![]() |
Teşekkürler Sayın ziraatçi63 inşallah kısa zmanda başlarsınız brn şimdiden aramıza hoş geldiniz diyorum.
|
Hoşbulduk ,başlarım başlamasına ama sanırım sizi de rahat bırakmam bu çalışmalarımda umarım bana yardım edersinizz
|
Tabi ki sitedeki tüm arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.
|
Şimdiden teşekkür ediyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl taş saksıya aldığım Ligistrum bu yaz baya kendini toparladı arkadaşlar.
|
Hoş ve güzel bir çalışma olmuş tekin bey.Elinize sağlık.
Saygılar |
Teşekkürler Sayın bonsaisan kardeşim
|
Tekin bey tas saksinizla kurtbagri guzel bir uyum icerisinde.
Kurtbagrinin uzayan surgunlerini surekli budayip uzamasina izin vermeyiniz ki agaciniz daha toplu daha guzel dursun. Belki bir yil sonra da yaprak kucultmek icin yaprak budamasi yaparsiniz. kolay gelsin. |
Çok teşekkürler Sayın Ali bey sürekli alıyorum uclardan ama coşmuş tekrar çıkıyor bende çıktıkca alıyorum inşallah sizin dediğinizgibi dallanmayı sağlarım.
Dediğinizbi seneye de yaprak küçültmeyi deneriz nşallah. Şimdilek saksısına alıştı gibi. |
Alıntı:
Fidan aşağı ya da yukarı eğik yerleştirilerek eğim verilse daha güzel olmaz mı? Aklıma takıldı:rolleyes: Bu arada bonsai çalışmalarınız yanında saksı çalışmalarınız da takdire şayan, kutlarım . |
1 Eklenti(ler)
Selamlar asma çeliklerinden iki yıl önce dikmiş olduğum fidanlar baya gelişti yavaş yavaş bonsai adayı olma yolunda ilerliyor.
|
Evet guzel birer bonsai olacaklar uzerlerindeki uzum salkimlari onlari daha da cekici yapacaktir.
|
5 Eklenti(ler)
Teşekkürler Ali bey geçtiğimiz şubatda ektiğim inci ve asma çelikleride baya güzel oldular sanırım seneye onlarda baya şenlenecekler.
|
4 Eklenti(ler)
Kütük incir köklendi ama Yeni sürgünü dibdien verdi kuruyan gövdeye tanuki gibi adepde etmeye çalıştım.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sukulent de sanki bonsai ye dönüşüyor.
|
Tekin bey sukulentiniz çok güzel görünüyor. Elinize sağlık
|
Tekin bey sizin incir fidaniniz ile linkteki incir fidani arasinda, sanirim bir benzerlik var :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9697 |
Teşekkürler Yasemin hnm uzun zamandır yazmıyordunuz hoşgeldiniz. Bonsai çalışmalarınıza devam ediyorsunuzdur inşallah.
Sayın Ali bey evet linkdeki incir ile benzerlikleri var. Aslında ben martda çeliklemiştim bu kütüğü istediğim yerden sürgün verdi ama kurudu altdan sürgün verdi. Bende kalın gövdeyi oyup yaşlı bir ağaç görüntüsü vermek istiyordum altdaki sürgün ağır basınca bari kendine yama yaparak tanuki olsun istedim bakalım ileride nasıl bir hal alacak inşallah güzel bir BONSAİ olur. |
merhaba tekin bey. çalışmalarınız çok güzel. bende de bonsai merakı başladı. ve sizlerin çalışmalarına bakarak kendime yol çizmeye çalışıyorum. şu anda köklenmekte olan söğüt çeliğim var. kolay köklendiği için söğüt seçtim. siz incirle de çalışıyorsunuz. onunda köklenmesi kolay oluyor. ben de birkaç tane incir çeliği köklendireceğim. gördüğüm kadarıyla şekil vermesi kolay bir ağaç. benim gibi acemilerin hatalarını kabul eder diye düşünüyorum. sizin de bitmiş söğüt ve incir çalışmalarınız var mı acaba? teşekkürler.
|
Sayın bonsaiseven öncelikle aramıza hoşgeldiniz henüz bitmiş bir bonsaim yok ne yazıkki. Sizinde dediğiniz gibi bizde yeniyiz ama yol almaya başladık sanıyorum.
İncir ile ve elime geçen her fidanla çalışıyorum ne kadar çok çalışma okadar tecrübe oluyor. Sizde değişik türlerrle denemeler yapmalısınız sadece şimdilik Çam ve Sedir türlerinden uzak durun birde acerpalmatum 'dan |
ELLERİNE SAĞLIK TEKİN BEY hepsi birbirinden güzel. çalışmalarınızın devamını diliyorum saygılar..
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler Sayın onurxorhan Amerikan sarmaşığım formunu yavaş yavaş tamamlıyor.
|
Tekin bey
Gerçekden hoş ve güzel bir çalışma olmuş. Bende bu çalışmanın kendime göre biraz yorumladıkdan sonra İlerideki görseli olarak ortaya bu fotoğrafı çıkardım.Umarım beyenirsiniz. Saygılar. http://img56.imageshack.us/img56/8168/tekinnnnwt4.jpg Bu görselde sanırm altıgen olan saksı da k hali http://img529.imageshack.us/img529/3...nnncopykk0.jpg |
Tekin guzel bir bonsainiz oluyor. Bonsaisanin calismalarindan onu nasil bir saksiya alacaginiz da simdiden tasarlanmis oldu.
Kolay gelsin. |
Ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş. Ben bir türlü cesaret edip de deneyemedim, ağacı ziyan etmekten korkuyorum.
|
Negif, bonsaiye basliyan herkeste ayni endiseler vardir. Yine de bonsai her gun daha fazla kisi tarafindan ogrenilip yapiliyor.
Ogreneceginiz bilgiler dogrultusunda yapacaginiz bonsai calismalarinda, kisa bir sure sonra goreceksiniz ki endiselerinizin yerini, sevincler, keyifler alacak. Simdiden kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Çok çok teşekkürler arkadaşlar önerileriniz ve beğnileriniz için Sayın bonsaisan elinize sağlık çok güzel bir göresel hazırlamışsınız elinize sağlık. İnşallah sizlerin bu uğraşlarını boşa çıkarmayız.
Bugün saksısına aldım toprağını fazla çıkarmadan. Zaten geçtğimiz baharda kök budaması yapmıştım fazla derine girmemişti. |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni aldığım adaylarım.
|
Amerikan sarmaşığını Türkiye'nin sayılı bonsailerinden biri yapmışsınız Tekin bey :) Çok hoş.
|
Teşekkrler Sayın vyssera İnşallah çok daha güzellerini hep beraber elde ederiz.
|
5 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar geçengün aldığım fidanların ikisi üzerinde bir çalışma yaptım. B.iri baya bir süpriz yaptı çok güzel kök sistemi olan üç fidan verdi
|
1 Eklenti(ler)
Sonuç üç fidan
|
4 Eklenti(ler)
ıhlamur
|
1 Eklenti(ler)
IHLAMUR şimdilik bu şeklilde.
|
Dogadan agac sokmek yerine, Fidancilardan alinan fidanlardan da guzel bonsailer yapilabilir. Tekinin bonsai yapmak icin aldigi fidanlardaki kok yapilari guzel ve gosterisli. Tekin onlardan, guzel bonsailer yapacak.
Ne Jandarmaya yakalanma korkusu, ne de dogadan soktugum agaclarimi nasil yasatirim endisesi var. Bu agaclarin dogru bakimi yapildiktan sonra yasama sanslari %90 nin uzerindedir. Tekin her zamanki gibi, bu ornek bonsai calismalarinizdan dolayi sizi kutlarim. Kolay gelsin. |
Çok çok teşekkürler. Sayın Ali H. ALI bey sizin önderliğinizde inşallah bu sanaatı iyi yapar hale geleceğiz. Tavsiye ve önerilerinize herzaman minnetdarız.
|
Köklere su tutarak yıkadığın bir resmim gördüm sanırım. Bunun bir sorun yaratmayacağını umalım.
|
Sayın memet doğru görmüşsünüz. Saksıdaki toprak okadar kötü idiki tamamen kil di ve çok sıkıydı. Normal vaziyetde temizlemeye kalksam çok daha fazla zarar verirdim köklerei Sizinde dediğinizgibi inşallah bir zarar görmez.
|
Bir şey olacağını sanmam bende köklere zarar vermemek adına kök kısmını su dolu bir kapta bir süre tutup sonra hafif sallamalar ile temizliyorum ve şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım.
|
Sevgili bonsai dostlarım
Köklere su tutarak özellikle normal tazik uygulamlarında tüm japon bonsai ustaları yoğun kök sistemlerinde bu uygulamayı yaparak özelikle kök topunun alt kısmında eski toprakları uzaklaştırmak ve kök sistemini daha iyi görmek için uyguladıkları bir yöntem özelikle yamadori çam ve ardıçlarda ayrıca yaşlı ama güçlü kök sistemine sahip çok yılık bonsailerde uyguluyorlar. Kök sisteminin kabuklarını soymayaçak oranda olan bir yıkamma yöntemi aynı zamanda kök sisteminin nemli kalmasınıda sağlıyor işlemler sırasında. Önemli olan bu işlemim ağaçın uyku durmunda yapılması daha mantık eğer uykudurmu dışında yapılıyor ise köklerin tam olarak toprakdan ayrılması ağaçın yogun bir stres yaşımasına sebeb olabiliryor. BU yüzden genelde kök sisteminin alt kısımlarında uygulanması etkili olur. Saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025