agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Üyelerin Hoyaları (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=429)
-   -   agozce / Hoyalarım (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24824)

Jezebel 04-07-2011 18:39

Sevgili arkadaşım, hoya sayfan hayırlı olsun.
Çoşmuş ve açmış hallerini görmek için sabırsızlanıyorum.
Elimde olan cinslerden çelik almıştım, bu koleksyonu zenginleştirmek için bir nebze de olsa katkıda bulunmak isterim.
Mum çiçeğinin görsel ve duyusal güzelliği beni de cezbetti, sevgili ilknur aşığık'ın ve ebay'ın :p da katkısıyla bende de birkaç çeşit oldu.
Güzel ve sağlık dolu günlerde keyfle yetiştirmeni dilerim.

agozce 08-07-2011 19:29

Çok teşekür ederim arkadaşlar. Daha güzelleri sizlerin olsun.

Sevgili Jezebel artık ebay dan alma. Bir çok tür -en güzelleri :))- artık elimizde var. Hep beraber çoğaltırız.

agozce 08-07-2011 19:40

2 Eklenti(ler)
Cornosanın yıllarca açmasını bekledikten sonra bunların bir yılda açması çok güzel.

Lacunosam, kar tozu değil toz pembe çıktı...Ama kokusu muhteşem. Üzerinde bir çok tomurcuğu var. Yaz boyu çiçekli olcak sanırım.

Pamuk şekerlerim,
Eklenti 232587

Eklenti 232588

Fatih 08-07-2011 19:49

Lacunosanın birbaşka türü olabilir bu ;) Çok güzel ama dayanılmaz bir güzellik maşallah.Bol bol kokla ablacım bu güzellikleri ;) Abla bundan takas yapalım seninle ;)

acemifüsun 08-07-2011 19:49

Nazarlardan korusun, çok güzel sevgili agozce:) Gerçekten pamuk şeker:))

agozce 08-07-2011 19:57

4 Eklenti(ler)
Finlaysoni, taze salatalık gibi kokuyor. Nektarı damlıyor.(Yalıyorum...)
Eklenti 232595

Eklenti 232596

Eklenti 232597

Eklenti 232598

agozce 08-07-2011 20:01

1 Eklenti(ler)
Silver pink ve davidcumingi de tomurcuklar var.

agozce 08-07-2011 20:08

1 Eklenti(ler)
Madagaskar yaseminim de 6 salkım açınca, evin içi mis gibi kokuyor.

agozce 08-07-2011 20:10

Teşekür ederim, Fatih ve Füsun hanım, budayınca gönderirim.

gultar 08-07-2011 20:16

Sn.agozce, hoyalarınız bir harika.Onların bulunduğu oda ya da salonda bulunmak çok tehlikeli olabilir. kokladıkça sarhoş olunur...tebrikler, nereden temin ettiniz bu çeşitleri? muhteşemler.elinize sağlık.

agozce 08-07-2011 20:24

Haklısınız sevgili hocam, her yıl ortak siparişle bir çok arkadaş edindi. (edinene kadar her türlü aksiliği yaşadım.). Benimkilerden budadıkça size de yollarım.

Fatih 08-07-2011 21:55

Finlaysonii çok güzel çiçeklenmiş.Salatalık kokulu diye damgalayalım onu :D :) Kışın açsa çok iyi olur.Taze taze salatalık kokar ;)

Silverpink çok güzel görünüyor.Birkaç güne açar gibi gözüküyor.

karalale 09-07-2011 11:54

Maşallah, maşallahh sevgili agozce. Siz de, hoyalarınız da döktürmüşsünüz. Bol çiçekli günler diliyorum. Resimlere devam lütfen.... Selamlar....

agozce 09-07-2011 22:39

Teşekürler karalale.

Muz kabuğundan enzim yapmıştım. Bahardan bu yana veriyorum. Sanırım 1 yılda çiçek açmalarının nedeni bu. Kimyasal olmadığı için öneririm.

karalale 10-07-2011 21:22

Sevgili agozce, şu muz kabuğun dan enzimi biraz anlatabilirmisiniz. Kabuklar boşa gitmsin, çiçek olarak bize geri dönsün... :-))

Jezebel 11-07-2011 01:06

Hepsi çok güzel, hele pembe kartozu.
Bence sen hoya yetiştirmenin püf noktalarını çözdün.
Şu muz esaslı enzimi de biraz tarif edermisin?
Sevgiler.;)

agozce 11-07-2011 01:27

Haklısın sevgili karalale. Tüm meyve artıklarından da yapıyorum.

Sevgili jezebel, Pembişten sana da geliyor, bence hoyaların sırrı ilgisizlik. Ben yokken daha hızlı büyüyorlar.

Enzim yapmak bölümünde okumuştum. Ben şu şekilde yaptım.

Muz Enzimi,

Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ( ben Anamur muzu kullandım..) ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra, Gaz çıkışı bittiği zaman olmuş demektir. Sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim.

EMA yoksa da fark etmiyor. (veya 1 çay kaşığı kuru maya diyor konunun uzmanları)

İçine biraz yonca yaprağı veya teze ot da konursa, azotta sağlanmış olur.


Not: Sonradan öğrendim, muz potasyum ve fosfor içeriyormuş.)

Ömer Durmaz 11-07-2011 07:27

Maşallah sizdede yok yok bu kadar hoya açtıgında ev cennet bahcesine döner sanırım :)

gülsu 11-07-2011 08:13

Sn agozce hoyalarınız muhteşemler benimde favori çiçeklerim arasında. Önceden hangi çeşidi bilmiyorum ama yetiştirmiştim. Harika çiçekler açtı kokusu bizi mest etti. Fakat eşim yoğun kokusunu kaldıramadı. Bende başakasına vermek zorunda kaldım. Fakat sizinkileri görünce hoya sevgim depreşti. sizin şu pamuk şekerleri ne kadar güzeller. Çoçuklar gibi banane banane bende isterim desem ayıp olmaz değilmi. Bu kadar çeşid Türkiyede bulunuyor mu? Nasıl temin edebilirim.Yalnız hoyaları balkonda yetiştirebilirmiyim. Çiçekleri seviyorum ama kokulu olanları daha güzel oluyor. Bundan sonra en zevkli zamanları. Hoyalar açtıkça parfüm kokusu kokuları muhteşem olurlar. Ellerinize sağlık çok bakımlı görünüyorlar.

gultar 11-07-2011 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 833520)
Haklısınız sevgili hocam, her yıl ortak siparişle bir çok arkadaş edindi. (edinene kadar her türlü aksiliği yaşadım.). Benimkilerden budadıkça size de yollarım.

Sevgili agozce, budadığınızda hepsinden birer çelik rica ederim,mümkün olursa.
Teşekkürler.

nevsune 11-07-2011 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 834330)
Haklısın sevgili karalale. Tüm meyve artıklarından da yapıyorum.

Sevgili jezebel, Pembişten sana da geliyor, bence hoyaların sırrı ilgisizlik.

Muz Enzimi,
Enzim yapmak bölümünde okumuştum. Ben şu şekilde yaptım.

Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim.

EMA yoksa da fark etmiyor.

Bu potasyum, birde fosfor içeren bir meyve-sebze-bitki bulursam fosfor enzimi denemek istiyorum.

Burada, acemicaylak azot/fosfor/potasyum oranlarıyla ilgili bir liste vermiş. 2. enzim denememde biraz kopya çektim, sizin de işinize yarayacağını düşünüyorum.

yeşillim 11-07-2011 10:44

Sayın agozce, başlığınızı açmakla ne iyi ettiniz, hayırlı olsun.

Özellikle Davidcummungii'yi biraz detaylı anlatmanızı istiyorum.
Kaç yaşında, her zaman hangi ortamlardaydı..gibi. Bir de çiçek sapı var diye yazmışınız.
Mümkünse H. davidcummungii hakkındaki gelişimleri takip etmek isterim.
Enzimler konusu da dikkatimi çekti!
Kolay gelsin

acemifüsun 11-07-2011 13:16

Sevgili agozce, acemiçaylak'ın listesine göre kavun kabuğu(kül) ve salatalık kabuğu fosfor, potasyum oranları çok yüksek. Parantez içindeki kül'ü tam anlayamadım.
Ayrıca sizin muz enzimini yaparken EMA ilave etmesek, nasıl olur?

agozce 11-07-2011 16:15

Nevsune hanım çok teşekür ederim. Bu listeyi görmüştüm ama unutmuşum. Burada herşey var.

En kolayı kavun, salatalık ve limon kabuğu kurutmak gibi. Ama muzda ikisi de var. Potasyum ve fosfor dengeli yapılabilir.

Füsun hanım, EMA koymadan da olur bence. Yoğurt, ekmek ve pekmez gerekli bakteriyi üretir diye düşnüyorum. Yine de uzman enzimciler daha iyi bilir.

agozce 11-07-2011 16:24

Sevgili Yeşillim, H.Davidcummungii için özel bir şey yapmadım, geçen yıl ağustosta gelmişti. Diğerleri ile aynı yerde duruyor. Kendi yaptığım karışık ve muzlu enzimle besliyorum, orman toprağında ekili.

Toplu fotoya bakarsanız, en üstte, ortadaki. Şu an 3 tomurcuğu var. Büyümesi de hızlandı bu aralar..

Bende pseudo-litteoralisin ne istediğni bir türlü anlamadım.

agozce 11-07-2011 16:26

Sevgili gülsu, pamuk şekeri sürekli tomurcuk yapıyor. Çelik işi sonbaharda olur sanırım. Haberleşiriz.

emrecan38 11-07-2011 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 833512)
Madagaskar yaseminim de 6 salkım açınca, evin içi mis gibi kokuyor.

Bu çiçekten bende de var adını bilmiyordum. Çiçekleri sararıp düştü. Şu an balkonda duruyor.Bakımı için neler önerirsiniz? Çiçekleri neden sararmış olabilir? Teşekkürler.

agozce 11-07-2011 22:17

Emrecan Madagaskar yasemini- bölümünde her türlü bilgi var. Asitli toprak seviyor. Direk güneş veya tam gölge sevmiyor.

agozce 11-07-2011 22:19

1 Eklenti(ler)
Finlaysoni geceleri kendini kapatıyor. Sabah tekrar açıyor.
Eklenti 233216

agozce 11-07-2011 22:20

1 Eklenti(ler)
Ve silver-pink..... Gündüz kokmuyor ama çok güzel. Kolay tutuyor, hızlı büyüyor. Sorunsuz..

Eklenti 233218


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024