![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Cezzar; Pachyclada'yı ve diğerlerini köklü olarak satın aldım, pachyclada çok sık çiçek açan hem güzel kokan hem de etli yapraklı bir tür oladuğu için tercih ettim. Geldiğinde üzerinde çiçek tomurcuğu vardı ve dökülmedi açtı çok dirençli bir tür, ilk fotograflarına bakarsanız ölecek diye düşünüyordum, meğer böcek istilasına uğramış. Şimdi yeni sürgün veriyor ve ağırlıktan eğilmeye başladı, bu tür sarılmıyor çok sık yaprakları ve çok kalın bir gövdesi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
yeni yaprak ve sürgünler
1. fungii'nin yeni yaprakları damarlı damarlı çok güzel 2. nummulariodes, yeni sürgün ve yapraklar 4 aydan sonra nihayet! Çok yavaş gelişen bir tür veya henüz atağa geçmedi. 3. kerri'nin o küçük yaprakları kocaman oldu pek şirin. 4. pachyclada, topraktan yani sürgün vermeye karar verdi uzamak yerine.. 5. obscura da en hızlılardan üç yaprak birden çıkardı küçücük haliyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili cicada, Arada sessizce gelip pachyclada'nızın çiçeğini izliyorum.Çiçeği açışını izlemek çok keyflidir eminim, güle güle büyütün. Mart'a kadar olmayan türleri izlemeye devam edeceğiz ![]() Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|