agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   missmenas / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/21455.htm)

missmenas 18-05-2011 02:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 805212)
Hayırlı olsun Hatice Hanım, O site sakinlerinden biri de ben olsam misafirlerimi orada ağırlarım. Bir de variegate'nin yaprak kıvrımlarını unlu bit pek seviyor, iki gündür hayretlerdeyim. benim hoyalarda unlu bitin kaynağı burasıymış?

Sevgili Yeşillim,
Ah keşke dediğiniz gibi olsa ne kadar çok mutlu olurdum, hoyalardan sohbet edecek veya genel olarak çiçeklerden, şimdilik henüz hiçkimse çıkmadı bu sitede.
Unlu bit, benim hoyalara bir gelse herhalde felaket olurdu. Hergün elimde büyüteçle bakıyorum. Şimdilik herşey yolunda, ilacımıda aldım hazırladım:phenüz hiçbir asalak görmedim, enson hoya bellada kırmızı örümcek vardı onuda halettim. Yeni aldığım bazı sukulent ve kaktüsleri yakınına koymuştum, büyük bir olasılıkla onlardan gelmişti. Hepsini ilaçladım, yeni aldığım ilacı yapmak artık beni hiç korkutmuyor. Kokusuz ve en önemlisi zehirli değil. Bitkisel yağlardan elde edilmiş bir ürün. Siz kullandınızmı? gönderdiğim ilacı çok hızlı etki ediyor.

iris41 18-05-2011 07:22

cafeniz hayırlı ugurlu olsun Mismenas hanım efendi .
acılışta bulunmak hoş oldu :p
alanyadan Starlice alıp koyabilirsiniz kapı önüne üretimini yapmayı düşünürmüydünüz ? taliplisi cok olacagından şüpeniz olmasın köpeginizin kedilere saldırmadıgını görmek beni cok mutlu etti :p

yeşillim 18-05-2011 08:55

Hem sprey olarak hem de kulak çöpüyle kullandım. Her türlü kokuya duyarlı olan ben
rahat bir nefes alarak işlemi tamamladım. İçeriğinde arap sabunu var mı bilmem ama
arap sabunu kokusu aldım. Gerçekten size teşekkür ederim, öksürükten helak olacak
nefes almakta zorlanacaktım. En çok da oğlum bu ilaca sevindi, malum hassas dönem geçiriyorum.
Yeri gelmişken benim hoya başlığına bakar mısınız?
Teşekkür ederim.

Perihan Bayram 18-05-2011 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 804504)
Hoya cafenin açılış resimlerinden bazıları.
Çok güzel bir gündü. Arkadaşım sağolsun kurdele keseceğiz diye tutturdu kurdelemizide kestik:p açılışa çoğunlukta yakın arkadaş çevremiz ve birkaç site sakini katıldı. Site sakinleri Akşam daha çok gelmeye başladı.
Resimlerde yakasında çiçek ve kot pantolon spor ayakkabılı olan ben. Açılışa 2 tane şirininmizin davetlisi olarak siteden gelen 2 tane yavru kedi:Dresimler konuşsun artık ben susayım....

Sevgili Hatica hanım,ne mutlu güzel bir uğraşa yelken açtın.Hoya kafen hayırlı,uğurlu olsun.Her şey çok güzel olmuş,inşallah banada gelip hoyaların arasında çay içmek kısmat olur.Çok öpüyorum,selamlar.

Perihan Bayram 18-05-2011 12:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 804517)
Canım Arkadaşım,
Maalesef benden başka resim çeken olmadığı için. Fazlada resim çekedim, Herkes kıran kırana okey onuyorlardı, Ucunda gelecek pazara teneke tavuğu vardı:D sitenin arka tarafında tenekede tavuk yapacağız gelecek pazar. Çok güzel ve keyif dolu bir gün geçirdik.

Canım arkadaşım,teneke tavuğu ,okey filan derken ,fena halde orada olmak istedim,neyse tekrar hayırlı olsun.Sevgiler.

Perihan Bayram 18-05-2011 20:36

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram (Mesaj 805855)
Canım arkadaşım,teneke tavuğu ,okey filan derken ,fena halde orada olmak istedim,neyse tekrar hayırlı olsun.Sevgiler.

Balkonumdan birkaç çiçek.

missmenas 19-05-2011 00:52

Perihan hanım ,
Maşallah çiçekleriniz pek bir keyifli, bu kedicik te öyle. Şirini'mi tırmalamak için açmış olmasın sakın pençesi:D Antalya'ya yolunuz düşecek olursa mutlaka beklerim. Ayda 1 pazar etkinlik düzenliyeceğiz Arkadaşlarla, Belkide öylesi bir güne denk gelirsiniz kimbilir.

missmenas 19-05-2011 01:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 805766)
cafeniz hayırlı ugurlu olsun Mismenas hanım efendi .
acılışta bulunmak hoş oldu :p
alanyadan Starlice alıp koyabilirsiniz kapı önüne üretimini yapmayı düşünürmüydünüz ? taliplisi cok olacagından şüpeniz olmasın köpeginizin kedilere saldırmadıgını görmek beni cok mutlu etti :p

Sevgili İris41,
Çok Teşekkür ederim. Starliçe benimde Değer verdiğim bir çiçek, Bayanların erkeklere hediye olarak verebildiği tek çiçek olduğunu biliyormuydunuz acaba? Şimdilik Hoya lardan başka bir şeyin üretimini yapmak aklımın bile ucundan geçmiyor;) Hoyalarımla çok Mutluyum, hem çok fazla türlerede yetişebileceğimi sanmıyorum. Bahçem olunca belki ilerde düşünebilirim.
Şirin bütün kedileri Babamın kedisi gibi sanıyor oynamak istiyor. Kediler Şirine saldırınca çok korkuyor, geçen Yıl gözünün içini tırmalattı kediye Ameliyatla gözünü zor kurtardık. Kesinlikle saldırma huyu yoktur, hatta bu 2 tane yavru bile saldırıyor onlardan bile korkuyor:mad: neden anlamıyorlar bilmiyorumki benim kızım sadace oyun arkadaşı istiyor. Garibim öyle canı yanmış olmalıki. Kedilere karşı temkinli artık...

missmenas 19-05-2011 01:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 805790)
Hem sprey olarak hem de kulak çöpüyle kullandım. Her türlü kokuya duyarlı olan ben
rahat bir nefes alarak işlemi tamamladım. İçeriğinde arap sabunu var mı bilmem ama
arap sabunu kokusu aldım. Gerçekten size teşekkür ederim, öksürükten helak olacak
nefes almakta zorlanacaktım. En çok da oğlum bu ilaca sevindi, malum hassas dönem geçiriyorum.
Yeri gelmişken benim hoya başlığına bakar mısınız?
Teşekkür ederim.

Sevgili Yeşillim,
İlaç bitki yağlarından elde edilmiş ve arap sabunuda muhteviyatında belkide vardır bilemiyorum. Sorunsuz bir şekilde uygulama yapmışsınız çok sevindim. Umarım sonucu istediğiniz gibi olur. Bendeki Hoya bella da ve Madagaskar Yaseminindeki kırmızı örümcekleri yok etti. Yanlız 2. uygulama yapmanız gerekiyor unutmayın zamanını geçmemesi gerekiyor.
İlaçlama sonucunuda yorumlarsanız çok sevinirim.
Yüklediğiniz Hoya çelik resimlerini ben göremiyorum sayfanızda.

missmenas 19-05-2011 01:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 805240)
Herşey gönlünce olsun ablacım. Güzel haber ve fotoların devamını buradan 4 gözle bekleyeceğiz hep. Compacta filizlenmesi çok iyi bi haber, bendeki henüz kıpırdamıyor. Ellerine sağlık...

Sevgili Orkun,
çok Teşekkür ederim. Bilsen nasıl seviniyorum, Hoya carnosa Compacta gerçekten çok şirin bir tür. Seninkide yakında sürgün verir, malum Antalya İklimi bende biraz erken filizlenmeye başladı okadar. Sende hoyalarına çok iyi bakıyorsun, aradaki fark sadece iklim farkından kaynaklı.

cemal.S 19-05-2011 01:18

Vaaaav RÜYA gibi bir yer. Nihayetttt süper olmuş. Emeklerinin zayyolmayacağını hissetmiştim. Öylede olacak bak görürsünüz. Tebrikler yeni farkettim. İŞTE BU DİYESİ GELİYOR İNSANIN. Stratejide taktik lazım olursa özelden haber ver tecrübelerimi paylaşırım seve seve.

Hediyen bu yaz kısmetse bir köşede yerini alacaktır.

Başarılar diliyorum kolay gelsin.

Yalovadan bir dost.

missmenas 19-05-2011 01:22

1 Eklenti(ler)
Seranın naylonunu kapatacam derken Hoya kerrinin çiçek sapını ve bir yaprağını kırdım bugün:( bütün akşam gittim geldim baktım, çok süt akıttı. Offf ne sakarım, iyiki başka birisi yapmadı kimbilir tepkim nasıl olurdu ona şükrediyorum.
Eve geldim üzüntüm sevince dönüştü NİHAYET VE SONUNDA YANİ BAŞARDIM. Gece çekimi resim çekmeyi beceremedim.
Sabah bol resim eklerim artık;)
Muhteşem bir koku.....

yeşillim 19-05-2011 02:01

Gözümüz aydın, artık şenleneceğiz ne güzel!!
Çiçek sapı olan Kerii için sera gerekli mi?
Benim 2010 yılındaki siparişle gelen kerii'de de çiçek sapı oluşumu var, kapalı balkonumda duruyor.
Gerçekten de özellikle
kerii'de ufak bir çizikte bile ne kadar çok sıvısı oluyor.
Bu arada fotoğrafı yükledim sanıyordum, şimdi bakabilirsiniz!

İlkin 19-05-2011 10:32

Gözünüz aydın sevgili missmenas, benimkinde de bir çiçek sapı var ama keyfi olacak da büyütecek onu. :) Hepimiz için bol bol koklayın çiçeklerini lütfen. Bu arada işinize çok karışmak istemem ama bulunduğunuz bölgeden dolayı artık sera ortamına ihtiyaçları yok bence hoyaların. Sera yapıp nem oluşturayım derken bitkilerinize mantar kaptırabilirsiniz aman dikkat edin lütfen. Üstelik H.kerrii gelişkin ki çiçek sapı bile vermiş bence hiç seraya almayın onu...

missmenas 19-05-2011 11:11

4 Eklenti(ler)
Yanlış anlaşıldım:o hoya kerri sera ortamında değil tam seranın ön kısmına koymuştum. Apodagis.com dan gelen yeni türler serada, onlarıda önümüzdeki hafta sonuna kadar serada kalacak. Normal ortama geçireceğim. Şimdilik hiçbir tane kayıp yok. Dilimi ısırayım bu arada, kendi nazarım dokunuyor. Hoya kerrrinin çiçek sapını dün öğleyin epeyce inceleyip şaşırmıştım. Ne kadarda hızlı gelişti demiştim, Öğleden sonrada olanlar oldu.:( Herneyse kayıplarımız sadece çiçek sapıylan kalsın. Kökleri sağlıklı olsun, Dilaver beyin dediği gibi kökler önemli.

hoya lacunosayıda hoya cafeye alabilirim artık. Kim çiçek saplı lacunosa ister dermişim.:D
birkaç resim daha ekleyeyim, Resim çekerken Sizler için bol bol koklayacağım;)

missmenas 19-05-2011 11:16

3 Eklenti(ler)
Sevgili İlkin ve yeşillim,
tam gözaydınlık bir olay, çok teşekkür ederim. Sizlerin lacunosasısınında açması dilerim.
Koklayınca ancak beni anlayabilirsiniz, kokusu muhteşem bir olay. İnsanın ruhunu okşuyor resmen.
birkaç resim daha sizin için ekleyeyim:p

missmenas 19-05-2011 11:20

4 Eklenti(ler)
Şubat Ayında, Taylanddan gelen hoya vitellenoides ve hoya macrophlla nihayet sürgün verdi.

karalale 19-05-2011 11:24

Merhaba Hatice hanım, bu gün ikinci bayramı yaşattınız çok teşekkürler. 19 Mayısı daha bir güzel yaptınız. Sizde gördükçe daha bir sabırsızlanıyorum, benimkiler de günden güne büyüyorlar. Hoya Cafe niz ve luconasa çiçekleriniz hayırlı olsun. Yüzünüzü güldürcek gelişmelerin devam etmesi dileklerimle, selamlar....

yeşillim 19-05-2011 11:48

1 Eklenti(ler)
Bu fotoğraflar doyurmadı Hatice Hanım!!
İsterseniz biraz daha ekleyin. Bu da benden gelsin size...

Fatih 19-05-2011 13:19

Ablam benim yerimede koklar mısın lütfen? ;)

Yeni sürgünlülerede bol bol maşallah ;) ;) Kısa sürede çiçeklensinler ;)
Belki çok oluyorum ama kıyısından benimkileri(archoboldiana pink , deykei, lacunosa, red button, kerri, australis, bogor,memoria) gösterebilir misin ablam;) Diyeceksin haftaya elişnde ama ben işte meraklandım.

Benimde paskalyam bayram hediyesi verdi bana bugün.Beklediğime değdi çok harika bir kırmızı açtı ;)

cey 19-05-2011 14:53

İşler nedeniyle siteye giremediğim günlerde neler kaçırmışım böyle! Öncelikle cafeniz hayırlı uğurlu olsun, umarım her şey gönlünüzce olur:D Onun dışında hoyalar muhteşem görünüyor, fotoğraflara bakınca içim mutlulukla doldu;)

missmenas 20-05-2011 02:04

Sevgili Karalale,
Güzel dilekleriniz için çok Teşekkür ederim. Eminim Sizin hoya lacunosada açacaktır, bir tane çiçek sapı oldumu hiç endişeniz olmasın eninde sonunda açıyorlar. Sevgiler Antalya'dan.

Sevgili Yeşillim,
Fotoğraf eklemek için biraz daha bekliyorum, seradakilerin maşallahı var. Nazarım değmesin hepside çok sağlıklılar. ilk ekleyeceğim resim hoya carnosa crinkle8 olacak bugün 1 tane çiçek sapı gördüm, Müthiş bir sevinç çiçek saplarını görmek beni öyle sevindiriyorki açmasa bile açmış gibi mutlu ediyor. Minik prensesler umarım sizide beni mutlu ettiği gibi mutlu eder. Çok sağlıklı bir şekilde Size ulaşmasına sevindim. Kalıcı saksılarına alınmayı bekliyorlar sanki;)

Fatih'cim,
Koklamaz olurmuyum hiç, bütün gün koklayabilmek için hoya lacunosaları sabah cafeye götürdüm. Koklayan tek ben değildim, hoya cafeye gelen herkes kokladı bugün, Yani şimarttım onları senin anlayacağın:DEn kısa zamanda senin prensesleride resimlerim. Abilerini özlemişler gibi bir görüntüleri yok ama yola çıkacaklarından haberleri var:p Çiçeklerin mutluluğu başka kırmızı açan paskalyanın resimlerini bekliyoruz, Gençlik ve spor Bayramın Kutlu olsun.

Sevgili Cey,
yokluğunda epeyce gelişmeler oldu, Hoyalar tek tek cafeye taşınıyor.
Umarım senin minik prenseslerde seni mutlu eder çiçekleriylen. Hoya kerri, İyi bir bakımla 1 yaşına bile girmeden çiçeğe dönüşüyor. Darısı senin başına diyorum. Arada bir prensesleri sende görücüye çıkartırsın, yokluğunu fazla hissettirme lütfen;)
Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim.

kedicik 20-05-2011 07:53

Abla senden mutlusuu yok sanırıım bu araa:) maşallahhhh diyeliiim .laconusa harika görünüyorrr .kerrii için üzüüldüüm amaa üzüüntünüü çok kısa süredeee sevinçle kapatmışsıın bu dahada güzell :)daha çokk resiim istiyoruuzz abla,insan baktıkca bakasıı geliyorrr..demek çok istemekk gerekiyormuş:)

sevim.K 20-05-2011 08:15

Evet dahada fotoğraf istiyoruz:) Sizlerin sevinçleri banada bulaşıyor mesajları okurken. Hoyalara bulaşmayı düşünmüyorum yaprak yapılarını çok beğendiğim birkaç tane dışında ama hoyacıları takibetmek keyifli oluyor, kolaylıklar diliyorum

maki01 20-05-2011 11:12

Sevgili arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni.

Lacunosayı 2010 siparişiyle hep birlikte getirtmiştik. Benimki hala 1 karış boyuyla yaşamaya devam ederken, senin yarattığın güzelliğin seyrine doyum olmuyor. Duygularını cümlelerinle, fotoğraflarınla bizlere taşıyarak hepimizin evinde Lacunasalara çiçek açtırdın sanki.

Ellerine, yüreğine sağlık...

ipur 20-05-2011 15:03

merhaba ben sitede yeniyim mum çiçeği meraklısıyım hoya cafe fikriniz çok hoş .hayırlı olsun.Hoya uzmanı olarak sizden bir şey öğrenmek istiyorum...Benim hoyam çok şükür çiçek açtı ama sanırım unlu bit var şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...

Şevket Yaşar 20-05-2011 23:02

Hoya Meliflue subsp .Fratarne Hk.

Sayın Missmenas,

Son gelen hoya çelikleri listesinde 30. sıradaki Meliflur subsp. Fratarne için sizinle yaptığımız görüşmede bakmanız gerektiğini söylemiştiniz.Bu cinsten benim için ayırmanız mümkünmü? Cevabınızı bekliyorum.İyi geceler dilerim.

missmenas 21-05-2011 00:36

Sayın Şevket Bey,
Çok Özür dilerim haklısınız kaç gündür bir olumlu cevabı bile Size iletemedim. İsteğiniz ok dir ayırdım. Bundan sonra sera ortamından çıktıktan sonraki gelişmelere kaldı yanlızca. Şu ana kadar hiç kayıp yok, inşallah bu sözlerim 1 ay sonrasıda aynı olur kayıpsız hepside hayata bağlanır.

missmenas 21-05-2011 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 807070)
Sevgili arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni.

Lacunosayı 2010 siparişiyle hep birlikte getirtmiştik. Benimki hala 1 karış boyuyla yaşamaya devam ederken, senin yarattığın güzelliğin seyrine doyum olmuyor. Duygularını cümlelerinle, fotoğraflarınla bizlere taşıyarak hepimizin evinde Lacunasalara çiçek açtırdın sanki.

Ellerine, yüreğine sağlık...

Canımsın, Çok Teşekkür ederim.
İnanıyorumki, zaman ayırmak çok önemli hoyalar için. 3 gündür yaşadığım mutluluk ancak sizlernen paylaşınca güzelleşiyor. Tek başına çiçeğini koklamak ve seyretmek bu kadar güzel kılmazdı. En kısa zamanda Senin hoya lacunosanında Sevinçli haberlerini almak inanki beni çok mutlu eder. Ona biraz Antalya toprağı ilave edelim, belki fikrini değiştirir ve oda coşar;)

gulşen 21-05-2011 00:47

Hatice ablacığım lacunosan harika görünüyor, beklediğine değdi sanırım görünce nasıl mutlu oldum sevindim anlatamam sen bu mutluluğu çoktaan haketmiştin ablacıgım inşallah elindeki bütün türlerin çiçeklerini görür ve koklarsın değirmendereden kucak dolusu sevgiler :)

missmenas 21-05-2011 00:54

Gülşen'ciğim,
evet haklısın beklemeye değecek bir olay. Beni epeyce yordu, kendide yoruldu:D ikimizde pes etmedik...
Bugün 3. çiçeğinide açtı misler gibi gece gündüz kokuyor, gelen giden kokluyor. Şimarık olacak sürekli çiçek açacakmış gibi bir his var içimde:DDarısı senin hoya lacunosaya diyelim...

missmenas 21-05-2011 00:59

Sevgili Kedicik,
Mutluluğu tarif edebilirmisin? işte buda böyle birşey. Açan bir çiçek, insanı nasılda sevince boğabiliyor. Sabret senin Hoya Lacunosada böyle çiçek açan bir mutluluk kaynağı olacak.;)
Sevgili Sevim hanım,
Yarın daha çok resim geliyor. Hoyacıları takibe başladıysanız kurtuluşunuz yoktur:Ducundan kıyısından bulaşır bu hastalık Sizede. Önce çiçeklerini beğenirsin. Sonrada yapraklarını seçmeye başlarsın, bulaşmış bile:Dhaberiniz yok...

missmenas 21-05-2011 01:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipur (Mesaj 807196)
merhaba ben sitede yeniyim mum çiçeği meraklısıyım hoya cafe fikriniz çok hoş .hayırlı olsun.Hoya uzmanı olarak sizden bir şey öğrenmek istiyorum...Benim hoyam çok şükür çiçek açtı ama sanırım unlu bit var şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...

Sayın İpur,
Öncelikle hoşgeldiniz Mum çiçeğine (Hoya) gönül vermiş dostlar arasına.
Bana uzman lütfunu yakıştırmışsınız çok teşekkür ederim, ama bende uzman değilim, yıllarca hoyam olmasına rağmen birçok bilgiyi ve deneyimini paylaşan Dostlarımın eseridir bunlar. Deneyim ve tecrübem hepside hoya başlığını çok iyi ve defalarca okumamın eseridir.
Sizden ricam bu sayfaları okumanız, hoyaların zararlı mucadelesi ile ilgili birçok sorunlar ve çözümleri paylaşılmıştır. Umarım bana faydalı olduğu kadar Sizede faydalı olur.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2128
hoyanıza çiçek açtırabilmenize çok sevindim, Kutlarım sizi.

yıldıztozu 25-05-2011 15:54

Hatice hanım,
Uzun zamandır giremiyordum siteye. Nihayet biraz bakınma şansım oldu.
Hoya kafeniz hayırlı ve de uğurlu olsun.
Umarım gelip yerinde ziyaret etme şansım da olur.
Bu arada lagunosa nız da çiçek açmış çok sevindim. Benim için de koklayın lütfen.
Darısı bizlerin başına.
Sevgi ve sağlıcakla kalın.

ipur 27-05-2011 23:43

yardımınız için teşekkür ederim...
sevgiler...

Orkun Kırcı 31-05-2011 11:07

Ablam cafeyi açalı uzak kalmaya başladı buralardan :D

karalale 31-05-2011 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 813744)
Ablam cafeyi açalı uzak kalmaya başladı buralardan :D

Kesinlikle haklısınız, yeni resimler ekliycekti daha.:rolleyes: Ya kafe nin yorgunluğun dan ya da Lacunosa nın kokusundan bayıldı mı acaba? :D:D:D Hatice hanım bir ses verin....:p

karalale 31-05-2011 11:16

Hatice hanım, gördüm buralardasınız....İnşallah resimde yüklüyorsunuzdur. Bekliyorum.....

Orkun Kırcı 31-05-2011 11:23

Her ikisinden de olabilir. :D

missmenas 01-06-2011 02:03

Sevgili Karalale,
Sevgili Orkun,
Ömürsünüz valla, bu yorgunluğumla gülmekten zor yazıyorum şu anda.:D
Hoya Cafeyi boyamaktayım, bugün 3. gün. Boya bitti. Temizlikte yapıldı.
yarında rezerve hoyaların bazılarını birkaç Arkadaşa gönderdimmi, bol bol resimler geliyor.
Birazda hoyalardan haber vereyim.
Seranın naylonunu tamamen açtım. Hoya praetorinin halini hiç beğenmedim ona ayrıca sera uygulamasına devam edeceğim.
Geçen yıl değerli hoyacı dostumuzun (huzunperest) takasla sahip olduğum obscurada dün bir tane çiçek sapı gördüm. Hoya shepherdi çiçek sapını büyütüyor.
Asiyem azimle oluşturduğu çiçek saplarının hepsini büyütmeye karar verdi.
Bu yıl hoya cafe misler gibi kokacak. Geçen yıl diktiğim hoya carnosa çaliklerinin hepside çiçek büyütüyor.
Bu güzel olayın karşısında yorgunluk falan kalmıyor.
En çokta hoya carnosanın açacak çiçeklerini merak etmekteyim.
Hoya lacunosanın üzerinde sürekli açmış hep 5 veya 6 tane çiçek oluyor, peş peşe açmakta dökülen çiçeklerin yerinden yeniden çiçek oluşumu başlıyor. Eh daha ne isteyebilirimki.;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025