![]() |
Teşekkürler Sayın Ali bey. Güzel resimler çekince bonsai fidan seçimi böülümüne de yükleyeceğim.
Bu ara bu 4 adet fidanın gayet uygun aldım Toplam 75 tl. |
Tekin hocam,
kamyonette solda duran fidanın üst tarafından havai köklendirme yöntemi ile alınırsa iyi olurmu dersiniz. ( soruyorum çünkü bende böyle bir yöntem yol denemeyi düşünüyorum ) saygılar |
Olur ama ben o kadar beklemeyeceğim. Kesip öğlesine dikeceğim Köklenme olasılığı %60 Kurtbağrı Köklenme Oranı yüksek.
|
1 Eklenti(ler)
Yabani Erik. Yaza çiçeklenince güzel olack. Bu yıl iki adet meyvesi var.
|
Başarılar
Çalışmalarınızı merakla ve dikkatle izliyorum.Acer üzerine benimde çalışmalarım var.Mayıs ayında topraga üçyerinden çentikler açarak yatırdım.Mart ayında çıkarıp bakmak için heyacanla bekliyorum.Saygı dolu sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Bonsai ye arkadaş gelmiş.
|
Bu son çalışma çok güzel, elinize sağlık.
|
Sayın Tekin bey, sanki kendi bahçemde bulunuyorlar gibi hayallere daldım, bunları bize yaşattığınız için teşekkürler.
|
Tekin Bey merhaba.. yaptığınız çalışmalar gerçekten çok güzel.. Bir kanalda geçen yıl bonzai budama şekillerini seyretmiştim çok ilginç ve çok zevkli bir uğraş olmalı.
nereden satın alabilirim acaba?? |
1 Eklenti(ler)
Beğendiğinize sevindim arkadaşlar.
Sayın amikail aramıza hoş geldiniz Bonsai ye merak saldıysanız. Bu sevdaya sizde tutuldunuz demektir. Satın alabileceğiniz yerler sanırım büyük marketler. Ama onlar genelde tepesi kesilmiş ya da bir iki s verilmiş fidanlardan ibaret. Onlardan alıp kendiniz şekillendirebileceğiniz gibi ayrıca fidanlıkdan alıp kendi bonsa nizi kendiniz yapabilirsiniz. Kendiniz yapabilmeniz için gerekli bilgiler Sitemizde mevcut olduğu gibi merak etdiklerinize cevap verecek arkadaşlar mutlaka olacaktır. Ayrıca bonsai Atölye çalışmalarımız oluyor sizleride aramızda görmekden mutluluk duyarız. Buraya sizide bekleriz. Bir tanuki çalışması. Orta daki canlı fidan uykuya geçince biraz eskitilecek. |
Tekin Bey, 287 deki ağaç ta kedi de birbirinden güzel, beraber fotoğrafları da çok güzel, elinize sağlık.
Sergi hazırlığındasınız biliyorum, merak ediyorum acaba sergilenecek ağaçların tellerinin sökülmesi gerekir mi? Sergi için kafanızda yer var mı? |
Teşekkürler Sayın limon Kedimiz hakikaten çok güzel. Bahcede hiç işim olmadığı zamanda onlar için bahceye gidiyorum ekmek götürmek için.
Birde orada doğal hayata daha yatkın büyüyorlar. İnanırmısınız hergün Kuş böcek yılan kerten kele vs yakalıyyorlar. Kuşları yiyor lar ama sürüngenleri öldürüp bırakıyorlar. Teller evet çıkarılacak bir kısmı çıkarıldı zaten. Sergiyi açmayı düşündüğüm yer şimdilik aklımda Garanti koza evleri Zekariya köy var. Zaman olarak inşallah yetişirsem orada her mayıs zon pazarı bir festival oluyor biliyorsunuz ona denk getirmeyi düşünüyorum. |
1 Eklenti(ler)
275 Nolu mesajımdaki ağcımı bugün biraz daha telledim.
|
5 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar. Bugün çalışmlardan bir kaçı.
|
3 Eklenti(ler)
İncir.
|
İncir muh te şem... Çok çok çok güzel bayıldım harika. Ellerinize sağlık.
|
295 nolu mesajdaki mazı olduğunu sandığım küçük bitki için ilk aklıma gelen " Herhalde saksıyı bulmak bitkiyi bulmaktan daha zor olmuştur" şeklindeydi. Çok güzeller. Bonsailerinizi taşla bütünleştirmede çok ustasınız. Ellerinize sağlık.
|
Teşkkürler arkadaşlar. Beğendiğinizi sevindim. Yukardaki iğne yapraklılar. Bir ardıç türü onları geçen yıl çelikden yetiştirmiştim.
Yaptığım her budama da çıkan dalları toprağa daldırıp bırakıyorum. Bir çoğu kökleniyor. |
:) Ardıç sevmiyorum biliyorsunuz Tekin Bey ama sizin ardıçları bile beğenmemek mümkün değil.
|
Tekin bey sizi yarışmaya katılım konusnda bekliyoruz.
Bu kladar güzel ağaçları yarışmaya eklemelisiniz bence |
Teşekkürler. Sayın bonsaisan. Beğendiğinize sevindim. Bu yıl yoğun bir şekilde sergiye hazırlanmaya çalışıyorum.
Buda hayli zaman alıyor. Kış yarışmasına katılamayacağım ama Yaz yarışmasına inşallah bende katılabilirim. Sizlerin Katılımı da tüm arkadaşlara öncülük edecektir diye düşünüyorum. |
Tekin bey sergi gunu belli olmussa artik duyuru yapmalisin. Belki afisler de hazirlanmaya baslar.(senin serginden sonra oralarda bonsai daha guzel bilinecek)
|
Sayın Ali H. ALI bey Sergi zamanı belli 30 Mayıs Pazar. Yer olarakda belli SARIYER ZEKERİYAKÖY sadece nokta adres olarak kesinleşmedi kesin adres belli olduğunda sizinde dediğiniz gibi duyuru yapacağım.
Teşekkürler hatırlatdınız için. Kısa zamanda adresi kesinleştireceğimi umuyorum. |
5 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar. Bir kaya üzeri çalışmamı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarım, Sergiye sürpriz olsun diye yayınlamayacağım.
Diğer tüm çalışmalarımı sergiden sonra yayınlayacağım. Eminim beni bu konuda anlayışla karşılayacaksınız. |
5 Eklenti(ler)
Devamı.
|
Tebrikler. Muhteşem görünüyor.
|
4 Eklenti(ler)
Teşskkürler İzzet bey. bir değişik açı daha.
|
Tebrikler Tekin bey, "mükemmel"den biraz daha iyi bir çalışma olmuş :)
Umarım güzel olduğu kadar da uzun ömürlü olur. |
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir örnek daha gördük. Bu örnekteki kök uygulaması ve kayanın iç yapısındaki boşluğun kullanımı hakkında bilgi verebilir misiniz?
|
Gerçekten çok güzel olmuş. Çok doğal duruyor.
|
Alıntı:
İnanılmaz etkileyici bir çalışma. Teşekkür ederim paylaştığınız için. |
Yaa USTA' m!...Sana ne diyeceğimi bilemiyorum, sen galiba sihirbazsın.
|
Çok teşekkürler arkadaşlar beğendiğinize sevimdim. Eminim sizlerde istediğiniz sürece bundan daha güzellerini yapacaınıza eminim.
Gerçekden yeterki isteyin devamı gelecektir. |
Tekin bey gerçekden çok güzel bir penjin çalışması olmuş.
Uzun ömürlü olması dileğiyle. Elinize sağlık. |
Çok başarılı bir çalışma olmuş, tebrik ederim.
|
Teşekkürler arkadaşlar. Eminim sizlerde istediğiniz sürece bundan daha güzel çalışmalar ortaya çıkaracaksınız.
|
Muhteşem. Tekin bey elinize, yüreğinize sağlık. Bu tek kök mü? Yoksa bir kaç kök mü?
Bu taş saksılar muhteşem. Bence Kökleri hem soğuktan, hem sıcaktan korur, değil mi? Aynısını ben de yapmayı çok isterim. :))))) |
Teşekkürler agozce Sığ saksılara göre daha avatajlı Hem gölge yapıp su kaybını önleyecek hemde soğukdan koruyacak.
Kaya üzerinde 5 ayrı kök ağaç var. Biri üçlü gövde diğer 4 tane si ayrı ayrı. Sizin kayalara olan tutkunuz bunkarı yapmanızı kolaylaştıracaktır. Tek dikkat etmeniz aleti kullanırken sağlam tutun toz maskesi ve gözlük kullanın. Başaracağınıza eminim yeterki isteyin. |
(Vangelya) weigela florida
4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar; (Vangelya) weigela florida bir tanuki calısması icin ön hazırlık yaptım. Saksı degisimi ve budama yapılmadı. Seneye bonsai saksısına alabilirim diye umit ediyorum
|
Yine her zamanki gibi harikalar yaratmışsınız. Tebrikler...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025