agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   yeşillim / Hoyalarım (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/23052.htm)

yeşillim 17-05-2011 12:20

1 Eklenti(ler)
Şimdi carnosa crinkle 8 bildim de diğerlerinin türünü tanımamda yardım isteyecektim.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.

yeşillim 19-05-2011 01:17

Özellikle sağ üstekini merak ettim!

missmenas 19-05-2011 01:29

Sevgili Yeşillim,
Maşallah ne de güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık.
crinkle 8 in arkasındaki hoya memoria, lacunosanın arkasındakide, hoya diversifolia.
Sevgi dolu bol bol çiçek açmalarını dilerim.

yeşillim 19-05-2011 01:45

Demek ki tanıyamadığım hoya diversifolia.
Oysa hem toprakta hem de Diatomitte dikili var.
Yaprakları beni şaşırttı!

kedicik 20-05-2011 07:00

Abla crinkle 8 bi harika görünüyorr çok çok güzell gelişmiş .maşallahh diyiim de nazarr deymesiin.Diğer hoyalarıınn , kerrriiniin felan resiimlerii de görmemmiz mümkünmüü acaaba ??

yeşillim 20-05-2011 16:35

1 Eklenti(ler)
O crinkle8 çelik olarak bakımlı haliyle gelişmiş olarak geldi. Bana geldikten sonraki hemen dikimim. Hoyalarımı balkona taşıdım. Bu yılki siparişlerim sera ortamındalar.
Hele bir maşallah... zaten sallanıyoruz. Toplu halde erişkin hoyalarım.

yeşillim 20-05-2011 16:39

1 Eklenti(ler)
şimdilik bu kadar

hanif 20-05-2011 17:10

çok mutluyum benim mum çiçegimde tomurcuklandi,sabirsilikla açmasini bekliyecegim şimdi

missmenas 20-05-2011 23:30

Sevgili Yeşillim,
Balkonun Maşallahı var, biryerlere nazar boncuğu takmalısınız siz. Çok aydınlık güzel bir balkon tam hoyalara göre, bol çiçek açar bu balkonda hoyalar. Ellerinize sağlık, Çok güzel sağlıklı ve bakımlı hoyalar...
Kutlarım Sizi, Teşekkürler güzel paylaşım için...

Fatih 21-05-2011 17:02

Geçmiş olsun öncelikle.Şiddetli bir şekilde sallandık.Tabi biz burda böyle sallandık ama siz daha yakın olunca daha etkili olmuştur.

Ablacım harika görünüyor bunlar maşallah ;)

yeşillim 22-05-2011 07:00

Sayın hanif, Çiçek açınca öyle mutlu olunuyor ki!

Sayın missmenas, dün kerii'nin yakınında inceleyim derken... sizinki gibi bir sıvı içim acıdı
dersem yeridir. Çok meraklı olursam olacağı budur.

Sayın Fatih, sayfanda bellayı diatomite aldığını belirtmişin. Çok da iyi yapmışın.
Benim bella (I) bu şekilde kurtardı ve gayet iyi durumda toplu hoyaların fotoğrafında sol üst rafta poz vermiş.

2011 siparişinde gelen çelik Hoya imperialis'den eser kalmadı.

yeşillim 19-06-2011 08:18

1 Eklenti(ler)
Davidcummungii, sera ortamına tekrar alındı.
Fungii, çiçek sapı çok ama açar mı zaman gösterecek.
İlk Diatomit deneyim carnosa ise habire çiçek sapı veriyor ama onun da zamana bıraktım.

Fatih 19-06-2011 10:35

Çok güzeller ablacım hele Fungii çok güzel gelişmiş maşallah.Sormak istediğim iki şey var ;)

1.Hoya davidcummungiiçok geç mi sürgün veriyor yoksa bende ki bana mı inat yapıyor? ;)

2.Hoya fungii'nin yaprakları kendine has olduğu için mi böyle yoksa deforme mi oldu?Eğer kendine hassa edinileceklerin ilk dördüncüsü olacak ;)

yeşillim 19-06-2011 13:40

Sayın Fatih, Fungii'de deforme yaprak oldu ama ben onları yavaş yavaş keserek uzaklaştırıyorum.
Yukarıdaki bir mesajımda deforme hali vardı.
Birşey uygulamadım kendiliğinden düzeldi.
Fungii hakkında birkaç gözlemim var kök gelişimi öyle güzel ki her yıl toprak değişimi
ile daha da güzelleşiyor, gelişiyor. Yaprakları öyle güzel ki, bitkide yaprağa da
önem verdiğimden olsa gerek o damarlı yapraklarını seyret dur, yaşayan bilir.! transa mı
geçiyorum ne, tam bir terapi.

Davidcummungii, bana göre gerçekten nazlı bir hoya. Kesinlikle diatomit kurtardı.
Kökler var ama, gelişimini yavaş göşteriyor. Neredeyse bir yıllık olacak.
Sera ortamından yavaş yavaş ayırayım dedim, hemen son çıkardığı yaprak boynunu büktü.
İşte 2010 siparişinde edindiğim Bella.. Toprakdız ortama geçirerek kurtardığım Bella, bir çiçek sapı
verdi, açarsa hemen ilan ederim artık. Topraktaki ise dört çiçek sapı verdi ama bakalım sonuç ne olacak. Sonuç olarak emek emek...

yeşillim 19-06-2011 13:44

1 Eklenti(ler)
iyi seyirler

yeşillim 19-06-2011 16:52

1 Eklenti(ler)
Poule bey, ne vardı büyük bir çelik verseydi dedim durdum. Hani riski aza indirmek adına.
Şu güzelliğe bakar mısınız?

missmenas 20-06-2011 00:12

Sevgili Yeşillim,
hoyalarınız gerçektende tam seyirlik. Ya hoya serpens e ne demeli, serpens filizine bakışımı görmelisiniz. Temebssümle birlikte süpriz filiz bakışı vardı.
Çok sevindim Sizin adınıza, Kutlarım hoya serpens e hayat vermişsiniz.
Benim hoya Fungii yok:( Takas listeme ekledim Sizce uygunsa bu teklif Hoya listemden seçim bekliyorum Sizden;)
Ellerinize sağlık, hepside birbirinden güzel...

yeşillim 30-06-2011 11:14

1 Eklenti(ler)
Bu da Bella başlığında detaylarıyla anlattığım, 'I' Bella.
Üzerinde çiçek sapı bugün baktım dört tane, çiçek açar mı, açmaz mı zaman gösterecek.

yeşillim 30-06-2011 11:17

1 Eklenti(ler)
Toprakta 'V' Bella

missmenas 30-06-2011 11:30

Sevgili Yeşillim,
Diatomitteki bella ve toprak ortamındaki bellada her ikiside çok güzel sağlıklı. Maşallah nazar değmesin, toprak ortamındaki açmak üzere sanırsam.
Ellerinize sağlık, Sevgi ve itinayla bakıldıkları her halinden belli;)

agozce 30-06-2011 23:32

Hepsi çok sağlıklı görünüyor.Elinize sağlık. Bol bolçiçekli halinide görürüz dilerim.

Fatih 30-06-2011 23:39

Kocaman maşallahhhhh... Ablacım gerçekten sizin ellerinizde bir sihir mi desem bilemeyeceğim bişeyler var ;)

yeşillim 02-07-2011 20:23

Sayın missmenas,agozce,fatih ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Evet Hatice Hanım, başina bir kaza gelmezse iki güne açar diye bekliyorum.

Fotoğraflarını çekip sizlere bir şölen havası vermek istiyorum.

Fatih Bey öğrenemediniz gitti' Başarı dikkatin içinde gizlidir' Sınavlara da hazırlanacaksın ona göre!

yeşillim 05-07-2011 21:31

1 Eklenti(ler)
Sabah çıt sesi ile tek gözünü açtı Bella.
İkindi çayımı gideyim de Yanında içeyim derken.
Çıtır da çıtır, çıt çıt.

Emre İlhan 05-07-2011 21:53

Maşallah, inşallah çıtırtıları hiç eksik olmaz.;)

Fatih 05-07-2011 22:28

Bende bütün gün evin içinde çıtırtının kaynağını aramıştım baksen üst kat komşumun Bellası çiçek açıyormuş demekki.Hiç aklıma gelmemişti.Gece müsait olduğunuzda koklamaya uğrayacağım ;)

karalale 06-07-2011 11:44

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi yeşillim
Bu sabah balkona çıktığımda bir çıtırdı duydum!!

Fare dir fare.... Kendi küçük, güzelliği çok büyük bellanızın çiçekleri hayırlı olsun sevgili yeşillim. Size ve tabii ki sonraki resimlerle bize iyi seyirler. Koklamayı unutmayın... Çok güzel, çok......

yeşillim 06-07-2011 17:28

Sayın Emre İlhan çok teşekkür ederim tüm hoya severlerin hoyalarının çıtırdayarak
açması dileklerimle.

Fatih Bey, Çıkaramadınız değil mi sesi.
Bella'nın çıt çıt çıtırdamasını önceden bilir misiniz?
Çok kibar çıtlar, 'çıt' diye..

Sayın karalale, ben kokladım da siz koklayabildiniz mi?
Artık Bella baktı benden rahat yok, ben inat o inat derken hafif kokusunu hissettirdi.
Fare olsa bile, bellanın çıtırdamasını bilirim. O bellanındı.

karalale 06-07-2011 18:02

Sevgili yeşillim, Fatih arkadaşımız hatırlatmasa koklamak aklıma gelmezdi.... ;) Güzelliği seyre öyle bir dalmışım ki... Bellanın çok hafif bebe pudrası gibi hoş bir kokusu var değil mi? Ben sadece akşamları koku aldım. Aynı anda 6-7 öbek açmıştı. Çok güzeldi, çokkkk....:DBundan sonra bol, bol çıtırdama sesi duymanız dileklerimle, selamlar....

yeşillim 18-07-2011 08:09

1 Eklenti(ler)
Sayın karalale, teşekkür ederim. Peki sizde Kerii var mıydı?
H. Kerii nerelere doğru gidiyor böyle!!

2010 siparişinde köklü olarak geldi, geldiği günlerde nasıl da korkmuştum.

Bence Hoya' ya ilgisi olanın toplu siparişleri kaçırmaması lazım veya istediği tür yurtiçinden temin edebilirlerse
daha uygun olur. Ben öyle yapıyorum. Elimdeki türleri de takasla hoyaseverlerle genişletmek istiyorum.

karalale 18-07-2011 09:18

Sevgili yeşillim, evet keriim de var. O olmadan olur mu hiç? Köklü gelmişti, 2 ye böldüm. Hydrokültür de, 5. yaprağını çıkarıyor, avuç içi kadar yaprakları var. İki renk olandan. Kestiğim diğer çelik yeni köklendi, toprakta 2. yaprağını çıkarıyor. Sizin kerii muhteşem gözüküyor, çiçek oluşumu var mı? Selamlar....

yeşillim 18-07-2011 10:31

1 Eklenti(ler)
Çiçek oluşumu vardı da işte fazla merak da olmuyor. Birgün inceleyim derken
çiçek sapı baktım ki sütten gözükmüyor.

Şimdi katı kültür ortamındaki retusa, görselde merak edip de sormak istediğiniz sorulara yanıt vermeye çalışacağım.

elek 18-07-2011 10:54

Sayın yeşillim, kerrii nin maşallahı var doğrusu. Saksı büyüklüğü nedir acaba? Topraksız ortamda mı? Bende topraksız ortamda olan kerrii yaprak çıkarmakta çok tembel, 1 m sürgünü var, destekledim ama yaprak yok sürgün üzerinde hiç :(

Retusa da epey fazlaca gelmişti diye hatırlıyorum, elinizde tek kök mü kaldı? Tür sarkıcı olmasına rağmen sanırım biraz destekleyip sonra sarkıtmak istedini, yanılıyor muyum?

yeşillim 18-07-2011 11:38

Sayın elek, toprakta yetişiyor.Hiç çelik almadım, şimdi ölçtüm 14cm. Toprakta sık saksı değişimi isteyecek gibi. Bu türde katı kültüre geçerim, ama sonra çiçeğini görmeliyiz değil mi? İlk günlerde çok tembeldi, sonra coştu. Sizin Kerii de beklemededir.

Evet retusa bayağı vardı. Kök kısımlarını toprağa çeliklemiştim olmadı. Diğer diatomittekiler de öldü. Uzun yola dayanamayan türden olsa gerek hallerinden belliydi.

Evet haklısınız, bu plastik kap, kıyamayıp atmadığım altın çilek plastiği. Doğrusu
saksıyı tutup kaldırmada da pratik geldi. Şimdilik öyle kalsın gelişimine göre birşeyler düşünürüm. Hem yanına yaklaşana mesaj veriyor!!

Fatih 18-07-2011 11:48

Ablacım retusa gayet güzel gelişmiş.Kerrii'yee ne demeli bilemedim. :)
Bu balkon kışın ısıtılmayan bir balkon değil mi ablacım?

yeşillim 18-07-2011 12:28

Bilemiyorum Fatih bey komşum, iki oğlumun ayrı odası var ranza alırsan odanın birini veririz diyorlar. Ama ben sıcak bakamıyorum.
Biri çok temiz, titiz öteki evlere şenlik aradığını
bulamaz öyle dağınık. başım ağrır değil mi? Artık kış gelsin bakacağım çaresine inşallah. Balkon ısıtılmayan kapalı bir balkon. Yani tam Bella için.

Fatih 18-07-2011 19:40

Abla bence hiç elleme dursunlar orda benimkiler atlattılar denizli kışını hiç ısınmadan.Hele bella tam istediği yer :) Bu yılda aynısını yapacağım.Durumu kötüleyen olursa -umarım olmaz- direk ısınan odaya alacağım. Lacunosayı hiç tehlikeye atmadan ısınan odaya alacağım :)

yeşillim 21-07-2011 19:00

1 Eklenti(ler)
Hoya sp. Square, Sayın elek el atmasaydı bu güzellik olmazdı. Teşekkür ederim Sayın Elek.
Çiçekleri açınca inşallah sayfanıza ziyarete geleceğiz.

yeşillim 21-07-2011 19:08

1 Eklenti(ler)
H. c.v Chouke

yeşillim 21-07-2011 19:21

1 Eklenti(ler)
H. Memoria ve Lacunosa, Hatice Hanım'dan geldi. Aynı saksıyı paylaşıyorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025