![]() |
Çiçek tomurcuğu olma ihtimali var bence..Bitkinin tam fotosunu görmek isterim ümkünse.
|
Ağzınızdan bal damlıyor Sn edalvays58 :) Yarın ilk iş fotoğraf eklicem :)
|
3 Eklenti(ler)
Genel görüntümüz :cool:
Eklenti 551340 Üst göz Eklenti 551341 Buda çiçek sapına benzettiğimiz oluşum :o |
Sayfanı daha şimdi gördüm salihcan hayırlı olsun :) Bol çiçekli günler :)
|
Çok teşekürler :D
|
Salihcan,bu kesinlikle çiçek sapı,ama merak ettim kökleri var mı bu bitkinin. Yoksa hazır depdan mı çiçek büyütmeye çalışıyor:-))
|
Geldiğinde köksüz çelikti kök Oluşumu Bayağı hızlandı havalar ısınınca :)Geldiği zaman çiçek sapı belli bile değildi :)
|
2 Eklenti(ler)
Cuma günü Ptt ile geldi gelenler 2 tane Hoya Eskimo oldu :)
iki sininde üstünde çiçek var :) Cuma günü onları evde bırakıp çandarlı'ya gittim :mad: Büğün geldim ve hemen bunları çektim . Sanki bir tanesinin çiçekleri sararmış gibi bu normal mi?:( |
2 Eklenti(ler)
Diğeri bunun bir sorunu yok sadece bir kaçtane çiçeği gelişimi durmuş kalan sağlar bizimdir artık :)
|
Lav taşında olan susuz kalmış olabilir yeterli kök olusmadiysa ya da bitki yeterli beslenemediyse çiçeklenme gerçekleşmiyor. Lacunosalar bu konuda hasan bir tür özellikle de. Nem istekleri gerçekleşmediği sürece çiçek obekleri bazı süreden sonra dökülüyor. Yerinden kıpırdatmamaya özen göster.
|
Teşekür ederim :) Cuma günü çok su verdim tabagınada koydum bitirmiş bugün suladım açabilir mi ?
|
Lav taşında olan çiçek obekleri nden vazgeçmiş çoktan. Yanlış anlamadıysam bu çelikler yeni geldiler. Bu yüzden de üzerlerinde obekleri dökmemeli çok normal. Dökerlerse de üzülme. Koklenir koklenme hızlı bir şekilde çiçek büyütmeye devam ediyorlar.
|
Alıntı:
|
Bence ortam değişikliğinden dolayı tomurcuklarını büyütememiş olabilir. Büyük bir sorun değil bu. Yeni ortama alıştıktan sonra yine çiçek açabilirler.
|
Galiba ben hoya koklayamıyagım ne yapsam Boşa gidiyor çiçek saplı aldım olmadı çiçegi aktif aldım oda olmuyor :(((
|
Salihcan,en iyisi mi kendin açtır...acele etme. Hoyalar sabır işidir. Mutlaka açacaktır. Eskimo yılını doldurmadan çiçek açıyor. Bakımına odaklan...Nemini,ışığını eksik etme..Açacaktır mutlaka.
|
Fısfıs sever mi?
|
Nem sever, sıcaklarda fısfıs yapabilirsin,ama üzerinde güneş olduğunda değil. Lekeler bırakabilir o zaman.
|
Çok teşekür ederim ben yinede ümidimi kesmeyeyim belki açar.Bu açmassa öbürü hala aktif :D
|
2 Eklenti(ler)
Hoya Eskimo
Hani derler ya ''Allah bir yerden alır ,bir yerden verir'' şu an aynı durumdayım sararan çiçeklerim döküldü :( Ama diğeri tam gaz ilerliyor :cool: Çiçekleri 3-4 gün içinde bile gelişmiş bunu kuruyan tek çiçeğinden anladım... Açıcağız galiba :confused: |
1 Eklenti(ler)
Biz açıyoruz dün gece açmaya başladı akşam hafif bir koku aldım ama şimdi yok :)
Fotoğrafı biraz önce çektim :) |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Hoya Eskimonun çiçeklerinde dünden beri hiç bir gelişme yok öylece kalakaldılar neden acaba :confused: Koku da yok :eek:
Diğer Hoya Eskimo da açacak :D |
salihcan, rahat bırak çiçeği..O açacak zamanını biliyor...Sen çok sabırsızsın:-)))
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar dün Lav taşı aramaya Urlaya Ünal Süs Bitkileri Fidanlığına gittim.Orada ne göreyim Hoya Carnosa hemde açmışlardı :D Hemen bir tane aldım bitli ama :( Eve sokmadım apartman arasında duruyor....
Yaprakları güneşten sapsarı olmuş birazda yumuşamış gövdede biraz çürüme var onu eve gelince farkettim :( Ama hoya koklamaya deydi :cool: Üzerinde 10 tane çiçek açmış ve açmak üzere olan çiçek var :D |
4 Eklenti(ler)
Hoya Pubicalyx 'Royal Hawaiian Purple''
Mayıs ayında ekmiştim yeni gelişmeye başladı 1 aydır yapraklanıyor herhalde kök yaptı bunca sürede...Eklenti 569823 Eklenti 569820 Bunu da 6 gün öce ektim 2 kök var bir saksıda... Eklenti 569821 Çelik olarak geldi hızla köklendi sürgün verdi ama sürgünün gelişimi durdu nede durdu orası muamma :D Eklenti 569822 Aile fotografımız :) Eklenti 569823 |
1 Eklenti(ler)
Hoya Obscura
O çirkin kırkayaklardan kurtulduktan sonra uykuya daldı bir ara uyandı yapraklandı şimdi tekrar uyku yolunda gibi :) Ama ilk baharda atak ve çiçek bekliyorum ... Eklenti 569824 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Fungii
6 gün önce çektim bu fotoğrafı şimdi görsel de ki yaprak dahada büyüdü :cool: Eklenti 569827 |
1 Eklenti(ler)
Hoya Parasitica Lao
|
1 Eklenti(ler)
Hoya sp. (NKPT-BP) Very Big Leaves And Beautiful Pinkish Flowers (Sümbül Kokulu)
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Carnosa 'Red'
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Vitellinoides
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Lobbi Cream Flowers
|
Maşallah Salihcan...Yol almaya başlamışlar bile...
|
2 Eklenti(ler)
Hoya Lacunosa Eskimo (Khriana)
Eklenti 569833 |
Alıntı:
|
Maşallah çeşitleriniz durmadan artıyor
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025