![]() |
Walter baba, Walter Pall.
Bir PA'yı çizmiştim ben, sonradan jilet atılmış kolları olan tinerciler gibi görünmüştü izler. |
Evet tam üstüne bastınız :)
Uygulamayı gösteren bir video görmedim açıkçası ama adam anlatıyordu, ben onun yalancısıyım :) |
Aslında gövde kalınlaştırılır, beklenir. Sn.memetin yaptığı gibi gövde çıplak bırakılıp yeniden dallar elde edilir. Sonra bu gibi bitkiler elde edilir. Ama böyle dallar nasıl elde edilir . Ben hala bunu düşünüyor ama bulamıyorum, tahmin edemiyorum. 4 yıldan beri bu bitkiyle ilgiliğim, hala nasıl çalışılıp bu bitkilerin elde edilebileceğini anlayamadım .
|
Sn Izzet bey,
Dun tesadüfen sizin afra calışmalarınızın ilk sayfasına gittim ve birkaç posta baktım. Bence siz de ara sıra yapın, yani çalışmalarınızın ve agacların eski hallerine dönüp bir bakın. Anlayacaksınız ne kadar ilerlemişsiniz. Belki siz farkında degilsiniz ama bence siz Turkiye'de Afra konusunda bilirkişisiniz. |
5 Eklenti(ler)
04.03.2012
Alıntı:
Eklenti 301369 --------------------------------------------------------------------- Mart ayı içerisinde budadığım 4 yıllık bitkilerin Martttan beri olan gelişmeleri : Eklenti 301370 Eklenti 301371 (196.mesajdaki bitki) Eklenti 301372 (192.mesaj 3. bitki) Bu bitkim de 4 yaşında, bunu literati tarzı olur diye bir örnekten esinlenerek eğri büğrü büyüttüm. Ama sonra vazgeçtim. Geçen yıl Eylül ayında budadım. Dallarını yönlendirdim. Marttan itibaren hızla gelişti. Eklenti 301377 |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkim de 4 yaşında. Dik olarak büyütüyordum. Bitkiyi dibine çaktığım kazığa pamuk iple bağladım. Ama ip farkında olmadan gövdenini yarısından fazla içine kaynamış. Böyle olunca 4. yaşında sağa ve sola olan 2 dalı büyüttüm. Uzun dalı fazla uzasın diye yatay olarak bazan dik olarak büyüttüm. Şimdi bu halde. Uzun dal ikinci dalın çıktığı noktadan sonra 75 cm. uzunlukta. Haziran sonunda tellemeyi tam sarkık tarzda çalışmayı düşünüyorum. Önerilerinizi beklerim. Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.
Eklenti 301378 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025