıları o kadar güzel ki . Çiçek bile açmasa yinede çok güzeller.Sarı çiçekler inanılmaz güzel açmış. Gelecek yıllarda sizin gibi hoya yetirmek isterim. O güzel çiçeklerinin açmasını seve seve bekleyebilirim. Sevgiler.
|
Teşekkür ederim sevgili aleydi..Yaprak güzelleri çiçek açmasa da olur diyoruz ama çiçek açtıklarında inanılmaz güzel görünüyorlar..İnşallah siz de bir gün yetiştirmeye başlarsınız bu güzelleri...
|
Geçenlerde GPS 7-35 in fotoğraflarını görmüştüm bir sitede.. Harika bir görüntüsü var..
Dilerim kısa zamanda açtığını görürsünüz.. Hoyalarınız çok güzel sn. edelvays58, çok da bakımlılar, ellerinize sağlık.. |
Teşekkür ederim sevgili Jakin..evet ben de çiçeğini çok sevmiştim o türün ..maymun başına benzetiyorum onu nedense:çiçeği tüylü olduğu için belki... Çok hızlı gelişemedi..Sıcak seviyor sanırım..Belki kışı güney cephede geçirse daha iyi olacak..
|
Çok güzel çiçekler.
|
1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır sayfamda, kış nedeniyle, paylaşım yapamadım..Ama günler uzamaya başladı ve hoyalar da bol ışıkta canlanmaya başladılar. Çiçeklerini çok özledik..Umarım baharla birlikte bol bol çiçek paylaşırız.
Yeni bir tür:Hoya Lockii. Son baharda edindim. Fotoğraftaki köklü gelen anaç. Nasılsa yaşadı...2013 yılında, Vietnam'da 1000m yüksekte, bir ağaç kabuğunda bulunan bir hoya. Epifittir yani. Henüz yaygınlaşmadı. Multifloranın akrabası olduğu söyleniyor ama aralarında farklılıklar var. Yaprakları daha kalın. Çiçeği de, hem şekil hem de koku olarak farklı. Lockii'nin şeftaliye koktuğunu okudum. Tabii koku göreceli bir duyu olabiliyor...Sorun yaratmadı bende. Sanırım kolay büyüyecek. Eklenti 594736 |
Hoyalarınız çok güzel... Emek ve sevginin ürünü tüm çiçekler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025