agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

Perihan Bayram 26-03-2011 16:04

Sevgili Hatice hanım,Tayland çeliklerin inşallah güzel büyürler ve hemen çiçeklenirler.Benimkide bu yıl çiçek açarsa,açtırabilirsek çok sevineceğim.

alperfect 28-03-2011 21:48

2 Eklenti(ler)
Sn. missmenas asiyenin bana gönderdiğiniz yavrusu yaprak çıkarttı sevdi yerini galiba

missmenas 30-03-2011 21:51

Sevgili alperfect,
Maşallah diyelim öncelikle çeliği yaşatabilmişsiniz. Misafir getirmenizede çok sevindim, baharla birlikte gelişimi sürgün verme olayı hızlanacaktır. Şimdiden nasıl bir sardırma mekanızması yapacağınıza karar verin bence. Sarılmaya başladıktan sonra sürgün dallarına dokunulmaktan hiç hoşlanmıyor.
Çiçeklerinide görmenizi dilerim, Teşekkürler paylaşım için.

missmenas 30-03-2011 22:00

Sevgili Yıldıztozu,
Sevgili Perihan hanım,
Temennileriniz için çok Teşekkür ederim. Yaprak çıkartmaya çalışanlar var şu anda, onları görmek zaten yetiyor. Taylanddan yeni satıcılarla irtibata geçmeye çalışıyorum. 1 Satıcıya birde koleksiyoncuya mail gönderdim hala geri dönen olmadı. Anlamıyorum ben bu Tayland'lıları, biz olsak hemen geri döneriz. Türk'leri sevmiyorlarmı diye düşünmeye başladım.:mad:

sakagun 31-03-2011 10:22

1 Eklenti(ler)
Sevgili Missmenas,
Asiye'nin kızını görmek istersin diye düşündüm. Bugün banyo yaptı. Sana sevgilerini yolluyor.

missmenas 31-03-2011 12:22

Sevgili Sakagün,
Maşallah diyorum. Mükemmel gelişmiş, sürgün dallarını yukarı kaldırıp bağlasanız sanki dahada bir büyümüş gibi olacak, hem yeni sarılmasıda bambu çubuklarına daha sıkı olur ve kendini aşağı salmaz. çiçeklerinide görmeniz dileğiylen, Teşekkürler paylaşım için.

sakagun 31-03-2011 12:37

Dediğinizi deneyeceğim. Küser diye sürgün dallarını tutmaya korkuyorum.

missmenas 01-04-2011 11:26

5 Eklenti(ler)
Bugün güzel haberlerim var, Tayland'dan gelen 2 çeliğim ölecek diye korkarken hayata bağlandığının işaretini verdi.
hoya cilliata ve hoya lauterbachi.
Hoya kerri de çiçek sapı oluşumu gözlemliyorum.

birde çiçek açan çöl gülü adenium çiçeği beni hoya açmış gibi sevindirdi. Geçen yıl Sevgili Hazan-z arkadaşımın hediyesi, çok Teşekkür ederim Hazan'cığım bana güzelliği yaşattığın için.

hazan-z 01-04-2011 22:37

Sevgili Missmenas,o mutluluğu benim de yaşadığımı bilmeni isterim.İnşallah benim tembeller de açar.Hoyalarındaki gelişmelere de çok sevindim.En kısa zamanda çiçeklerini de görmemiz dileğiyle.

missmenas 14-04-2011 10:22

Hoya sipariş onayım apodagis.com dan hala gelmedi, çatlıyacağım meraktan:(

karalale 14-04-2011 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 785620)
Hoya sipariş onayım apodagis.com dan hala gelmedi, çatlıyacağım meraktan:(

Gelir, gelir sevgili missmenas. Sizin eliniz den hiç bir şey kurtulmaz. Kimbilir neler ısmarladınız yine. Ben bir tek istediğim Pachyclada yı bulamadım. Bu arada papağan köklerinin birazını buldum, haberiniz olsun, sevgilerimle...

missmenas 14-04-2011 11:28

Sevgili Karalale harikasınız o güzel çiçeğede sahip olabilecekmiyim ben şimdi? bu süper bir haber.
Sipariş listemi ortak siparişler sayfasında yayınladım, hemde 2 tane liste. Sanırsam 2. listeyi sonbahara doğru alacağım. Apodagis 2. listen henüz hazır değil diye mail atmış. geç olsun güç olmasında. Bu defaki siparişimden çok memnun kalacağımı söylüyor içimden bir his, yeterki karşı tarafta herşey yolunda olsun. Hoya pachyclada yı söyleseydiniz ya ortak siparişlerde isterdik yazın kendiniz alır götürürdünüz. belki benim 2. siparişe ilave yaparız erken onayı gelirse. Söylemeniz yeterli, ağustosa hazır ederdim ben onu.
Gelecek çelikler büyük olursa ben yinede ekerim ondan size, siparişimde var çünki.

karalale 14-04-2011 11:39

Papağan dan bende 3-4 kök kalmış, onları büyük bir saksı içine aldım.hem sümüklülerden korumak, hemde kolay sökebilmek için. Ayrıca bir arkadaşım dan da söz aldım, topraktan çıkar çıkmaz bahçesindekileri bana vericek. :D İşi garatiye aldım. Ortak sipariş listelerine bakmak aklıma gelmedi. Yurt dışın da olunca katılamazmışım gibi geldi.:( Sizi ve Antalya Hoya Resort u unuttum. Siz benim için bu tür den rezerve yapın lütfen. Ağustos ta mutlaka ziyaretinize gelicem.;) Sevgilerimle....

Orkun Kırcı 14-04-2011 11:48

Gelmez o mail gelmez :D

missmenas 14-04-2011 12:53

Orkun yapma ya,
Şakası bile içime oturuyor valla:(

mutama 14-04-2011 12:56

Sevgili missmenas

gozlerımı alamadım ..bu kadar guzellık bır arada nasıl olur ..herhalde cennetteyım..o kadar guzelllerkı su an calısıyorum ama ısı gucu bıraktım ..sabahtan berı sızın hoya'larınıza hayranlıkla bakıyorum .artık benımde hoya'm var sagolsun huzunperest arkadasımız bana celık verdı..umarım yasatabılırım ve cıceklerınden koklayabılırım..
sızden bır sorum olacak ben ekım yaparken secımımı buyuk saksıdan yana kullandım ..ıcıne uzamasını ve sarılmasını saglamak ıcın duzenek kurmayı planlıyordum acaba ..buyuk saksı tercıhım yanlıs mı sızce

mutama 14-04-2011 12:57

bu arada masallah dıyeyım de nazar degmesın....

missmenas 14-04-2011 13:23

Teşekkür ederim, Sayın Mutama.
büyük saksı tercihiniz, evet doğru bir seçim değil. küçük bir saksıdada sardırma düzenegi kurulabilir. Forumda bazı düzenek üzerine yazışmalar var bakarsanız Size fikir verebilir.
Teşekkür ederim Ayrıca güzel temenniniz için.

delete61 15-04-2011 00:00

Koleksiyoncudan hayırlı haberlerin geleceğine inanıyorum, içinizi ferah tutun olurmu.

Fatih 17-04-2011 00:54

Çilli

2 Eklenti(ler)
Ablacım senin için ayırdığım Çilli'n:

Eklenti 203739

Eklenti 203740

sevim.K 17-04-2011 07:10

Çok ilginç. Müthiş bir tutku. Tek tek bütün mesajlara baktım anlayabilmek için:)

missmenas 17-04-2011 20:56

Sevgili Sevim hanım,
haklısınız gerçektende hoya yetiştirmek ve değişik türlerine de sahip olabilmek bende tutkuya dönüştü.
Dikkat edin Sevim hanım bizim tutku sizede bulaşmasın. Bugün seracı Taner angay beyi ziyaret ettim, tabi herzamanki gibi birkaç sukulent ve kayıp verdiğim kaktüsleri bulup aldım. Holandadan Paul shirley beyden gelecek olan stapeliaları ve epiphylliumları Taner beye emanet edeceğim. Epiphyllium çeliklerini bölünmesi ve köklendirilmesi konusunda yardımcı olacak. Bu türlerle ilgili tecrübem yok. Sevim hanım dua edelimde çelikler büyük gelsin. 5cm uzunluğunda olması yeterliymiş köklendirmek için. Her bir çelikten ümid ediyorumki 3 er tane çıksın. Ben Siz ve Taner bey hesabım böyle;)

missmenas 17-04-2011 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 787268)
Ablacım senin için ayırdığım Çilli'n:

Eklenti 203739

Eklenti 203740

Fatih'ciğim,
Çillim ne güzel gözüküyor. Mayıs'ın ilk haftasında senin için ayırdığım hoya türlerini gönderiyorum. Ne dersin uygunmu senin için, yoksa biraz daha misafir edeyimmi?
Taner Beyden Bugün dengeli gübre aldım sukulentler, hoyalar ve kaktüslerim için. ilk denemem tabiiki lacunosalarda olacak, 15*30*15 gelişimlerini aşamalarla birlikte gözlemleriz. Bu defada çiçek açmazsa yapacağım bir şey kalmıyor.
Serası öyle bir güzelleşmişki anlatamam muhteşemdi, Anne kaktüsler hepside ya çiçek açmış ve ya açmak üzere, Çiçeklerini koklamaktan nerdeyse kafayı bulacaktım :D görüntü zaten insanı mest ediyor.

Fatih 17-04-2011 21:17

Çok uygun hemde sınavlar başlmamış oluyor:D çok uygunum çok ;)

Ablam sen bana listeyi bir göndersene bende türlere göre saksı hazırlığı yapayım iyi olacak.EE hiç bu güzellerin resimleri yok mu?Öyle kuru kuru canlanmıyorki gözümde:)

sevim.K 18-04-2011 02:07

Harika inşallah aöylediğiniz gibi olur bölünebilecek büyüklükte olurlar. :) Ne kadar şanslısınız sık sık seraya gidebiliyorsunuz. Taner beyin serası görmek istediğim bir sera.:) Yeni kaktüs ve sukulentleri güle güle büyütün.

Benim hoya cormosam var. Her ne kadar büyümemekte inat ediyorsa da varlığından memnunum. Alabilirsem ilerde hoya kerri almak isterim. Bir de fatihcimin listesinde varsu yaprağı çift renkli hoya ondan almak isterim:) Daha fazlası olmaz.

missmenas 24-04-2011 14:22

Az evvel site genel kurul toplantımız bitti.
Maalesef kiraya vermediler, ve site halkına açık olarak sosyal tesis olacak. Şans işte olmayınca olmuyor, kiraya çok karşı çıkan oldu. Ama pes etmedim daha yan sitelerinde var sosyal tesisleri toplamında 9 siteyiz hepsiyle görüşeceğim.

missmenas 25-04-2011 21:51

Keyifli bir haberi paylaşmanın güzelliğini yaşıyorum şu an.
hoya cafemiz kiralandı, 5 aylık kirasıda ödendi. Tüm hoya sever dostlarıma duyurulur. 15 gün içerisinde taşınma işlemlerini bitiririm inşallah, çok eksik var. Apodagis'e ödemeyide yaptım 1. listem en kısa zamanda yola çıkar inşallah.
Çok iş var çok, Şimdiden gözüm korktu desem yalanda olmaz yani:p yokmu yardım eden imdat diye bağırasım geliyor.
Yarın güzel fotoğraflar çeker yeni mekanımızın paylaşıma sunarım.

sakagun 25-04-2011 22:11

Hayırlı olsun missmenas, fotoğrafları merakla bekliyorum.

yigit666 25-04-2011 22:21

sayın missmenas . gözünüz aydın hoya cafeniz hayırlı olsun. zorluklar sizi yıldırmasın başarılar dilerim .

delete61 25-04-2011 22:47

Hatice hanımcım çok güzel 2 haber verdiniz. Hadi hayırlı olsun, uzaktayım ama elimden gelecek yardım varsa memnuniyetle yaparım.

a1919 26-04-2011 08:57

Herşey gönlünüzce olsun Hatice Hanım. Siz bu işin altından kalkarsınız hiç şüphem yok. Keşke Antalya'da olsaydım seve seve koşardım yardıma :(

yeşillim 26-04-2011 09:08

Sayın missmenas,
Sizin adınıza çok sevindim. Umarım herşey gönlünüzce olur, çünkü siz bunu hakediyorsunuz...
Ben yardım hakkımı sonra kullansam, hem randıman alırsınız...

Şevket Yaşar 26-04-2011 09:58

Sayın mismenas,

Yeni yeriniz hayırlı olsun.Site genel kurulunun kararı ayni gün nasıl değişti.Bu yer başka sitedemi?

Perihan Bayram 26-04-2011 13:52

Hatice hanımcığım ,yeni Hoya seran hayırlı olsun,güzel fotoğraflarını ve hoyalarımı bekliyorum en büğük ve gelişmiş olanları beş renk,cornosa hariç bende var biliyorsun.

karalale 26-04-2011 19:46

1 Eklenti(ler)
Harika bir haber Hatice hanm. Sizin adınıza çok sevindim. Hayırlı ve uğurlu olur inşallah, ekteki ufaklığa da bir yer ayırmayı unutmayın. Kucak dolusu sevgi ve selamlar....

dkp 26-04-2011 20:36

Hayırlı olsun Hatice hanım, deneyimleriniz bizlere rehberlik edecek, yurdumuzdaki ilk özel hoya koleksiyoneri siz oluyorsunuz.
Sizi desteklemek adına bir köklü bir Hoya hediye ediyorum, ümit ederim eylül sonu veya ekim başı bir hafta sonu ailece görmeye getiririz. :D

missmenas 27-04-2011 08:31

1 Eklenti(ler)
Değerli Dostlarım,
dün resim çekmek için gidemedim. Fotoğraf makinasını kızım pikniğe götürmüş. Bugün akşama resim eklerim.
Sosyal tesis yan sitemiz. Yürüyerek 4 dk. Kira bedeli ve aidat toplamı 150 tl aylık. Belkide bizim sitedekini vermemeleri şans oldu. Bu site sakinleri bizimkisine nazaran biraz daha elit. Apartman blok sayısıda fazla olumlu yönde daha iyi. Geçmiş yıllarda tesis işletmeye açıktı. Kiracıyı çıkartmışlar. Sürekli açık tutmadıkları için.
5aylık kirasını peşin ödedim, kontrat yapıldı. bu cuma ve cumartesi site sakinlerinin toplantısı var, pazar günü temizliğini yapıp yavaştan yerleşmeye başlıyacağım.
Yan boş daireyi boşalttım. Toprak gübre çuvalları saksı malzeme harcı allahım ne çok şey doldurmuşum, saksılar falan derken 2 gündür canım çıkıyor.
Sağolsun Antalya'da yaşayan bir dostum 2 gündür bana yardıma geldi. Bugünde evi toparlayıp yerleştirdimmi yarında çarşı pazar araştırmaya başlıyacağım nerden ucuz sandalye masa perde vs. alabilirim diye.
Tüm güzel Temenni ve desteklerini veren dotlarıma canı yürekten Teşekkürlerimi sunarım.
Sevgili Karalale ve Sevgili Dilaver bey Cafe hoya için severek kabul edeceğim hediyelerinizi, çok Teşekkür ederim. Az evvel çektiğim resim balkonumdan cafenin olduğu sitenin resmi yakınlığını görebilmeniz için. Hava çok kapalı bügün Yağmur yağacak yine galiba birazda yağmur suyu toplamak lazım. Çok iş var çokk...
Çok heyecanlıyım çokkkk...;)

sevim.K 27-04-2011 08:58

Sevgili missmenas hayırlı olsun:)

Hatice Tarhan 27-04-2011 09:18

Hatice hanım hayırlı olsun Allah gönlünüze göre verdi.Ne kadar isterdim heyecanınızı paylaşmayı koşuşturma da yerleşmede yanınız da olmayı,fakat malüm sezon açıldı ve işler yoğun siz bu işlerinde üstesinden gelirsiniz.Şimdiden başarılarınızın devamını diliyorum, ne yapalım artık hoya resort un keyfini sürmeye geliriz.

Orkun Kırcı 27-04-2011 10:26

Hayırlı olsun ablacım çok sevindirik oldum valla. :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025