![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2019
|
Hoya Hanhiae pink
Yaprağına ayrı çiçeğine ayrı bayıldığım bir tür. Kokusu muhteşem (ben sümbül kokusuna benzettim) ve yoğun. Bakımı gayet kolay ve çabuk büyüyen türlerden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Hoya cv jennifer
Herdem çiçek olmaz ya Birazda yaprağı güzelleri paylaşalım Hoya incrassata ve Hoya finlaysonii nin çarprazı bir yeni tür Michael Miyashiro tarafından 1995 yılında üretiliyor Yapraklarını seviyorum babasına çekmiş ![]() Çiçek belirtisi olmasa da yaprak görseli yeter tam seyirlik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Carnosa Pink
Emektarların emektarı türkiyeye Osmanlı devrinde girmiş olan en kadimimiz (mum çiçeği) Hoya carnosa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Sn. Mahir hoyas, hoyalarınıza bayıldım emeğinize sağlık. Bir zamanlar balkonda yetiştirdiğimiz hoya carnosanın kokusu burnuma geldi. Akşamları tatlı bir sıvı salgılardı, etrafa mis kokusunu buram buram saçardı. Tekrardan yetiştirmeyi çok isterim. Çikolata kokulu olan hoya lockiiyi de çok merak ettim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn. E kahraman, öncelikle çok teşekkür ederim. İnanın ki diğer türleri keşfedip atıldıkça Hoya carnosanın papuçu dama atıldı gibi ![]() ![]() Ciddi bir uğraş gerektiren bir hobiye atıldığımı Çok sonraları fark ettim Sürekli ciddi bir araştırma ile ister yurtiçi ister yurtdışı olmak üzere edindim. Hatta ki yeni keşfedilen daha Türkiye de bilinmeyen türleri dahi getirttim. İleri evrelerde o türleri hem tanıtacağım hemde paylaşacağım. Meşhur çikolata kokuluya gelirsek O tür benimde favorilerim arasında Yazları aşırı sıcak olan bir iklimde yaşamıyorsak her evi süslemesi gereken bir Hoya olduğu kesin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Alıntı:
Bitki yetiştirmek, yeni türlerle tanışıp onlara ev sahipliği yapmak müthiş bir hobi. Bizleri tanıştıracağınız yeni türleri de heyecanla beklemedeyim. Düzenleyen E.Kahraman : 06-08-2020 saat 20:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lockii Hoya Multiflora Philippines Açmak için yarışa giren, Bir çikolata kokulu, bir limon kokulu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|