![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
İlk Kayıp - Imperialis
İlk kaybım Imperialis oldu. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10701 Kalın gövdeli bir çelikti ve bu teorimi destekleyecek veyahut yalanlayacak hiç bir somut bilgi bulamasam da, kestiğim zaman içinden akan beyaz sıvıyı kaybettiği için çok hızlı öldüğünü düşünüyorum. Bir sonraki denememde çeliği hiç kesmeden köklendirmeyi deneyeceğim. Düzenleyen velveteen : 26-10-2008 saat 23:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
En zahmetsiz Hoya - Bella
Şu an için garanti olduğuna inandığım tek başarım Hoya Bella oldu. Suda ve toprakta yaptığım denemelerin her ikisi de köklendi. Ancak suda köklendirdiğim çelikleri toprağa geçirince bir tanesi sarardı. O yüzden her zaman söylendiği gibi doğrudan toprağa ekmenin en güzeli olduğunu düşünüyorum. Şu an için ufak ufak 5 adet çeliğim var ve yavaş yavaş filiz vermeye başladılar. 17. gün itibariyle Bella çeliklerimin durumu: Düzenleyen velveteen : 26-10-2008 saat 23:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yarı yarıya? Hoya Lacunosa
2 adet Lacunosa çeliğimden birini kaybetme yolunda ilerliyorum sanırım. (Sararmış olan iki yaprağı da bu fotoğrafı çektikten hemen sonra düştü.) Köklendirme hormonu ile diktiğim Lacunosa, şu an için ne ilerleme, ne de bir gerileme göstermiş durumda. Ancak bunu sadece hormona bağlamak doğru değil. Kesin bir şeyler söylemek için daha beklemem gerekiyor. Gün 17, 50% umudum var hala ![]() Düzenleyen velveteen : 26-10-2008 saat 23:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
En zarif Hoya - Serpens
En çok kaybı Serpens'lerde verdim. Suda köklendirmeye çalıştığım iki adet parçayı kök oluşumları göstermeye başlayınca hemen diktim. Umudum kalan gelişimlerini toprakta devam ettirebilecekleri yönünde idi. Ama olmadı. Ufak yapraklarını hızla döktüler ve kurudular. 17. gün itibarıyle, elimdeki tek umut veren Serpens, direkt olarak toprağa diktiğim ve hiç bir yaprağını kopartmadığım 3 yapraklı çelik oldu. Serpens'in fazla sıcak sevmediğini bildiğim için, şayet birkaç gün daha bu şekilde kalırsa, onu sera ortamından çıkartıp pencere önüne, ışık olan bir yere koymayı planlıyorum. Ancak elimde kalan tek Serpens olduğu ve bozulması da çok hızlı olduğu için şu an bir şey yapmaya cesaret edemiyorum, beklemedeyim. Düzenleyen velveteen : 26-10-2008 saat 23:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
En belirsiz - Hoya Obovata
Hoya Obovata, odunsu bir gövdenin iki tarafından çıkan dallar şekliyle gelmişti. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10630 İkiye kesip birini köklendirme hormonuyla, diğerini de hormonsuz şekilde diktim. Her ikisi de gözle görülen hiçbir değişim göstermeden ilk günki hallerini koruyorlar. Yalnız, yaprakların gövde ile birleşme yerlerinde mantar olma olasılığı olan(?) siyah halkalar oluştu. Ama bu halkalar şimdilik bir gelişme göstermediği için de aceleci davranmadan bekliyorum. Şimdilik elimdeki tüm bilgiler bunlar, umuyorum birkaç hafta içinde daha olumlu sonuçlarım olacak. ![]() Düzenleyen velveteen : 26-10-2008 saat 23:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bir sonraki adımım için her türlü yorumunuza, önerilerinize ve tecrübe paylaşımlarınıza çok memnun olurum.. Düzenleyen velveteen : 26-10-2008 saat 23:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|