![]() |
sayın missmenas,
sayfanızı sessizce takip edenlerdenim. ancak foruma koyduğunuz fotoları tek tek incelediğimde bu sessizliğimi bozarak size bu mesajı yazmak istedim. Sabrınıza, mum çiçeği çeşitlerinize, sergilemenize, emeğinize sağlık. Gerçekten ellerinize sağlık. |
Düzen ve intizama bakarmısınız?
Bu kadar çok bitki ve hiç dağınıklık yok. Her yer tertipli ve temiz. İnsanın canı o mekanda bir keyif kahvesi çekmez mi:confused: Benim çeker;) Keyifli ve güzel çiçekli günler diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Hatice hanım, Hoya macrophylla ' variegated ' bu sana gecek bak bakalım beğenecekmisin :p
|
Beğenilmez mi? Hoya acemisi olarak ben bile bayıldım yaprakların güzelliğine. Bettyycim çok güzel. Zaten Hatice hanımın eklediği fotoğraflara "ooo " diye diye baktım. Harika bir hoya evi olacak büyüdüklerinde;)
|
Tüm hoya koleksiyonunu gördükten sonra Hatice hanımın ''HH Bank'' olarak hatırlanmasını öneriyorum :)
( Umarım bu şakam maksatını aşmamıştır ) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Hatice hanım bu güzelleri hatırlıyormusun :D
|
Alıntı:
|
Evet sevgili elek, H.Lambi tam 4 yerden sürgün verdi :D:D
|
Sevgili Bettyycim,
kocaman kocaman Maşallah diyorum. Tek kelimeyle mükemmel gelişmişler. Hoya macrophylla ' variegated ' çok güzel sağlıklı gözüküyor, bu güzelin bana geleceğini duyunca macrophylla albomarginata ya çevirdim siparişimi. Çok Teşekkür ederim. Yeni sipariş listemizde 60 tane çeşit hoya gelecek beklemedeyiz, diyorum çünki 4 Arkadaş ortak getirtiyoruz. Gelişmeleri ve türlerin güzelliğini birlikte seyredeceğiz. Sevgiler... |
Sayın Oir1938, Sevgili Karalale, sevgili Mozen, Sevgili Perihan Bayram, ve Orkun'cum, Sevgili Ykolko, Sevgili Sevim.K, Sevgili Jezebel,
Sevgili Elek, Sevgili Delete61, Hepinize Ayrı ayrı Teşekkürlerimi sunarım. Orkun'cum, takas emaneti sağlıklı bir şekilde aldım Teşekkürler çok güzel yaprak yapısı var. Sevgili Perihan hanım, telefonla görüşmemizden bu yana umarım Hoya lacunosa düzelmiştir. Sevgili Elek, İnsanın kafası karışmazmı gelecek yeni türleri seçmek başlı başına bir dert zaten;) yok onun çiçeği güzel yok bunun yaprakları hoş derken Frenler tutmaz hale geliyor. Yeni türlerin yazışmaları için yine başını ağrıtıyorum belki ama, bir taraftanda kıs kıs gülüyorum. Listeyi sende görmedin çünki. uzaktanda olsa heyecan yapsın diye:D Canımsın hiç yardımlarını esirgemeden her telefonuma bakıyorsun. Çoğu gitti azı kaldı, bu yılki gelenlerin arasından beğendiğin türler senindir. Hele birde sağlıklı geliştiklerini görürsek keyif hepimizin olacak. Sevgili Bettyycim, iflah olmaz tutkuya sende kapılmışsın anlaşılan, Tutkuların en güzeli;) Sevgili Jezebel, yolunuz mutlaka birgün Antalya'ya düşer, buna inanıyorum. Hoya merakınız tutkuya dönüşmeye başlamış gibi görüyorum:D yol uzak derseniz ben geleceğim yolu yarılamış olacaksınız. Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum. Cafe olayındanda kurtulacağım. İzmir' e gelince sizinle tanışmadan dönmiyeceğim zaten. Olaki aynı dönemde tatile çıkarsanız. O güzel bahçenizde çadırla karşılaşabilirsiniz:D Hoya tohumlarınından bahsetmeden geçemiyeceğim, maalesef 2. denememde de başarısız oldum. Toprak, vermiculit, Perlit, Spagnum torfu, Diatomit hepside olumsuz:( Herkese Sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
Birkaç kare cafeden eklemeden olmayacak,
Hem güzel haberler var hem üzücü. Şirin kızımın son yavrusunuda dün akşam yeni sahibine verdim. Şirin bu sabahtan beridir çok durgun, bütün bahçeyi defalarca koştu aradı yok, ümitsizce cafeye geri döndü, 6 saattir sobanın yanında üzgün bir şekilde yatıyor... Dün gündüz çok ağladım gözlerim hala şiş....Yavru almanın hem çok duygu yüklü güzel tarafı var bir o kadarda üzücü oluyor... Sabah 5 e kadar uyuyamadım sanki Telefon gelecek, Hatice bu yavru çok ağlıyor geri getireyimmi diyecekler diye bekledim. Biraz önce aradım ilk 2 saat mızmızlanmış, evde 2 tane kız mutlu yuva, Bahçe, yeterince alaka, birde doğası gereği ava gidecek. Av köpeği hemde ev köpeği olacak, Ballı ismi kızımızın Dilerim ömrü uzun ve hiç sevgisiz kalmasın...:( Güzel haberde cafeyi artık daha güzel ısıtabiliyorum... Site yönetiminden onay aldığım gün sobayı kurduk. Bugün 2. günü sobanın. İlk kurduğumuz akşam saat çok geç olduğu için yavru ve Şirin hepbirlikte cafede yattık müthiş bir keyifti sobanın yanında yatmak. gerisinide artık kareler anlatsın, uzun zamandır nete giremiyorum çenem düştü:o |
Sepetteki hallerine bakın hele, çok güzel ;) Yeni yuvasında da mutluluğu bulur ve çok sevilir umarım.
|
''Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum'' lafını sindirene kadar yorum yapmayacağım.... :confused: :( :(
|
Hehehe ablam bana yaklaşıyooo :D
|
(Gelecek yıl Muğla'ya Yerleşiyorum.)Hatice hanım bu sözlere takıldım kaldım umarım ters giden bir durum söz konusu değildir.
|
Hatice Hanım size çok teşekkür ederim sayenizde benimde hoya kerii'm oldu :))) hediyeleriniz; için de teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz. işmdi hoya kerii ye nasıl bakayım diger hpyalarla aynı mı? aydınlık, tül arkasından güneş, kurudukça sulanacak, yumurta suyu seviyor başka eklenecek bir şey var mı Hoya Keriii için :))
|
Antalya'dan asla vazgeçmem. Burdaki evimiz olduğu gibi kalacak, kızlarımda Antalya'dan vazgeçemiyecekleri için. arada bir kafamı dinlemek için kaçar gelirim Antalya'ya.
Zaten çok uzak ta değil Muğla'ya. Merak eden çok olacağı için açıklama gereksinimi duydum. Ters giden hiçbirşey yok, Muğlada bir tomruk fabrikası satınalındı ( tomruk ev, bungalow ahşapla ilgili herşeyin yapımı) Eşim gelecekte Antalya'da yaşamak istemediği için, burdaki ev projemizi olduğu gibi orda gerçekleştireceğiz. 2 seçenek sundu bana Muğla Akyaka veya köyceğiz, diğer seçenekte kendi memleketi Erzincan'daki köyü idi. Erzincan'a hiçbir güç beni götüremezdi, soğuktan nefret ederim. Oysa doğası mükemmel bir köyleri var. Antalya'**** çok uzak üstelik. Ailenin bir arada kalabileceği seçenek Muğla... Ben öncelikle Ailem sonrada hoyalarım gelir, hoyalarım inanıyorumki Muğla'yıda çok seveceklerdir... |
Sevgili aburcuburs,
hoya kerri bol aydınlık yeri sever, yaz aylarında tül arkasından süzülen ışık. Kış aylarında direk gün ışığına maruz kalabilir, 2 sulama arasında düzen kurmanız gerekiyor. toprak azda olsa nemli olmalı herzaman için. Çok suyu seven bir tür değil, bu kadar aralıkla sulamalısın demek yanlış olur. Sizin evinizin ısı ortamı nem ortamı dışarıdaki iklim hepside bunlara etkendir çünki, bu dengeyi siz bulacaksınız. Ne çok fazla su nede az su vereceksiniz. hoya kerri inanıyorumki size ne istediğini kalp yapraklarıyla anlatacak. Çok su az güneş kalp şeklinin bozulmasına neden olacak. Ben yumurta haşlanmış suyu, sebze haşlanmış suya tuz koymadan yapıyorum ve bu suyu hoyalarıma güvenle veriyorum... Saksılardaki her bitkinin belli aralıklarla bitki besinine ihtiyacı vardır, marketlerde satılan bitki besinlerinden kullanıyor bazı hoya koleksiyonu yapan arkadaşlarımız. Benim kullandığım 20*10*20 + iz element içerikli bir gübre, 3 ayda bir yarasa gübresi veriyorum. Çiçek açacak kadar gelişmiş ve çiçek sapı oluşan hoyalarıma da ayda 1 defa 15*30*15 + iz elementleri olan gübreyi veriyorum... Umarım bu bilgiler doğrultusunda yardımcı olabilmişimdir... |
Alıntı:
Bütün bitkilerde olduğu gibi Hoyalarda kış uykusuna yatar. Hoyaların bulunduğu ortam devamlı ortalama 25* dereceyse, bol güneşli aydınlık ortamdaysa düzenli bir gübreleme yapıyorsanız bitki uykuya geçmeyecektir. Gelişimi durdı diye bakıma devam ederseniz. Hoyanız hızlı yaşlanacaktır, bırakın uyusunlar. Bahara kadar öyle bir güç toplayacaklarki, Serpildikçe hoyalarınız yeni sürgünler ve çiçek sapları eşliğinde Sizde şaşıracaksınız. Kış uykusuna geçmiş hoyalarınıza ayda bir besin vermenizi öneririm. uyusunmu? yoksa büyümeye devammı etsin? bu tamamen Sizin sunduğunuz ortama bağlı bir seçenek. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler... |
Sevgili hatice hanım .Telefonla görüşmemizden sonra Lacunosaların köklerine baktım,kökler ve toprak içindeki gövde kurumuş içi boşalmıştı.Tüm dalları kesip suya koydum.Daha önce koyduklarım köklendiklerinden bu gün iki saksıya ekildiler,umarım kısa sürede gelişirler.Ayrıca Muğla'ya gideceğine sevindim,orası çevresiyle çok güzel,ben de Akyaka için can atıyorum ama kısmet diyelim.Sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
offf!!! 6 gündür birşey yazmamışım çok uzun bir ara benim için.
Sevgili agozce, Hediye ve emanet hoyaları sapasağlam teslim aldım, çok Teşekkür ederim. Umarım Anaç hoyalar sahibinin eksikliğini duymadan gelişimlerine devam ederde benide mahçup etmezler. fotoğraf makinam anca elime geçtide resimlerini sergileyebileceğim... birşeyi sadece Size sormayı unutmuşum, merak ediyorum. Büyükçene bir tohum yeni filizlenme çabasına girmiş. Nedir acaba bu? bunlarda yeni güzellerin görselleri.... |
5 Eklenti(ler)
Birkaç pozda eskilerden ve yenilerden yine;)
Hoya erythrostemma white, Teşekkürler Sevgili agozce.... Eklenti 257694 Hoya acicularis nihayet sürgün uzatmaya başladı uzun bir uykudan sonraki uyanışları... Eklenti 257695 buda benim gözbebeğim, şunun şekerliğine bakarmısınız ne kadar hassas ve nazlı, hoya thompsonii... Eklenti 257696 Eklenti 257697 Hoya lacunosanın yeni çiçek oluşumu, coşkuda bu aralar çılgınlar gibi sürgün uzatıp yeni çiçeksapları çıkartıyor. Eklenti 257698 |
5 Eklenti(ler)
Hoya retusa çiçek açma çabasına girdi. Minnacık 5 tane, tomurcuklara gidip gelip büyüteçle baktan gözlerim şaşı olacak:D
Çiçeklerini gördükten sonra çeliklenecek... Eklenti 257699 Eklenti 257700 Ve merakla beklenen hoya çeliklerinin hayata bağlanmasının tadı başka. Sanırsam Türkiye'de ilk defa çeliklenip köklendirme denemesi olacak bu. Gururla gösterebileceğim 2 tür, Hoya lasiantha ve Hoya praetorii , çok çelik almama rağmen başarı oranım az oldu. Olsun bu bile yeter. bu 2 türüde Ülkemizde çoğaltabileceğiz demektir... Eklenti 257701 Eklenti 257702 Eklenti 257703 |
Sayın Missmenas merhaba.
Sizin Hoya lacunosa kaç yaşında ilk çiçeğini açtı,ilk gelişimleri biraz yavaş mı oluyor? |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Yeşillim,
Bu güzellerde Size, Selam ve Sevgilerini gönderiyor;) Çok teşekkür ederim, Hoya fungii gerçektende çok hızlı büyüyen ve bir okadarda albenili yaprak yapısı olan bir tür... |
Yine harikalar maşallah. İlk eklediğiniz çiçekli hangi tür ablam. Yaprak yapısı harika.
|
Orkun'cuğum,
Bu hoya Sevgili agozce nin emaneti, Hoya davidcumingii çiçekleri gerçektende çok hoş, koklamadan sevilecek bir tür yanlız:D |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hoya lacunosa geçen yıl Mayıs ortasında Hollanda'dan, ortak siparişle Paul Beyden satın aldığım çelik. 4 e bölüp dikmiştim ve üzerinde çiçek sapı vardı. İlk günlerinde henüz köklenmişti ki tomurcuklarını büyüttü ama tecrübesizliğimin gazabına uğradı. Ve ilk çiçeklerini Yine geçen yıl Aralık Ayında Babam'ın Ameliyat üzüntüsündeyken bile beni sevince boğmayı başarmıştı. Gelişimi ilk aylarda biraz yavaş oluyor, ilk 6 ayını atlatınca hızlanıyor... Aldığım ilk 2 tane çeliğin 1 tanesini Size diğerinide, Sevgili Gülşen' e göndermiştim. Geçtiğimiz Yılbaşında aldığım 17 tane çelik birçok Hoyacı dostumuzun merakla çiçeklerini beklediği tür. 2. defa çeliklememde bu Yıl Eylül ayında oldu, bunlar aldığım çeliklerin gelişimleri... Eklenti 257706 Gelişmiş ve anaç tabir edebileceğim 1,5 yaşındaki Hoya lacunosa. Bu yıl yaklaşık 3 ay boyunca sürekli çiçek açması çok mutlu etti beni. Eklenti 257707 |
1 Eklenti(ler)
Yuvaya Geri dönen Ballı kızım,
3 gündür tedavi görüyor. Detayları Anlatmak istemiyorum, biliyorum Sizlerde en az benim kadar üzüleceksiniz, çünki çok üzücü ve korkunç günler geçirmiş. İyiki Yavruları arada bir yeni sahiplerinde ziyaret edebiliyorum da olaya müdahale edebildim:( |
Sevgili missmenas,ben bir yerde hata yapıyorum demek ki,carnosa'nın yanında mutlu diye bırakmam ilk hatamdı,toprak karışımını tekrar gözden geçireyim,yeri evin en aydınlık köşesi,sanırım akşamları kalorifer kapandığı için biraz soğuk oluyor,uykuya geçmiş olabilir,aslında biraz gelişince çelik alıp diatomit'e aktaracağım.
Saygılarımla. |
Sevgili ykolko,
hoya çiçeklerini görmekte sabısızlanan kişilere önerebileceğim bir tür bu. Ben Size ilk günlerde söylemiştim ayrı dikilmeli diye sanırsam dikkatinizden kaçtı, birisi tırmanıcı diğeri sarkıcı tür aynı saksıda olamayacağını belirtmiştim... Sizinkide bu aralar çoktan çiçek sapları vermiş olmalıydı... Toprak karışımınızı, gözden geçirmenizde fayda olacağını düşünüyorum. Bakımı çok kolay olmakla beraber birazda dikkat edilmesi gerekiyor. soguk seven türler arasına giriyor. En iyi büyüdüğü ve gelişim gösterdiği ısı isteği 10*C - 25* C üzeri sıcaklara tahammülü yok çünki. Eski çiçek saplarının çoğunu sıcaklardan döktü. Az su ve düzenli gübreleme ile istediğiniz sağlıklı lacunosaya dönüşeceğine inanıyorum. Güneş ışığını sevmiyor, bulunduğu ortamın aydınlık olması gelişimi ve çiçeklenmesi için yeterli olacaktır. Biraz detaylı olarak, hoya carnosa sayfasına kendi bakım yöntemimi aktardım.;) Okursanız belki faydalı olabilir. |
Teşekkürler sevgili missmenas uyarılarınızı dikkate alacağım ayrıca hoya carnosa sayfası benim klavuzlarımdan biri devamlı takip ediyorum.
Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim, İyi geceler diliyorum. |
Onlar emanet değil, hediyeeeee.....
Gayet sağlıklı görünüyorlar. İyi olacaklarından eminim Hatice hanım. Güle güle büyütün. O tohum hakkında bir fikrim yok. Ama güzel bir şey ektiğime eminim..:))). Biraz büyüsün bakarız. Büyük bir tohum deyince, çıkmayan Quisqualis mi acaba diye düşündüm. Makinanız gelince daha fotolar bekliyoruz... |
Sevgili agozce,
Çok Teşekkür ederim... Sevincimden ne söyleceğim bilemiyorum... Tohumun resmini çekseymişim keşke, peçeteye sarılıydı ve birazcık ucundan çatlamış açılmıştı kapsül yeni filiz çabasındaydı... süpriz olacak yani, güzel bir şeye benziyordu zaten... Hoya delisine yapılabilecek en güzel hediyeyi yaptınız.:D Dilerim Sizide böyle Mutlu edenler olur hep.... |
Sevgili missmenas hoyalarına tekrar tekrar bakıyorum yeniden merak sardım senin emeklerinin güzel sonuçlarını görmek kaybolan hevesimi yeniden canlandırdı, senin sayfana pek mesaj yazmıyorum ama sessiz takipteyim zira arkadaşlar gözlemlerini yazıyorlar bana yazacak pek birşey kalmamış hepsi harika.....;);)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Pembegül,
sözkonusu merak Hoya ise değer doğrusu.;) Önümüzdeki Sezon büyük bir çoğunluğu çiçeklenecek diye ümid ediyorum. Bakalım ne kadar sessiz kalabilirsin çiçeklerini görünce:D Yetiştirebilirsem bugün Hoyalarını kargoya vereceğim. Sabah Saat 6 gibi Muğladan, Antalya'ya döndüm, ilk işim yavruyla şirini evden alıp, birkaçtanede rezerve yaptırıp sonrada vazgeçilen hoyalarla birlikte soluğu cafede aldım. Sobamız yanıyor keyfimizde yerinde Ailecek, 1 gece sobamız yanmadı bakalım olumsuz birşeyler olacakmı. İçerisi geldiğimde 16*C sıcaklıktaydı. Bu hoyalar yeniden çeliklenecek olanlar... |
5 Eklenti(ler)
Muğla Ataköy Aksaz evleri, Kiralanacak olan Yeni evimiz. Ev gayet güzel Hoya larım için de çok yer var. ama yinede şık bir sera yapılacak. Ev 4 oda 2 salon dan oluşmakta, bodrum katta 1 salon, 1 oda, 1 wc banyo var. Projede sığınak olark geçtiği için Pencereleri çok küçük oysa Hoya için çok ideal bir yer olabilirdi. Pencereyi yere kadar açılıp kapanan bir kapı yapılabiliyor. Ev sahibi zamanında yaptırtmış ama şikayet olunca geri kapatmak zorunda kalmış. Açılabilir olsaydı direk bahçeye açılan bir kapı olacaktı ve önündede sera. Bakalım şansımızı biraz zorlayacak gibiyiz. Akyakada Evlere baktım sahile çok yakın ama hem bahçe olarak hem ev olarak hoş değildi. Burdada sahilden biraz uzak olacağız. Yaklaşık 4 km, bu hafta içerisinde 2 tane daha Eve bakacak Eşim. Büyük bir olasılıkla bu ev, olacak gibi, henüz kesin olmamakla beraber.
|
3 Eklenti(ler)
Bir kaç kare daha,
|
Sevgili missmenas, çok yorulacaksınız ama sonuç buna değecek.
Allah kolaylık versin. |
Allah Gönlünüze göre versin Hatice Hanım. İnşaallah en hayırlı sizi mutlu edecek ev olur.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025