![]() |
fazilakgun / Hoyalarım
1 Eklenti(ler)
Sitemizde gezdiğim esnada şans eseri karşılaştığım ve büyük bir heyecanla araştırmaya başladığım hoya ların farklı yaprak tip ve desenleriyle , renk renk çiçekleriyle, tırmanıcı-sarkıcı ve çalı formlu olanları ile bir derya olduğunu gördüm ve bu deryaya girmek istedim. Bu başlık altında büyük bir kısmını Yeşillim sayesinde edindiğim hoyalarımı sizlerle paylaşıyorum.
İlk olarak Hoya carnosa tricolor Sabah güneşini alan salon camının önünü galiba çok sevdi ilk yaprak ve sağlıklı bir sürgün sanki bunu anlatıyor |
2 Eklenti(ler)
Hoya carnosa compacta hindu rope
Bir cam güzeli daha. Keyfi yerinde fakat icraat yok hala beklemedeyiz. |
Sayın fazilakgun,
Hoya tutkusuna başlanılırsa sonu gelmiyor. Sayfanız hayırlı olsun. Yakından takip edeceğimi bildirir başarılar dilerim. Saygılarımla.. |
2 Eklenti(ler)
Sayın yeşillim sanki biraz hızlı başladım gibi ama hayırlısı bakalım.
Takip etmenize sevinirim tecrübeli hoyacıların yorumlarına uyarılarına her zaman ihtiyaç duyacağım. Hoya obscura Hala geldiği bardakta duruyor. Uzun bir süre ikametgahını değiştirmeyi düşünmüyorum. İki farklı yerden sürgün ucu verdi. |
1 Eklenti(ler)
Hoya pubicalyx silver pink
Bu güzellik bardaktan çıkarak tahtına çekilmiş durumda. Bir yeni yaprak ve sürgün ucu ile yaşamına devam ediyor. |
1 Eklenti(ler)
Hoya Linearis
Değişik yaprak formuyla bu familya dan değilmiş gibi duran sevdiğim bir tür. Her yaprağından sürgün fışkırıyor ve sürgünler çok hızlı uzuyor. Fakat sürgün ucuna temas ettiğinizde uç kuruyor Tecrübe ile sabittir. |
1 Eklenti(ler)
hoya david cummingi
Küçük yapraklı narin bir tür. Çift yaprak çıkartıp bir tanesini döktü. Şimdilik gelişimi ve neşesi gayet iyi. Rabbim çiçeklerinide gösterir İnşallah. |
2 Eklenti(ler)
Hoya cummingiana
Küçük ve sık yaprakları ile çok güzel bir tür, boyuna göre kocaman bir sürgünle beni mutlu ediyor. |
1 Eklenti(ler)
Hoya bella
Sayın Yeşillim in siparişlerim ile birlikte hediye olarak gönderdiği çeliği ikiye bölerek küçük bir saksıya dikmiştim köklenme başladı kısa sürede sürgünde görmek istiyorum. Bella beni fazla bekletme... |
2 Eklenti(ler)
Şimdilik son olarak
Hoya lobbii 2 black flowers Üzerinde tomurcukları ile geldi fakat yol yorgunluğu tomurcuklar döküldü. Diyerek üzülürken ben lobbii uzun bir sürgün ve bir çift yaprak verdi diyordum ki bu gün gördüm yeni yapraklarının yanında çiçek öbeğini meydana getirecek bir oluşum. Darısı çiçek açmasına |
2 Eklenti(ler)
Yukarıdaki hoyalarımdan david cummingi, bella ve linearis i kaybettim diğerlerinin gelişimlerinide yakın zamanda paylaşmayı düşünüyorum.
Tabi bu kadar zaman süresince yeni eklenen hoyalarda oldu. Şimdi onlardan birtanesi Hoya pubicalyx cv. royal hawaiian purple |
Sn fazilakgun,
Bu yıl istemeyerek de olsa ihmalden kaynaklı hoya'da, tür kayıplarım oldu. Canınız sağolsun, telafisi kolaydır. Diğer hoyalarınızın gelişimlerini merak etmekte olup, ilgi ile takipteyim. Kolay gelsin. |
Arefe hanım bende olup sizin kaybettiğiniz türlerden çelik alacak boyda olanlardan seve seve size gönderebilirim.
|
Fazıl bey,
Teklifiniz için teşekkürler. Almış kadar mutlu oldum. Şu an için elimdeki türleri bir toparlamam gerekiyor. Hoyalarınızın çiçeklerini görmeniz dileğimle..! İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. |
2 Eklenti(ler)
İlk resimde tricolor diyerek resmini paylaştığım carnosa aslına döndü ve şimdiki hali altta görüldüğü gibi.
|
2 Eklenti(ler)
Bir tanede yeni tür paylaşayım
Hoya rotundifolia |
Sayfanız hayırlı olsun..Ne kadar çok çeşidiniz var..Bol çicekli günler dilerim..
|
Sevgili sonkezin dediği gibi ne çok cesidiniz var maşallah. .ee çiçekli hallerini beklemeyelim bakalım.. buarda çiçekler kadar kitaplarda güzel ; )
|
Çiçekli hallerini bende beklemedeyim :) hayırlısı bakalım. Şimdilik 14 farklı hoya çeşidim var.
|
2 Eklenti(ler)
İkinci mesajdaki Carnosa compacda hindu rope un şimdiki hali. Bu yaramaz çok uzun bir süre hiç bir hareketlenme göstermeden bekledi. Yaklaşık üç aydır büyümeye çalışıyor.
|
2 Eklenti(ler)
Bir tanede yeni tür paylaşayım
Kocaman kocaman yapraklı nazik hoyam :)) Hoya Serpens |
Fazıl Bey, yoksa bu serpens tahmin ettiğim serpens mi ?
|
Evet çok değerli bir arkadaşımdan :)) hediye olarak gelen minik serpens şimdilerde kocaman olma yolunda hızla ilerliyor.
|
2 Eklenti(ler)
10. mesajdaki hoya lobi nin şimdiki hali
|
2 Eklenti(ler)
Hoya kenejiana red corona
|
Alıntı:
|
Sevgili maki01 lobinin öyle bir güzelliği var genelde her yaprak verdiğinde birde çiçek sapı çıkıyor. İnşallah büyütür.
|
2 Eklenti(ler)
8. mesajdaki cummingiana nın şimdiki hali
|
2 Eklenti(ler)
5. mesajdaki pubicalyx silver pink in şimdiki hali
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Kerrii
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025