![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2019
|
Hoya Buotii
Bu ve kardeşlerinin delisi olduğum türler zincirinde hoya buotii Kokusu bana aynı kenger sakızlarını anımsattı. Gayet yoğun bir kokusu var, ancak herkesin beğeneceği bir koku mudur bilemem ![]() Bakımına gelirsek, (her zaman olan uygulamalarımdan olan yarasa ve deniz yosunu gübresini hiç eksik etmedim) aşırı özel bakım isteyen bir tür değil tahminimce, kolay çiçeğe geçiyor ama tomurcuk dökmelerini atlatırsa ![]() Susuz bırakılmamalı, suyu ve nemi seven bir tür. Aşırı güneş ışığına maruz kalmamalı (sonucu feci oluyor) ![]() Yabancı ve Türk kaynaklarında bahsettiği gibi çiçekleri 4,5 gün arası açık kalıyor ve dökmeden önce çiçeklerini kapatıyor. Bende toplamda 4 gün dayandı çiçekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Lockii
Bir ağabeyimin tabiriyle porselen çiçekli, bir güzellik. Ayrıca kokusu çikolata gibi (parfümü olsa edineceğim tarzda ![]() serin severlerden olup sıcakta tomurcuk dökenlerden ki bende bu yüzden ara ara tomurcuk döküyor. suyu ve nemi seviyor (susuz hiç bırakmadım tepkisi nasıl olur bilemiyorum) bakımında zorluk yaşamadım ve kesinlikle tavsiye ettiğim bir hoya türü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Multiflora Philippines
Tek kelime ile en bereketli tür (benim için). Sayısız kere çiçek açıp nektarını hiç eksik etmedi. ne kadar kokusuz denilse de, azda olsa kokusu var, ve limonumsu tarzda hoş bir kokuya sahip. Bakımına gelirsek nem delisi bir tür asla susuz bırakılmamalı. ve rutin olarak gübre takviyesi yapılmalı. Çalı formunda olduğundan dolayı fazla yer kaplamıyor uzayıp gidiyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Krohniana (ve black leaves)
Ufacık çiçeklere sahip olup bu kadar yoğun kokan başka hoya var mıdır bilemem ![]() ![]() Harika bir kokuya sahip dertsiz tasasız bir tür. Hele ki açmaya başladığında ardı kesilmez bir çiçek açma dönemine giriyor, Ki son bir aydır üzerinden hiç tomurcuk ve çiçek eksiltmedi. Ben iki farklı varyeteyi bir arada açtırıp resimledim. Genel görünüm olarak birbirinden çiçek ve yaprak farkına sahipler. (bu fark renk tonuyla alakalı) Koku yoğunluğu her iki türde de aynı. ![]() Bakımı gayet kolay bir tür. ![]() ![]() Susuzluğa dayanıklı ama aşırı suyu sevdiğini pek sanmıyorum.( aşırı su Vermedim hiç tepkisi feci olabilir ![]() Yaprakları etli yapıya sahip. ![]() Resimde hoya krohniana hoya krohniana black leaves |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Parasitica Lao
Bakımı kolay olan (kısmen hoya carnosayı andıran) bir türdür. Yaprakları çok şirin ve göz doyurucu olan Hoya Parasitica Lao, çiçekleri ufak olsa da açtığı zaman güzelliği ile şaşkına çevirmeye yetiyor. Şeker ve baharat karışımı yoğun bir kokuya sahip olan bu tür sabah ve akşam kokusunda değişiklik göstermektedir. Hoya Carnosa'ya kıyasla daha yoğun bir kokuya sahip olduğunu söyleyebilirim. Şahsen kokusunun bıraktığı hissiyata hayran kaldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|