![]() |
5 Eklenti(ler)
Birazda diğer hoyalardan görseller, isimlerini belirtebileceğim sadece bariz olarak bildiğim hoya kerriyle başlayayım.
Eklenti 236731 Eklenti 236732 Eklenti 236733 Hoya İmperialis ler Eklenti 236734 Eklenti 236735 |
Sevgili Hatice hanım sizinde tavsiyenizle yarasa gübresi koymuştum fakat gübreli su kullanmadım hiç kullansam zararı olurmu siz ne derseniz ben onu yaparım hem övgüleri fazlasıyla hakediyorsunuz.
|
offffff yaa hakkatten şeklinin hakkını veriyor hoya kerri insana kalp çarpıntısı yapıyor çok güzel maşşallah
|
Bende resimlerini eklicem ama ben pek anlamıyorum en kısa zamanda öğrenmem lazım
|
5 Eklenti(ler)
Hoya Lasianta, büyüttüğü çiçek tomurcuklarıyla beraber sapını düşürmüştü şimdi 2 tane oluşum var.
Eklenti 236736 Hoya praetorii de büyütüyor çiçek tomurcuklarını. Bundada 2 tane çiçek sapı var. Eklenti 236737 Eklenti 236738 Hoya verticillata tek çiçek sapındaki tomurcuklarını dökmüştü açmadan. Yeni tomurcuklar büyütmeye başladı. Eklenti 236739 Hoya Shepherdi deki 3 tane çiçek sapında hala bir gelişme yok. Eklenti 236740 |
Hatice ablacım hiç şüphen olmasın obscura tohum kapsülü büyütüyor. Hoya sp. bogor da harikaymış rengi. Umarım benimki bir çelik alacak kadar büyür direk diatomite.Kıyamadıklarım var kıysam nicholsaniaeden beş çelik çıkacak ama kıyamıyorum:) Biraz daha büyüsünler istiyorum :)
Yarın müsait olduğun bir zamanda telefonlaşalım ablam.Uygun olursa senin içinde. |
Alıntı:
Yarasa gübresini verdkten sonra ilk sulama suyunda ben gübreli suya başlıyorum. Gübreli su derken 20*10*20 bu gübreyi kullanıyorum. Çiçek açma boyutuna ermiş anaç hoyalarımada, ayda 2 defa 15*30*15 gübre veriyorum. Piyasada satılan gübrelerden temin edebilirsiniz mutlaka dengeli bir gübre olması gerekiyor. Kullanıp kullanmama gibi bir tercih size ait olacak zararı olmaz faydası olur kök ve yaprak gelişimde, çünki Sizinkiler henüz bebek. |
Fatih'cim,
ne diyeceğimi bende bilemiyorum şaşkınım yani. Hiç beklemediğim bir olaydı bu. O dönemde çiçekte olan hoyalarım lacunosa ve asiye idi. offff süper olacak yeni bir melez olursa:p Bu konuda tecrübesi olan varsa, Lütfen deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. |
5 Eklenti(ler)
Hoyalarımdan biraz daha görseller.
Eklenti 236744 Eklenti 236746 Eklenti 236747 Eklenti 236748 Hoya deykei nihayet sürgününü büyütüp yaprak çıkartmaya başladı;) Eklenti 236745 |
Çok teşekkür ederim hemen temin edicem
|
3 Eklenti(ler)
Hoyaların görsellerine devam...
|
4 Eklenti(ler)
Görsellere devam derken gecenin süprizini sona sakladım.
sinir bozucu bir renkle akşam saat 9 gibi geldi hoya raflarım. Bu renkle kalmaz ama rengini değiştireceğim:mad:. Nasıl olsa artık kendim yine bu işin üstesinden geleceğim birkaç günümü alsada kendim boyamasını yapacağım.:( Renk değişimi tamamlanıncaya kadarda üstünün ahşapları hazırlanır gelir. Eklenti 236752 Eklenti 236753 Birazda sukulent köşesinden görüntü vereyim.:p Eklenti 236754 Eklenti 236755 |
Hatice hanım enerjinize hayran kaldım nasıl başediyorsunuz ev iş çocuk cafe ve okadar çiçek bravo doğrusu
|
Bence hala sürprizin bogor. İlk kez sende gördüm çiçeğini sevgili arkadaşım. Harikasın, yüreğine sağlık.
Bu sayfada da görmeye devam edelim değil mi :) http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1311705172 |
Canımsın Sevgili Maki01,
Bende resim yüklerken farkettim bu güzellik birönceki sayfada kalmış demiştim:p Çok Teşekkür ederim ince düşüncen için. |
Hatice hanım bu görsellerin arasında gözlerim hoya kenejiana variegate yi aradı ;) yeşil rengi severim bence güzel olmuş rafınız güle güle kullanın
|
Sevgili missmenas,ellerine sağlık arkadaşım,çovalsın hoya türleri kohlerika çok güzel görünüyor.
|
ABLA inanılmaz bi sinerjin var .Karıncalar kendi ağırlığının 10 katınıı taşıyabiliirlermiş sende ölesiin:D maşallah hiç yorulmak bilmiyorsun hep azimlii ve başarılısıın.Sorumlulukların çok fazla olmasına karşın müthiş bi güçle hepsinin üstesinden geliyorsun. BUnca yoğunluğun arasında birde benim telefonlarıma zaaman ayırıyorsun :D hoyalar için gerekli olan enerjileri kaynaklarını anlattın ,sendeki enerjinin kaynağınıda söle lütfen :) Hoyalar çok güzelleşmişş kerriilere ve bogorun çiçeğine çok şaşırdım gerçekten hoş görünüyor.Obscura çıldırmış gibii :D
Hoya kenejiana bende çok merak ettiim sevgili iris hanımın dediğii kadar varmış. |
Sevgili İris41,
bugünde hoya hoya kenejiana variegate yi resimlerim. Ama öyle albenili bir görüntü beklemeyin, henüz yeni sürgün veriyor... Sevgili Sevim hanım, bu gidişlen zaten çoğalmaktan başkada bir şey düşünemiyorum. Kohleria çiçeği benimde çok sevdiğim bir tür yaz kış sürekli çiçekte olması harika... Sevgili Kedicik, Teşekkür ederim övgü dolu sözlerine. Çok isteyipte sahip olamamak varya işte insana böyle bir azim veriyormuş demekki. Enerjimi aldığım kaynaklar Sizlersiniz;) Kişinin hayatına anlam katan unsurlar, paylaşınca değer kazanıyor. Dilerim Senin hoya kerride böyle albenili olur. Bunca iş dediğin olay hoyalarıma gelince bendeki bütün yorgunluğu alıp götürüyor. Çıkan herbir yaprağı ve sürgünü gözlemlemek sanki yaşama sevinci. Tek bir dalı toprağa daldırıp hayat vermek mükemmel bir duygu....Sonrada bu duyguları, aynı heyecanla Sizlernen telefonda konuşup paylaşmak sanki herşeyi harmanlıyor:p |
Ablacım gözün aydın! Bogorun kokusundan hiç bahsetmemişsin yalnız, nasıl dedikleri kadar var mı? Rafların rengi gayet güzel bence, sil baştan uğraşma, biraz keyfini çıkar derim ama dinler misin bilemem (sakalım yok o açıdan :D )
Tohum da büyük süpriz olmuş :rolleyes: Mathilde ve Chouke'nin aynı kapsül içindeki 2 farklı tohumdan türetildiğini ve yaygınlaştırıldığını düşünürsek... Bu konu süprizlere çok açık diyorum ;) |
Ben enson arka sayfa sanmıştım. Yenilerken sayfayı farketmemişim. Abla bence de renkler gayet güzel. Ama sen nasıl görmek istersin bilemem. Sanırım rengi türbe yeşili yerine çimen yeşili olsa daha bir ferah olurdu ya da türlerin çiçek renklerine göre bir boya. Sarılar sarı rafa pembeler pembe rafa gibi :)
|
Canım desene şöyle Hoya missmenas geliyor, sonuna 2 tane ii mi eklesem acaba:D düşüncesi bile çok muhteşem.
Bakalım tohum almayı başarabilecekmiyim. Eşimin uyanmasını bekliyorum, rafları birde ona göstereceğim onun fikrinide almak istiyorum. Yoksa sürekli başımın etini yer bu renk ne diye. Her cafeye gelişinde bir şeyler bulur bu çok çirkin yakışmıyor diye saksılarımı eleştirir plastik saksıları yani balkondaki sadece 4 tane var onlarda gerçekten hiç yakışmıyor diğerlerine. Ben dün gece renk çirkin diye hayıflanırken, Mehmet Amca var komşum o geldi, rafları sordu bu ne diye, dedim çiçek rafları. Çok güzel olmuş Erbakan rengi deyince zaten tepkim farklı değildi. Mutlaka değişmesi gerekiyor:Dsakalda sökmez böyle kalması için.:D:D hoya bogor un kokusunu hafiften algıyabildim, ya canım raflara sıkkın olduğu için öyleydi ve ya gündüz kokan bir türdür bilemiyorum. Aldığım hafif bir koku değil ama leylak ve lavantaya benzetmiştim. Emin olamadığım için bahsetmedim bugün doya doya koklarım senin için. En güzel kokan türler arasında. Geçen yıl Paul Beyden aldığım kokulu türler arasında geldi çünki. |
Alıntı:
Rengarenk raflar düşünmüyorum Fatih'cim, fikir güzel ama.... |
Hatice hanım ben olsam bende çıkmam telefonlara hele sizin gibi titiz birine yaptı bunu terk etmesi lazım Antalyayı:)
|
Hatice hanım süpersiniz, başarılarınızı kutluyorum diğer dostlarımızı da içtenlikle kutluyorum sayın elek, sayın karalale ve sayın sevim4 de başarılı olmuşlar. Sehpalarınızı gördüm renginin önemi yok, önemli olan çok nemli veya sulu bir ortamda bulunacaklar bu nedenle yalıtımı (boyası) özel olmalı. Tohum konusunda, ziraatçi arkadaşlar bize destek olmalı. Bana gelen tohumları ünv.götürmüştüm ayrıca ben de evde çalışmıştım. İkimiz de başaramadık. Tohumdan yetişen bitkiler orjinal yapılarına döner bilgisine ulaşmıştım (örn;zeytin,portakal) ve Hoya tohumunun gelişimini tamamladıktan sonra hemen toprak ile buluşması gerektiğini öğrenmiştim (biz ilk baharı beklemiştik)
8-9 Ekim 2011 tarihlerindeki programı siz oluşturuyorsunuz, bizden istedikleriniz varsa forumda yazın ;) benim Hoya' larımı şimdiden ayırın. Macgillavrayii, Globufera, Ruthi ve Lauterbachii, bunlara Musa bey' in istebikleri de dahil olacak.:D Misafirimin Hoya'ları zaten hazır değil mi ? (biz kamyonet ile mi gelsek...:D:D:D) |
Hatice hanım, rafları görünce benimde aklıma Cami geldi nedense. Çevresindeki demirleri bu renk olurdu. Bence renk açık olmalı, beyaz gibi, çünki hoyalar yeşil yapraklı. Yeşil, yeşili boğar, hoyaların o güzel yapraklarını beyaz daha iyi ortaya çıkarır. Nacizane bu benim fikrim, en uygun ve güzelini siz zaten bulursunuz. Kolaylıklar diliyorum, selamlar....
|
Hatice hanım rafın arka solbacağının dibinde beyaz saksıda bir çiçek var onun adını öğrenebilirmiyim 2 hafta önce bana kardeşim almış adını bilmiyoruz selamlar
|
Benim bogorda böyle açarmı acaba. Gelip gidip bakmaya başladım. Ama çok küçük daha.
|
Ah Hatice hanımın işleri bir bitse gelip baksa bende silecem ama bitmez onun işleriii:)
|
Nilgün hanım, maşallah çok sağlıklı hoyalarınız. hoya carnosa crinkle8, biraz nazlı büyüyor evet ama büyümeye başlayıncada, büründüğü albenisi yetiyor zaten. Birde çiçek açtımı değmeyiniz keyfime olur;) Biraz sabır gerekiyor.
|
Alıntı:
hoyalara olan sevdanız var olduğu sürece Sizin onlara göstereceğiniz sevgiyi karşılıksız bırakmıyorlar. Dilerim en kısa zamanda Sizde çiçeklerini koklarsınız. Sadece sabır gerekiyor, Bende forumda yüklenmiş resimleri görünce hemen hoyalarımı bir yakın incelemeye alıyorum. Bir umut işte, çiçek sapı varmı gizli saklı bir yerlerinde diye:D Rafın yakınındaki sorduğunuz çiçek, rex begonya.... |
Alıntı:
Dün itibariylen rafları boyamaya başladım. Renk olarakta bilgisayarda karışım yaptırttım kesekağıdı rengi. 4 tanesi boyandı bile:p çok zormuş bu boya işi kokusuna tahammül edilmiyor. 1 tanesini bitirip 1 saat ara veriyorum yoksa tiner kokusundan hastanelik olacağım. Bugün korkarak uyandım migren varmı diye kendimi dinledim resmen:( şükür baş ağrım yok. Umarım bugün bitiririm, boya bitincede diğer işim başlayacak. Ahşapların verniğinide kendim yapmak zorundayım. İş arasına iş verince böyle el atmak zorunda kaldım. Ne yapalım gülü seven dikenine katlanırmış. Keyif almasamda biliyorumki hoyalarıma çok yakışacak. Siz gelince bir değerlendirme yaparsınız;) |
Sevgili Dilaver Bey,
tohumları kesinlikle çok iyi çalışmamız lazım. Hoya konusunda başarısını taktir ettiğimiz dostlarıma ve fakülteye yine gönderim yapacağım. Birimiz çimlendirmeyi başarsa o bile yeter bize. Bu tohum çimlendirme işinde takipte olduğum forum arkadaşımız. Sevgili Jezebel ve Sevgili İlkin, Sevgili Huzunperest, Sevgili Maki01, Kalbimizde yer edinen Başarısıylen ve yenilik öğreticiliğiylen Sayın hydrosuccess özellikle diatomitte bir çalışma açısından. Geriye aklımdaki Kişi Siz ve Ben kalıyorum. Fatih olmazsa olmazların arasında:p heyecanlı bir tecrübe edinmesini istiyorum. Hoyalarınıza gelince hepside sizleri bekliyor. Benim isteklerime gelince kafamı bir türlü toplayamıyorum. Şirin ve şu boya meselesi beni epeyce yoruyor. Doğumada az kaldı, çektiği sıkıntı beni çok üzüyor pişmanlık duyuyorum bu sıcak havalarda böyle bir olaya nasıl izin verdim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Garibim klimalı evde bile zor nefes alıp veriyor. Özel mamalara başladık, iştahsızlığını giderdik birde doğum gerçekleşsin sizi şirinmi şirin yavrularıda bekliyor olacak. Tam bir Sevgi şöleni yani Pc mi cafeye bir götürebilseydim net bağlantısı bayağı bir zor olacak gibi ilk kurulan hatta abone olacağım metro net pazartesi itibariylen verecek sanırım yayını. o zaman her fırsatta Yeni resimler ilave yapabilirim. Önümüzdeki hafta içerisinde listemide güncel haliylen yayınlarım. Sizden ricam, Bende olmayan türleri Ege botanikten benim için Temin etmeniz olacak. Musa beyide bir türlü arayamadım. Siz nasılsa haber veriyorsunuzdur gelecek yeni türleri diye. Şimdiden yer ayırsın onlara:D Bir ara fakülte için ayırdığım türleri burdan duyururum Siz var olanları arasından elersiniz. Cafede iş hiç bitmiyor, bugün tepedeki camları kapattıracağım. Hergün içeri giren serçeler ve baykuş yavruları hernekadar sevimli olsalarda beni temizliğiylen ve hoyalarıma verdiği zararlan çok yoruyor. Yönetimi ikna edebilirsem kapıların üzerindeki küçük camlara sürgü cam yaptırtmak için müracaatta bulundum bakalım beklemedeyim.Kabul etmezlerse kendim yaptırtmak zorunda kalacağım. Bunların dışında cafeye sıcaklardan gündüz kimse gelmez oldu. Buna çok seviniyorum bu saatler hoyalarımın saatleriydi:D:D:D |
Sayın Hydrosuccess'in Hoya tohumunu diatomitte çimlendirdiğini biliyorum.
Kesin bu konudaki başarısından destek alınmalı diye düşünüyorum. |
4 Eklenti(ler)
Dün çok güzel bir gün geçirdim cafede,
Önce Sevgili ilkin ve Eşi ve arkadaşları ziyaretime geldi. Akşam üzeride Şirin'in misafiri vardı. Şuna bir bakarmısınız ya mest oldum yani. Baba adayımız ın resimlerini sonra görüntüleyeceğim. Çok duygu yüklü bir ziyaret oldu bu. Eklenti 237705 Eklenti 237706 Rafları boyadım bitirdim nihayet yani;) yorgunluğumu ve kolumun ağrısını artık hiç dinlemiyorum. Biliyorumki raflar bu haliylen hoyalarıma dahada bir yakışacak:D Hoya bogor ilk açtığı çiçeklerini dün sabah gittiğimde dökmüştü. Sanırsam bugünde diğer açtığını dökecektir. Çok tatlımsı bir kokusu vardı karanfil, gül ve tarçın kokuyordu. Kokusu sadece akşamları oluyor. Eklenti 237707 Hoya obscura tohum kapsüllerini hızla büyütüyor. Eklenti 237708 |
Hatice hanım, elinize sağlık, rafların rengi kesinlikle daha güzel olmuş.
Sizde Finlaysoni var mı? Yoksa çelik yapmıştım. Bir tanesini size göndermek isterim. (Çiçeği gece kendini kapatıyor. Taze salatalık gibi kokuyor, ben çok sevdim.) |
Sevgili Agozce,
teklifinize kesinlikle hayır demem çok Teşekkür ederim. Yanlız Sizden başka türlerde rica edeceğim hediye olarak düşünmeyin lütfen. Size takas teklif etmek istiyorum. yurt içerisinde Değerli hoya koleksiyonu yapan diğer dostlarımız içinde geçerli bu teklifim. Birbirimizde var olan türleri artık yurtdışından getirtmeyelim lütfen. takas yaparak yeni türlere kavuşalım. Özellikle pembe açan lacunosanız çok dikkatimi çekmişti, ve elinizdeki mevcut türleriniz arasından bende olmayan yani çelik alabileceğiniz zaman çelik veya köklü artık ne varsa diyelim. Ben genelde köklendirip gönderiyorum. Sizce uygunsa bu teklifim benim listemden hoşunuza giden bir sonraki siparişte getirteceğim dediğiniz türleri bana haber vermeniz yeterli olacak. Bu hafta içerisinde listemi güncelleyip yayınlayacağım. Teklifiniz için çok teşekkür ederim. |
hatice hanım ellerinize sağlık.raflarınız çok güzel olmuş... hoyalarınızın bu raflarda coşması şenlenmesi dileğiyle...
|
Hatice hanım, rafların rengi süper olmuş. Hoya lar da üstlerine yerleşince çok güzel olacak. Gül ve hediyeler de çok hoş, bir ara damadı da görelim... Görüşmek üzere selamlar...
|
Goldın redriverlerin cok duygusal oldugunu biliyorum şimdi hat safhada olması gerekir size kolaylıklar dilerim en kısa zamanda işallah yavruları saglıklı dünyaya getirir cok zor bir dönemdesiniz benim kızımın son bir ayını hatırlıyorum cok ilgi bekliyordu ;) şimdide hala bebek gibi
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025