![]() |
2 Eklenti(ler)
Hoya macrophylla white margin benim için en değerli hoyalarımıdan biri. Renklerine bayılıyorum özellikle yaprakların ilk çıktığı zaman.
Eklenti 553098 Eklenti 553099 |
Maşallah Fatih'cim. Bunun yaprağını ben de çok beğeniyorum. Duydum ki lasiantha çiçek açmış. Şölen bekliyoruz senden.
Darısı macrophylla nın çiçeklenmesine olsun. Sevgiler.. |
3 Eklenti(ler)
Hoya chinghungensis
İstekleri bella ile çok benzer. Çok aşırı sıcaklardan etkileniyor. Serin bir ortam istiyor. Benim yetiştirme ortamım yarı gölge bir yerde arada bir güneş ışığı alan bir ortamda duruyor. İlk edindiğim hoya chinghungensisi o yaz sonunda kök çürümesinden kaybetmistim bunu sömestr tatilinde Ege botanikten aldım görünce dayanamadım. Tekrar bir şans verdim. Her türün bende olan şansı 3. Özellikle hoya kerri de olduğu gibi en son denemem de çok iyi gelişmeye devam ediyor. Lav taşında bakımını yapıyorum toprakla baarışamadım bir türlü ben. Bu yüzden neredeyse tüm hoyalar topraksiz ortamda. Hiç bir sorun yok simdilik büyümeye devam ediyor. Eklenti 553353 Eklenti 553354 Eklenti 553355 |
Sevgili Fatih gerçektende harika çok teşekkür ederim. :)
|
4 Eklenti(ler)
Hoya lasiantha dün gece çiçeklerini açmış. Şehir dışında olduğum için açılışı kaçırdım ama gece eve gittiğimde açmış olarak gördüğüm için çok mutlu oldum.
Hoş bir kokusu var ve görüntüsü beni benden almaya yetiyor. Tüylü çiçekleri 7/24 kokuyor ama daha çok kokusunu gece yayıyor. Hoş bir narenciye kokusu ama birazda olsa lacunosayı andırıyor kokusu. Çiçek açmış olan sapta yeni çiçekler oluşmaya başladı bile. Bakalım onları açabilecek mi? 11 çiçek tomurcugundan 5 tanesi açmaya aşamasına kadar geldi. Umarım diğerleri de çiçeklenir. Eklenti 553356 Eklenti 553358 Eklenti 553357 Eklenti 553359 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Fotoğrafın boyutunu küçültürken kalite düştüğü için biraz fotoğrafta netlik bozuluyor. Bu durum hoş olmasa da hoya lasiantha güzelliğini sergilemeye devam ediyor. Geri kalan iki çiçek tomurcuğuda açtı. Hoş, çok güzel kendine has bir kokusu var. :)
Eklenti 553921 Eklenti 553922 Eklenti 553923 Eklenti 553924 |
Merhabalar hoyalari cicek actirmayi nasil basariyorsunuz.Benim hoyalar bir turlu acmiyor.
|
Alıntı:
Hoyaların bütün ihtiyaçlarını karsilarsaniz onlarda size çiçeklerini sunarlar. Kabaca bu ihtiyaçlar ışık, ısı ve besin. Bunlar yeterli olduktan sonra çiçeklenme kaçınılmaz oluyor. Saksı boyutu da bunlarla aynı doğrultuda diğer bir etken. Saksı bitkinin boyuna göre küçük olmalı. Küçük saksı her zaman için çiçeklenmeye teşvik ediyor. Ben topraksız ortamda yetiştiriyorum hoyalari bunun da avantajıyla daha hızlı ve kolay bir biçimde çiçek görüyorum. |
5 Eklenti(ler)
Hoya lacunosa eskimo odadaki koku kaynaklarından biri daha sizlerin karşısında. Odada büyük bir karmaşa var 7 tür aynı anda çiçeklendi ve kokuların hepsi birbirine karıştı.
Kokusu daha çok diğer lacunosalar benzese de son günlerde daha hoş bir koku yaymaya başladı. Eklenti 555618 Eklenti 555616 Eklenti 555617 Eklenti 555619 Eklenti 555620 |
Fatihcım hoyaların harika başka ne söylenebilirki...Maalesef senden gelen hoyayı yasatmayı beceremedim. :(Bu kadar beceriksiz ınsan olurmu :confused:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sağ ol...
|
Sevgili Fatih. hoyalarına maşşallah nazar değmesin çok güzel gelişip çiçeklerini sunuyorlar. ellerinize emeğinize sağlık.
Bende sayenizde hoya çiçeklerini görebildim. yani torunlarınız çiçek açmaya başladılar. burada paylaşmak istedim ama kendi sayfamda paylaştığım için ikinci kez paylaşamadım. tekrar teşekkürlerimi sunar kolaylıklar dilerim. |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bir yaşını tamamlamış güzel kızım açmış 6 öbek hazırda büyüyen 3 tane daha çiçek öbeği var.
Eklenti 557010 Eklenti 557011 Eklenti 557012 Eklenti 557013 |
Alıntı:
Ben de hatırlatayım mı?:o |
Alıntı:
|
Hatırlatman iz gerek kalmayacak dönem sonunda paylaşım başlığı altında birkaç tane hoyayı yeniden takasa ya da paylaşıma sunacağım çelikler olacak. Takipte kalmak sizin faydanız olacaktır. :)
|
2 Eklenti(ler)
Hoya merrillii çiçeklerini açtı. Kokusu çok yoğun olduğu için benim pek hoşuma gitmedi. Boğucu bir kokusu var. Aynı anda oda içinde 6 farklı tür çiçekli olduğundan koku iki katına çıkıyor ve baygınlık veriyor.
Çok narin gzel çiçeklri var. Çiçeklerinin yapısını beğendim ama koku olarak daha hafif olmasını tercih ederdim. :) Eklenti 571176 Eklenti 571177 |
5 Eklenti(ler)
Hoya vetricillta ve aynı zamanlı açmış diğer hoyalarla(çiçeklerin ulaşabildiği) çekimleri. :)
Eklenti 571178 h. verticillata & H.obscura Eklenti 571179 H. verticillata & h. lasiantha Eklenti 571180 H. verticillata & Hoya davidcummingii Eklenti 571181 H. verticillata & hoya merrillii Eklenti 571182 |
çiçekleriniz çok güzel:-)
|
4 Eklenti(ler)
Sezonun son çiçeklerini açan bütün hoyalar tek tek uykuya geçmeye başladılar.
Şöyle bir kaç güncelleme yapalım istedim. Hoya carnosa mart ayı başından ekim sonuna kadar zerinden çiçeği hiç eksik olmadı. Eklenti 583795 Eklenti 583796 Eklenti 583797 Eklenti 583798 |
4 Eklenti(ler)
Hoya lasiantha bu yıl beni sevindiren hoyalardan biriydi. Bu yıl 5 ya da 6 kez çiçeklendi. Her seferinde o muhteşem kokusunu da duymak çok güzeldi :)
Eklenti 583799 Eklenti 583800 En son anında ise muhteşem bir şölenle kapatıyor güzel çiçeklerini. Eklenti 583801 Ve kurusu da tazesi kadar güzel :) Eklenti 583802 |
3 Eklenti(ler)
hoya multfilora da bu yıl yüzümü en çok güldüren hoyalardan birisi oldu. :)
Eklenti 583803 Eklenti 583804 Eklenti 583805 |
2 Eklenti(ler)
2015 şubat ayı gibi edinmiştim sanırım bu türü tam hatırlamıyorum.
Hoya merrillii bu türün kokusu yoğun bir Hindistan cevizi kokusunu andırıyor. Eklenti 583806 Eklenti 583807 |
2 Eklenti(ler)
Ve en gözdelerim sırasında listenin başında gelen bir başka tür daha: Hoya obscura. Yaprakları olsun, güneşi görüp renklerini değiştiren çiçekleri olsun her şeyiyle bu tr muhteşem ötesi bir şey. Karanfil kokusunu andıran çok harika bir kokusu var. Yazın rekor kırarak hoya davidcummingii den sonra ilk kez üzerinde 20 den fazla açmış çiçek öbeği olan hoyalarımdan birisi oldu.
Güneş gören çiçekler bu şekilde pembeleşiyor. Eklenti 583808 Eklenti 583809 |
1 Eklenti(ler)
Dönemin 7si bir aradası. :)
Bazıları fotoğraf çektiğim dönemde çiçekli olmadıkları için dondurucuda ki örnekleri kullandım. :) (Her yıl dönem içinde çiçeklenen hoyalardan bir ya da birden fazla şekilde kilitli poşetler de tarihli bir şekilde saklıyorum. Eğer tür yıl içinde açmazsa elimde nasıl olsa bir örnekleri bulunmuş oluyor.) 1-Hoya obscura_güneş görmeyen öbek_ 2- Hoya obscura_bol güneş alan öbek_ 3- Hoya merrillii 4- Hoya davidcummingii_güneşi tam alan ve hiç güneş almayan öbek_ 5- Hoya verticillata 6-Hoya carnosa 7-Hoya multiflora Phillipines 8- Hoya lasiantha Eklenti 583810 |
3 Eklenti(ler)
Hoya lacunosa tove bu kış günlerinde içimizi ısıtırcasına muhteşem kokusunu her zaman duyurmaya çalışıyor. :)
Eklenti 593811 Eklenti 593812 Eklenti 593813 |
Hoya Lasiantha çok güzelmiş...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025