![]() |
Hoya tricolor
2 Eklenti(ler)
İlk gelen hoyalarımdan birisi daha çelik olarak gelmişti şu an köklendi ve yapraklar vermeye başladı.
Eklenti 435638 Eklenti 435639 |
Bir çok güzel çeşide rağmen yinede herkesin kalbindeki tahta carnosa var diye düşünüyorum.
|
Sayın bestdelen,
Yeni çelikleriniz hayırlı olsun, onlar yakın zamanda toparlanırlar diye düşünmekteyim. Hoyalarda sürgün ucu kuruması, yaprak kaybı olabiliyor. Yeter ki aşırıya gitmemesi kaydıyla! H. australis de yaprak kaybı yok, gövdede kararma yumuşama da yoksa muhtemelen Saksı sürgün ucuna eliniz değmiştir. Sanıyorum ki zamanı gelince gelişimi hızlanacaktır. Kolay gelsin. |
Hoya memoria
2 Eklenti(ler)
Geçen ay çelik olarak gelen memoria lav taşında köklendi ve dün toprakla buluştu.
Eklenti 435642 Eklenti 435643 |
Sayın yeşillim desteğiniz için teşekkür ederim.Australis beklemede şu an kötü gözükmüyor onunla beraber bende beklemekteyim yapacak bir şeyimiz yok.
|
Hoya macgillavrayii
2 Eklenti(ler)
|
Hoya obavata
1 Eklenti(ler)
1 ay önce lene çelik obavatam lav kırığınca kolayca köklendi ve 3 gün önce toprağa aktarıldı.
Eklenti 435648 |
hoya meliflua ssp. Fraterna
3 Eklenti(ler)
son siparişimde gelen köklü bir hoya meliflua ssp. Fraterna.Gelişimini dikkatle takip etmekteyim.
Eklenti 435649 Eklenti 435650 Eklenti 435651 |
Hoya kerrii
2 Eklenti(ler)
Geçen ay köklü olarak gelen kerriim.Benim ona göstermiş olduğum sevgime karşılık verdi ve küçük bir kalbini bana sundu.
Eklenti 435652 Eklenti 435653 |
Hoya bogor
3 Eklenti(ler)
|
Hoya lobbii
2 Eklenti(ler)
|
Hoya cv. Sunrise
3 Eklenti(ler)
|
Hoya pubicalyx silver pink
3 Eklenti(ler)
İlk gelen hoyalarımdan olan silver pink hızla büyüdükten sonra şu sıra dinlenmeye geçti.
Eklenti 435662 Eklenti 435663 Eklenti 435664 |
Hoya pubicalyx red buton
3 Eklenti(ler)
Son siparişimde gelen bir hoya daha Hoya pubicalyx red buton ilerde çiçeklerinide görüp koklarım umarım.Çok güzel kokusu olduğunu duydum.
Eklenti 435665 Eklenti 435666 Eklenti 435667 |
Hoya javanica ''Variegata''
2 Eklenti(ler)
Lav taşında köklendirilmiş olarak gelen hoyam hemen çift kap töntemine aldım özellikle yaprak çevresi kuşak gibi ayrı renkten oluşması harika
Eklenti 450365 Eklenti 450366 |
Darısı çiçeklerini de görmene sevgili bestdelen :)
|
İnşallah oda olacak sayın maki1.Önünde artık hiçbir engeli yok .
|
Bol çiceklerini görür,bizlerle paylaşırsınız inşallah...
|
Bu resimdeki çiçek mum çiçeği sanırım. bir arkadaşım ufak bir saksı hediye getirmişdi.
|
eğer mum çiçeğiyse benim evde de var, önceleri çok güzel açardı, 2 senedir açmıyor, çiçeğin toprağını değiştirdim, ilave besinlerle takviye yaptım, hiç bir şey fayda etmedi.
Herhangi bir tavsiyesi olan var mı? |
Sevgili mlevent.aktan evet yukardakilerin hepsi kısaca halk dilinde mum çiçeği tabir edilen türe aitler.Genel ismi hoya olarak geçer tür olarak şimdilik 300 tanenin üzerinde olduğı biliniyor.Çiçek açan mum çiçeğinin saksısını değiştirdiğini ve şimdi çiçek açmadığını belirtmissin.Mum çiçeklerinin çiçek açabilmesi için küçük saksılar gerekir.Saksı küçük olacak kök saksıyı dolduracakki çiçek açsın.Muhtamelen sizin çiçeğinizin açmama sebebi bundan dolayıdır.
|
[B]Hoya cinnamomifolia[/B]
3 Eklenti(ler)
20 gün önce çelik olarak gelen hoyam.15 Gün gibi kısa bir sürede köklendirdim.Özellikle çiçeğine vurgunum.Bence hoyaların içerisinde çiçeği en güzeller arasında ilk 3. sıraya girer.
Eklenti 454367 Eklenti 454368 Eklenti 454369 |
Dediğiniz kadar varmış, ben de çiçeğini çok beğendim. Kokusu hakkında bilginiz var mı?
|
Hoya carnosa
3 Eklenti(ler)
6 ay önce celik olarak gelmişti.Kısa sürede hızla gelişti şimdi tomurcuk verdi.Sırada çiçekleri görmek kaldı.
Eklenti 460615 Eklenti 460616 Eklenti 460617 |
Hoya Kerrii
2 Eklenti(ler)
Bildiğimiz düz kerrii bana geldikten sonra mutasyon geçirdi.Şu an yaprakları desenli olarak çıkıyor.Bne mutasyonlu kerrim diyorum.
Eklenti 460618 Eklenti 460619 |
Sanırım size gelmeden önce zaten mutasyona uğramış bir anaçtan alınan çelikten olsa gerek ..!
Gelişiminin ardından, çiçeklerini de görmeniz dileğimle.. :) |
sevgili yeşillim hatırlarsanız bu kerrii de carnosada sizden gelmişti.
|
Merhaba, bu carnosa da carnosa tricolor'a, dönüşebilir. Emin değilim hangisini paylaştım! Çiçeklenince görselleri beni çok mutlu edecektir inşallah o günü görürüz. Benden geçen kerrii ise 2010 yılında köklü ilk ortak siparişim Paul'den gelen anaç kerrii'den çoğaltılmıştır. Maşallah anaç çok sağlıklı mutasyon olarak da çillenmesinde değil de şaşkın bir hali var anacımızın. Şimdi daha da değerli desenize benim anaç :) Bakımında ise koşullarını verdiğiniz belli tebrikler. Hatta birkaç kerrii göndersem de çillendirseniz de bana gönderseniz.
İşte benim duygu tarif edilemez oldu...! sevgiler |
Sn Bestdelan maşallah bir kaç ayda süper gelişmişler. Umarım yakın zamanda bol bol çiçeklerinide görürsünüz :)
|
Hoya Tricolor
1 Eklenti(ler)
|
Sayın bestdelen,
Kış günlerini geçirince ve günler uzadığı vakit H. carnosa tricolor'un, atağa geçeceği düşünmekteyim. Güzel renklerini korumuş, ellerinize sağlık dileklerimle... |
Hoya cv. Chouke
1 Eklenti(ler)
|
Hoya carnosa ''White''
1 Eklenti(ler)
Uzun bir çelik gelmişti ve ikiye bölerek köklendirip toprağa aktardım.Şimdi yeni sürgün ve yaptaklar veriyor.
Eklenti 461339 |
Hoya lobbii 2 (black) flowers
1 Eklenti(ler)
İlk gelen hoyalarımdan birtanesi birkaç defa tomurcuk verip kuruttu.Şu sıra yine tomurcuğu var belki bahara çiçeklerini bize gösterebilir.
Eklenti 461340 |
Sevgili Bestdelen hoyalarınız çok güzel.Sayenizde kaktüsten sonra hoya delisi de olacağım.Hoya carnosam 3 aylık henüz.Sizce ne zaman çiçek açar?Özel olarak birşeyler yapmalı mıyım çiçek açması için?
|
Alıntı:
|
Hoya camphorifolia
2 Eklenti(ler)
çelik olarak gelen bir hoyam.Biraz geç kökleniyor ve ince otsu bir yapıya sahip şu sıralar istikrarlı büyüyor.
Eklenti 461417 Eklenti 461418 |
Hoya cv. Sunrise
2 Eklenti(ler)
Köklü olarak gelmişti.Bir süre sonra kök çürümesi ile kaybedecekken erken fark ettim ve 2 çelik çıkardım.şu an keyfi yerinde .
Eklenti 461419 Eklenti 461420 |
Sunrise özellikle muhteşem kokulu çiçekleri ile favori türlerim arasında olmasına rağmen henüz edinmemiştim.
Adana agaclar.net toplantısına hediye etmek üzere hazan-z'nin getirdiği köklenmiş 2 yapraklı çelik, çekilişte bana çıkınca çok sevindim. Umarım benimki de sizinkisi gibi sağlıklı bir şekilde gelişir :) Hemen yanındaki saksıda etiketi gözüken "Sümbül kokulu" türü merak ettim, o hangisi? |
Hoya sp. (NKPT-BP) Very big leaves and beautiful pinkish flowers
2 Eklenti(ler)
Namı diğer sünbül kokulu hoya.Çok çabuk çiçek açıyormuş.Bunu ****** zaman gösterecek.
Eklenti 461433 Eklenti 461434 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025