![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2019
|
hoya campanulata
Serin seven hoyalardan (evimin güney cephe olmasından aldı nasibini ) ![]() Bol nem ve su seviyor. Kısacası susuz bırakılmamalı. Bunlar dışında kolay sayılacak bir hoya. Harika ve sıradışı çiçeklere sahiptir. Ve kokusuna bayıldıklarım arasında gerçekten güzel kokuyor. Ve sürekli açma eğiliminde olan bir hoya. Sürekli bakımdan bıkmayanlar için tavsiye edeceğim bir hoyadır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Beni çiçeksiz bırakmayan hoyalarımdan(fırından yeni çıktılar) bazı kareler hoya buotii hoya krohniana black leaves hoya krohniana |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya Flagellata
Kısacası azıcık hayal kırıklığı yaratan sevimli hoyam ![]() Hayal kırıklığı şuradan geliyor,çiçeğinin daha büyük olacağını sanıyordum ![]() Gene de kabulüm harika ve şirin çiçeklere sahip 3 ile 4 gün dayanıyor. ben koku alamadım ama belki de kokuyordur. aynı anda 5,6 hoya açınca kokulu olsa da algılanmıyor. ![]() Az kala unutuyordum sanki geceleri kapanıyor çiçekleri Ve dökülmeden önce de kapanıyor. Bakmı kolay edinmek isteyenlere tavsiye ederim çabuk çiçeğe geçiyor. Yaprak güzeli özellikle de direk güneş görürse ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
hoya caudata big and green leaves
Ne kadar kokusuz dense de kokusuna bayıldığım bir tür oldu (gerçekten harika kokuyor) ![]() Ama ne yazıkki ancak çiçeğine burnunuzu dayadığınızda hissediliyor. ![]() Hele pelüş misali çiçeklere ne denmeli ![]() Yaprakları da bir o kadar seyirlik ![]() Bakımında zorluk yaşamadım kolay bir tür ve çabuk çiçeğe geçenlerden |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
hoya cinnamomifolia var. purpureofusca
Baharın müjdecisi misali, baharın gelişini kutluyor. çiçekleri güzel kokuya ve renge sahip. bakımında zorluk yaşamadım sıcakla arası iyi yaprakları etli. hoyaya yeni başlayıp edinmek isteyenlere önerebilirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mahir Hoyas öncelikle sıtemize hoşgeldiniz.Sizin gibi çiçekseverleri aramızda görmek bizleri fazlasıyla sevindiriyor. Benimde hoya cornosam var.Geçen sene uzun uğraşılar sonucu çiçeklerini görebildim. Anlaşılan o ki bu konuda sizden epeyce bilgi edinebileceğiz.Görüşmek dileği ile selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın Mehmet Eskizara Ve hoşbuldum İnanın bende aranızda olmaktan çok mutluyum Hoyalar konusunda en iyi olduğumu iddia edemesem de epey bir türe ve birikime sahibim Elimden geldiği kadar burada paylaşım yapacağım Hoyalar ülkemizi hak ediyor Her evi süslemeleri lazım Hoya carnosa misali ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|