Sevgili arkadaşım, hoya sayfan hayırlı olsun.
Çoşmuş ve açmış hallerini görmek için sabırsızlanıyorum. Elimde olan cinslerden çelik almıştım, bu koleksyonu zenginleştirmek için bir nebze de olsa katkıda bulunmak isterim. Mum çiçeğinin görsel ve duyusal güzelliği beni de cezbetti, sevgili ilknur aşığık'ın ve ebay'ın :p da katkısıyla bende de birkaç çeşit oldu. Güzel ve sağlık dolu günlerde keyfle yetiştirmeni dilerim. |
Çok teşekür ederim arkadaşlar. Daha güzelleri sizlerin olsun.
Sevgili Jezebel artık ebay dan alma. Bir çok tür -en güzelleri :))- artık elimizde var. Hep beraber çoğaltırız. |
2 Eklenti(ler)
Cornosanın yıllarca açmasını bekledikten sonra bunların bir yılda açması çok güzel.
Lacunosam, kar tozu değil toz pembe çıktı...Ama kokusu muhteşem. Üzerinde bir çok tomurcuğu var. Yaz boyu çiçekli olcak sanırım. Pamuk şekerlerim, Eklenti 232587 Eklenti 232588 |
Lacunosanın birbaşka türü olabilir bu ;) Çok güzel ama dayanılmaz bir güzellik maşallah.Bol bol kokla ablacım bu güzellikleri ;) Abla bundan takas yapalım seninle ;)
|
Nazarlardan korusun, çok güzel sevgili agozce:) Gerçekten pamuk şeker:))
|
4 Eklenti(ler)
Finlaysoni, taze salatalık gibi kokuyor. Nektarı damlıyor.(Yalıyorum...)
Eklenti 232595 Eklenti 232596 Eklenti 232597 Eklenti 232598 |
1 Eklenti(ler)
Silver pink ve davidcumingi de tomurcuklar var.
|
1 Eklenti(ler)
Madagaskar yaseminim de 6 salkım açınca, evin içi mis gibi kokuyor.
|
Teşekür ederim, Fatih ve Füsun hanım, budayınca gönderirim.
|
Sn.agozce, hoyalarınız bir harika.Onların bulunduğu oda ya da salonda bulunmak çok tehlikeli olabilir. kokladıkça sarhoş olunur...tebrikler, nereden temin ettiniz bu çeşitleri? muhteşemler.elinize sağlık.
|
Haklısınız sevgili hocam, her yıl ortak siparişle bir çok arkadaş edindi. (edinene kadar her türlü aksiliği yaşadım.). Benimkilerden budadıkça size de yollarım.
|
Finlaysonii çok güzel çiçeklenmiş.Salatalık kokulu diye damgalayalım onu :D :) Kışın açsa çok iyi olur.Taze taze salatalık kokar ;)
Silverpink çok güzel görünüyor.Birkaç güne açar gibi gözüküyor. |
Maşallah, maşallahh sevgili agozce. Siz de, hoyalarınız da döktürmüşsünüz. Bol çiçekli günler diliyorum. Resimlere devam lütfen.... Selamlar....
|
Teşekürler karalale.
Muz kabuğundan enzim yapmıştım. Bahardan bu yana veriyorum. Sanırım 1 yılda çiçek açmalarının nedeni bu. Kimyasal olmadığı için öneririm. |
Sevgili agozce, şu muz kabuğun dan enzimi biraz anlatabilirmisiniz. Kabuklar boşa gitmsin, çiçek olarak bize geri dönsün... :-))
|
Hepsi çok güzel, hele pembe kartozu.
Bence sen hoya yetiştirmenin püf noktalarını çözdün. Şu muz esaslı enzimi de biraz tarif edermisin? Sevgiler.;) |
Haklısın sevgili karalale. Tüm meyve artıklarından da yapıyorum.
Sevgili jezebel, Pembişten sana da geliyor, bence hoyaların sırrı ilgisizlik. Ben yokken daha hızlı büyüyorlar. Enzim yapmak bölümünde okumuştum. Ben şu şekilde yaptım. Muz Enzimi, Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ( ben Anamur muzu kullandım..) ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra, Gaz çıkışı bittiği zaman olmuş demektir. Sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim. EMA yoksa da fark etmiyor. (veya 1 çay kaşığı kuru maya diyor konunun uzmanları) İçine biraz yonca yaprağı veya teze ot da konursa, azotta sağlanmış olur. Not: Sonradan öğrendim, muz potasyum ve fosfor içeriyormuş.) |
Maşallah sizdede yok yok bu kadar hoya açtıgında ev cennet bahcesine döner sanırım :)
|
Sn agozce hoyalarınız muhteşemler benimde favori çiçeklerim arasında. Önceden hangi çeşidi bilmiyorum ama yetiştirmiştim. Harika çiçekler açtı kokusu bizi mest etti. Fakat eşim yoğun kokusunu kaldıramadı. Bende başakasına vermek zorunda kaldım. Fakat sizinkileri görünce hoya sevgim depreşti. sizin şu pamuk şekerleri ne kadar güzeller. Çoçuklar gibi banane banane bende isterim desem ayıp olmaz değilmi. Bu kadar çeşid Türkiyede bulunuyor mu? Nasıl temin edebilirim.Yalnız hoyaları balkonda yetiştirebilirmiyim. Çiçekleri seviyorum ama kokulu olanları daha güzel oluyor. Bundan sonra en zevkli zamanları. Hoyalar açtıkça parfüm kokusu kokuları muhteşem olurlar. Ellerinize sağlık çok bakımlı görünüyorlar.
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sayın agozce, başlığınızı açmakla ne iyi ettiniz, hayırlı olsun.
Özellikle Davidcummungii'yi biraz detaylı anlatmanızı istiyorum. Kaç yaşında, her zaman hangi ortamlardaydı..gibi. Bir de çiçek sapı var diye yazmışınız. Mümkünse H. davidcummungii hakkındaki gelişimleri takip etmek isterim. Enzimler konusu da dikkatimi çekti! Kolay gelsin |
Sevgili agozce, acemiçaylak'ın listesine göre kavun kabuğu(kül) ve salatalık kabuğu fosfor, potasyum oranları çok yüksek. Parantez içindeki kül'ü tam anlayamadım.
Ayrıca sizin muz enzimini yaparken EMA ilave etmesek, nasıl olur? |
Nevsune hanım çok teşekür ederim. Bu listeyi görmüştüm ama unutmuşum. Burada herşey var.
En kolayı kavun, salatalık ve limon kabuğu kurutmak gibi. Ama muzda ikisi de var. Potasyum ve fosfor dengeli yapılabilir. Füsun hanım, EMA koymadan da olur bence. Yoğurt, ekmek ve pekmez gerekli bakteriyi üretir diye düşnüyorum. Yine de uzman enzimciler daha iyi bilir. |
Sevgili Yeşillim, H.Davidcummungii için özel bir şey yapmadım, geçen yıl ağustosta gelmişti. Diğerleri ile aynı yerde duruyor. Kendi yaptığım karışık ve muzlu enzimle besliyorum, orman toprağında ekili.
Toplu fotoya bakarsanız, en üstte, ortadaki. Şu an 3 tomurcuğu var. Büyümesi de hızlandı bu aralar.. Bende pseudo-litteoralisin ne istediğni bir türlü anlamadım. |
Sevgili gülsu, pamuk şekeri sürekli tomurcuk yapıyor. Çelik işi sonbaharda olur sanırım. Haberleşiriz.
|
Alıntı:
|
Emrecan Madagaskar yasemini- bölümünde her türlü bilgi var. Asitli toprak seviyor. Direk güneş veya tam gölge sevmiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Finlaysoni geceleri kendini kapatıyor. Sabah tekrar açıyor.
Eklenti 233216 |
1 Eklenti(ler)
Ve silver-pink..... Gündüz kokmuyor ama çok güzel. Kolay tutuyor, hızlı büyüyor. Sorunsuz..
Eklenti 233218 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024