agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   Bozo.0606 / Hoyalarım .. (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/28096.htm)

bozo.0606 07-12-2012 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1062429)
Çok üzüldüm neden öyle olduki bulunduğu ortam ısınmalı ortammı acaba soğuktanmı etkilendiler.

İlginize teşekkür ederim Nilgün hanım, neden olduğu konusunda fikrim yok sadece deneyimlerime göre aynı familyadan olsalar bile her türün hatta her kökün başka bir karakteri var. Öğrenmeye çabalarken zaiyat verilebiliyor. Hoyaları birbirlerine göre yetiştirmek her zaman geçerli olamıyor, şu tür sevdi buda sever diyemiyoruz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1062797)
geçmiş olsun üzülmeyin inşallah toparlar diyeceğim. sıkmayın canınızı bazen ne kadar özenirsek o kadar ters tepiyor bitkide ... üstüne titrediğinizi anlayınca öyle nazlanıyorlar ki emeğinize vaktinize acıyor ama kendilerindende vazgeçemiyorsunuz. benimde bu aralar sinirlerimi zıplatan bir tane menekşe yaprağım var. eşim için dikecektim, suyun içinde bir ayda 2 minik kökle keyfime keyif katan güzel bu hafta başı çürüme yaptı kesip tekrar suya daldırdım 1 aydır bekliyordum şimdi bir ay daha mı? üzüleyim mi kızayım mı bilemiyorum? ne söylesem boş :) sağlık olsun

Sayın Sibelim ;

Doğru söylüyorsunuz çok can sıkmamak lazım. Tamamen kontrol altında olamıyor bitkiler. Bütün ihtiyaclarınıda karşılasanız yukarıda da yazdığım gibi hepsi farklı davranabiliyor. Aynı bitkiden iki saksı olsa bile..
Menekşeniz konusunda kolay gelsin dilerim. Diktikten sonra çok çok sulamayın. Sulamada cimri davranın derim. Daha kolay toparlıyorlar ama yinede bir bilene sorun. ;)

sibelim 07-12-2012 20:46

sayın bozo0606. anlaşılan onlarda kendi keyiflerince davranıyorlar. benim menekşe yaprağıda suda yine bakalım sonu ne olacak. bitkilerimin çok üstüne düşmemeye çalışırım. gözlerim üzerlerinde olur ama. şimdi menekşe yaprağı kendisinden bir tane olduğu için özendiğimi biliyor ya sabrımı zorluyor. arada sever arada söylenirim kendilerine. ama dediğiniz gibi en güzel unutmak **** unutur gibi yapmak :)

bozo.0606 07-12-2012 22:52

Bazen inatlaşmalarda iyi sonuç verir Sayın sibelim vazgeçmeyin. O menekşeniz sizi çok mutlu edecek eminim.

missmenas 08-12-2012 02:16

Sevgili Bozo,
Hoya davidcumingii ile edindiğim tecrübe yani toprakta dikili, kesinlikle suyu sevmiyor. Sadece 1 defaya mahsus bile olsa suyunu fazla kaçırdığınız an, kök çürüğüyle sonuçlanıyor.

Sevgili Agozce Arkadaşımız gönderdi görsellerdende görmüşsündür.
Aynı kökü tam 6 defa kesip yeniden köklendirdim.
Sonuçmu? Çiçek açtırabildim birkaç defa. Kurtuluşu telafisiz çeliklendi.
Hoyalara Su verirken sadece 2 Hoyayı o sulamada pas geçiyorum birisi Hoya davidcumingii diğeride Hoya carnosa ''Hindu Rope'' dir. Hepside birer deneyim tecrübesiyle kayıplarla edinildi maalesef...

Canını sıkma diyeceğim çelik al, kendisi zaten çelik.
Baharda ben sana çelik gönderirim;) Sadece bu sözümü hatırlatman yeterli olacak, bu arada dua edelimde bendeki yedekleride kaybetmiyelim:p

Not: Hoya davidcumingii toprak ortamında mutlu büyüyebilmesi için toprağının yüzeyi hep kuru olmalı, yani nerdeyse havadaki nemle büyüyecek bir tür bana göre. (iklim farklılığı dikkate alınmalı, bu deneyim bol nemli havası olan iklime aittir)...

yeşillim 08-12-2012 06:54

Sayın bozo.0606,
İki gündür başlığınıza dönüp dünüp bakıyorum.
Üzülmeniz beni de üzer! İnce dal yapısı olan hoyalarda kayıp ben de yaşamaktayım.
Kayıplar sizi yıldırmasın lütfen!

Özelde de yazdığım gibi telafisi tarafımca muhakkak edilebilmeli diye düşünüyorum.
Kabul etmeniz beni sevindirecektir!

Saygılarımla

bozo.0606 18-12-2012 20:48

eskimo ..

4 Eklenti(ler)
Biraz hoyalardan son görüntüler gösterelim ki şu soğuk günlerde bahar esintici olsun. Yoksa çekilmez bu Ankara kışı. Yok yahu Ankara mın kışı bile güzel..:D

bozo.0606 18-12-2012 20:51

oncynoides

4 Eklenti(ler)
Gelişmelere devam. Oncy hızına ara vermeden devam ediyor. Yeri değişmedi bol aydınlık penceremde Ankara kışını seyrediyor ve sanırım iyiki dışarda değilim diye düşünüyordur.:p

Bazen hep aynı şeyleri paylaşıyormuşum gibi geliyor ama sayfamda sessiz kalmasın istiyorum..:confused:

bozo.0606 18-12-2012 20:54

finlaysonii

4 Eklenti(ler)
finlaysonii de hayatından memnun sanırım. Ancak diğerlerine nazaran daha yavaş gelişiyor. Normalmidir:confused:

bozo.0606 18-12-2012 20:57

verticilata

5 Eklenti(ler)
Ve gecenin güzeli. Beni en çok mutlu eden gelişme sağlayan hoyam oldu. Formuda çok iyi ve oncy ile birlikte aynı pencerede Ankara manzarasına bakıyorlar..:p

missmenas 20-12-2012 20:59

Sevgili Bozo.0606,

Muhteşem güzel gelişim göstermişler. Bu görsellerden sonra çelik köklendirmede de başarını kanıtlamış oldun.

Başarını kutluyorum, gelecek mevsime çiçek görselleri yerini alacak sayfanda buna inanmaya başladım.

Hepside birbirinden sağlıklı Maşallah...

bozo.0606 22-12-2012 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 1072029)
Sevgili Bozo.0606,

Muhteşem güzel gelişim göstermişler. Bu görsellerden sonra çelik köklendirmede de başarını kanıtlamış oldun.

Başarını kutluyorum, gelecek mevsime çiçek görselleri yerini alacak sayfanda buna inanmaya başladım.

Hepside birbirinden sağlıklı Maşallah...

Sevgili Hatice Hanım ;

Teşekkür ediyorum hem ilginize hemde yanıbaşımızda olmanıza. Hoya yetiştirirken hem acemiliklerimizi atıyor hemde deneyim kazanıyoruz. Ara ara kayıplar yaşıyor olsakta ben yinede memnunum. Çünkü o kayıplarında bize kazandırdıkları şeyler var.

Gelişmelerinden memnunum şu an için sorunum yok ve verticilata da yaşadığım yaprak tersindeki lekelenmeler kendiliğinden geçti. Şunu yaptımda oldu diyeceğim bişey yok.

Sayfayı açarken ''Ankara şartlarında hoya deneyimlerim '' benim sloganımdı, hala arkasındayım ama hoyalara nerede bakarsanız bakın bilinçli bakım iyi sonuç veriyor.

Artık sayfamda eksik gördüğüm şey çiçek, oda en kısa zamanda inşallah. Ama gelişme yok.:cool: Beklemeye devam..

bozo.0606 03-02-2013 10:59

hoya eskimo

2 Eklenti(ler)
:p:D;):p

Bugün çok mutluyum çünkü ..

Bu sabah gördüklerim yoksa sandığım şeymi? Evet sanırım öyle.. :p

yeşillim 03-02-2013 11:05

Sayın bozo.0606,

Beğenmeyle yetinemedim. Tebrikler bayram şöleni yakındır inşallah.

bozo.0606 03-02-2013 11:08

Teşekkür ederim Sayın Yeşillim, Allah tamamına erdirsin ve paylaşmak nasip etsin inşallah. Kurutmadan çürütmeden..

missmenas 04-02-2013 09:13

Sevgili Bozo,

Sevinmekte, Mutlulukta hakkın. Diversifolia dan çiçek bekliyordum ben, ilk haberi ondan almaya endekslenmiştim nedense:p

Çiçek sapını küçük ağaç parçacığıyla desteklemeni öneririm.
Çok dikkatli bir şekilde tam sapın altından toprağını hafifçe eşeleyip çiçek sapının altına eşelediğin yerede agaç parçacığını koyabilirsin.
Bu işlemi önermemin nedeni sulama esnasında oluşacak tomurcukların sudan etkilenip dökülmemesini sağlar.

Çiçek açmış görselini bekliyorum.
Sevincin ve Mutluluğun emekleriyin karşılığında, daim olmasını Dilerim.
Minnacık çeliği bugünlere getirip yaşattığı her duygunu paylaşıyorum;)

bozo.0606 04-02-2013 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 1096570)
Sevgili Bozo,

Sevinmekte, Mutlulukta hakkın. Diversifolia dan çiçek bekliyordum ben, ilk haberi ondan almaya endekslenmiştim nedense:p

Çiçek sapını küçük ağaç parçacığıyla desteklemeni öneririm.
Çok dikkatli bir şekilde tam sapın altından toprağını hafifçe eşeleyip çiçek sapının altına eşelediğin yerede agaç parçacığını koyabilirsin.
Bu işlemi önermemin nedeni sulama esnasında oluşacak tomurcukların sudan etkilenip dökülmemesini sağlar.

Çiçek açmış görselini bekliyorum.
Sevincin ve Mutluluğun emekleriyin karşılığında, daim olmasını Dilerim.
Minnacık çeliği bugünlere getirip yaşattığı her duygunu paylaşıyorum;)

Sevgili Hatice Hanım ;

Heyecanımı ve mutluluğumu paylaştığınız için çok çok teşekkür ederim.. : )

Diversifolia dan çiçek beklerken eskimo ters köşe yaptı. Ne yalan söyleyim. Çiçek beklediğim hoya sıralamasında eskimo en aşağı sıralardaydı ama sürpriz işte. Bunların ne yapacağı belli olmuyor. :confused:

Diversifolia nın keyfi yok pek, aslında ondan çiçek beklemiyorum umudumu kaybettim. Sanırım bizim iklime uygun değil, gelişiyor fakat çiçek açmıyor.:o

Eskimo nun sürprizi inanılmaz oldu. Çok şaşırmış durumdayım. Sizin önerinizi bende düşündüm. Çiçek sapı toprağa çok yakın nasıl bir destek yapmalıyım bilmiyorum. Kolları kaldırmamında bir faydası yok. Kök bölgesine çok yakın. Aslında nihai sonucu paylaşmayı çok çok istediğim için çok fazla rahatsız edip çiçek sapını düşürmekten kurutmaktan korkuyorum. Sanırım kürdan vs. malzemelerle birşeyler yapabileceğim. Zaten kendisi çiçek sapını havaya kaldırıyor gördüğüm kadarıyla, reimlerde ğördüğünüzden biraz farklı durumda şu an.

Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

Bella da coştu, ama hep aynı görsellermiş gibi geldiğinden son halini eklemek istemedim, ondanda bir sürpriz bekliyorum.

Saygılarımla ..

nılgun_dogan 04-02-2013 13:18

Sayın bozo çok güzel bir haber buu dahada güzel haberlerini alırız inşallah çiçeklerini sağlıklı şekilde büyürde resimlerini görürüz gerçi yaprağı bile çiçek gibi çok şık.

incii 04-02-2013 14:44

Sayin bozo0606, kutlarim sizi. Hoya türlerinden cok begendigim türlerden biri de eskimo türü, cicegini cok merak ediyorum. Allah nazarladan saklasin

dalaman33 25-02-2013 11:11

bu hoya cinsini nerden buldunuz acaba banada yardımcı olursanız sevinirim :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025