![]() |
1 Eklenti(ler)
Makicim, sayfama yazdığını nasıl da geç fark ettim. Lütfen kusura bakma... Benim mum çiçeklerim kış ayları oda sıcaklığında içeride, baharla birlikte yaz ayları da dahil kuzey balkonunda, Ekim sonu gibi güney balkonunda duruyor. Garipler bir sıcaktan bir soğuktan korunmaya çalışırken başları döndü... Sevgili Maki senin için son halleri gelsin...
|
1 Eklenti(ler)
Kış günleri olsa bile hala balkonumda olan mum çiçeklerim gelişmesini özellikle de uzamasını sürdürüyor. Bir yaşını birkaç ay geçmiş olmasına karşın uzayan bu mum çiçeğimin yan tarafındaki oluşumlar yaprak mı olacak sizce?
|
2 Eklenti(ler)
Ayrıca bu mum çiçeğimin bir yılda katettiği yolu görmeniz için boyunu da gösteren 2 fotoğraf ekliyorum. ( offf...fotoğrafları yatık eklemişim ve düzeltmeyi başaramadım, özür dilerim.)
|
Ablacığım çok güzel gelişmişler.O çıkıntılar desteğe tutunması için çıkıyor.Hatta çelik aldığımızda köklenme o çıkıntılardan başlıyor.
Sanırım bu güzelliğin bir desteğe ihtiyacı var. |
Sağol Fatihcim, o normalde uzun bir pipetle destekli üstü ise gevşek bir şekilde kurdele ile bağlı... Ancak fotoğraf çekmek için duvara yasladım.Hava durumunu takipteyim. Eksi değerlere düşeceğini duyunca yarın içeri alacağım... İlgin için teşekkür ederim.
|
3 Eklenti(ler)
63 numaralı mesajda en uzun boylu hoyamı sizlerle paylaşmışım. 5-6 ay sonundaki uzamayı görünce ben bile şaşırdım. Vileda sapına sararak düzgün uzamasını sağladığım için, tarifim de öyle olacak... Bu süre içinde vileda sapını tamamen kaplamış. Yanındakiler de şu sıralarda hızla gelişiyorlar. Son yağmurlarda onları açıkta bıraktım nasiplensinler diye, üzerlerindeki izlerin bir kısmı su damlası... Buyurun son hallerine...
|
Nejla ablacım mükemmeller. Ufacık saksılarda bu kadar gelişim göstermeleri ve boy atmaları çok dikkatimi çekti. Fotoğrafları uzun uzun inceledim. Nejla ablacım ufacık saksılarında köklerden dolayı yeterince toprak var mı? Ablacım bu ufacık saksılar için ne tür toprak kullandın???
|
Nejlacım, seninle buluşamamız isabet olmuş gibime geliyor. Yoksa balkonun hali haraptı bence.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Canım arkadaşım, becerini yine konuşturmuşsun:)) Tek kelimeyle maşallah:)) Benim kızların annesi onların arasında mı yoksa?
|
Alıntı:
|
Bu gün mum çiçeklerimin uzamak dışında dipten yan sürgünler verdiğini farkettim. Bu, çok sevindirici bir durum. Gelişmeleri şimdilik iyi bakalım yaz nasıl geçecek?
|
Bu gün gezmeye gittiğimde benim çeliklerimden birini aldığım ana mum çiçeğinin ne kadar çok çiçeklendiğini görünce doğrusu kıskandım. Çok güneş alan hatta yakıcı güneş alan bir balkondaydı. Günün neredeyse 8 saati güneşli bir balkon... Oooofff ne yapsam yerlerini değiştirip daha çok güneşe mi çıkarsam acaba?..
|
ablam benimde şimdiye kadar kendi gördüğüm çiçekli hoyaların büyük kısmı bol güneş alan yerdeydi. Hatta güneşten sapsarı yaprakları vardı.
|
Orkuncum bende bunu forumdan bir mesajda okumuştum. Bunun üzerine bende mum çiçeklerimi güneşe çıkardım alıştıra alıştıra ama nedense gelişimleri durdu ya da bana öyle geliyor. Yani gelişimlerinde tık yok...
|
Yerdeğişiminden etkilenmiş olabilirler kardeşim. Ben öyle sarı yaprak görüntüsünden hoşlanmadığımdan bol güneşten kaçınıyorum.
|
Aydın'ın yakıcı güneşinde ben de hiç güneşte sararmalarına kıyamam. En iyisi yazı kuzey balkonunda sabah güneşi ile idare ederek geçirsinler, sonbahar başlangıcında daha bol güneşe taşırım.
|
2 Eklenti(ler)
Mum çiçeklerinizde aşağıda eklediğim bordo yaprakları görmek sizi de benim gibi mutlu ediyor mu? ( Yerlerini sevmiş oldukları ve geliştikleri fikri çok huzur verici doğrusu...)
|
Gerçekten çok yeşil ve hoş görünüyorlar.Ne yazıkki sizlerle daha erken tanışamadığım için toplu siparise katılamadım :(
|
Alıntı:
|
Benimkiler köklensin seve seve sayın yagız.
Nejla hanım çok güzel sürgün vermiş saglıkla büyütün. |
Sayın Nejla K. çok Mutlu bir görüntü, Teşekkürler paylaşım için.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Maşallah ablacım. En son yolladığın çelikte gelişmeye başladı. 4-5 yerden filizlenmeye çalışıyor:)
|
Nejla ablacım paylaştığın mum çelikleri bereketliymiş maşallah...
|
Orkuncum çok sevindim, çiçeğini de gör.
Farukcum bereketli olması ne güzel... Dağıttığım o ana çiçeği unlu bit yüzünden derin budama yaptım. ilk fırsatta sana da gönderirim. |
Bu sıcaklar sanırım en çok mum çiçeklerime yaradı. Kuzey balkonumdaki cam kenarında uzun tatil dönüşü çoook boylarının uzadığını farkettim. Üstelik ne kuruma ne de hastalık vardı. Hatta bir tanesinde çiçek oluşumu olduğunu sandığım bir çıkıntı gördüm. Biraz daha netleşsin fotoğrafını paylaşırım. Kesinlikle sıcak havayı sevdiklerini biliyorum artık...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025