agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   Harun Parlak / Bonsai denemelerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/6348.htm)

Harun Parlak 29-12-2007 01:13

4 Eklenti(ler)
Bonsai saksısına henüz almadığım deneme Dişbudak yapraklı akca ağaç

Harun Parlak 30-12-2007 23:27

4 Eklenti(ler)
İleri ye dönük çalışma Dişbudak yapraklı akca ağaç

Harun Parlak 31-12-2007 15:19

Sayın uzman16 yukarıdaki iki fidanı da bir fidan satış yeri olan arkadaşım kurumuş diye atıyordu bende aldım dibe yakın kısımdan kestim.
Geçen bir yıl süre içersinde biri iyi diğeri biraz yan tarafı kurumuştu.
Kuru kısmı kabuk kısımlarını ve biraz daha derin yondum. Kar veya başka bir etkenden kırılmış rekrar canlanım hayat mücadelesi veren bir ağaç görünümüne kavuşturmak istedim.
Nekadar başarılı olurum bilemiyorum ******.
Diğer ağaç ise üstü kesilmiş gibi değil üstden aşşağı ağaç kovuğu efekdi yakalamaya çalışıyorum inşallah başarılı olurum.

Harun Parlak 31-12-2007 15:22

Evet yapıldı

memet 31-12-2007 18:52

Tekin'in çalışmaları çok güzel oluyor, değil mi?

Harun Parlak 31-12-2007 19:07

Çok teşekkürler memet bey beğendiğinize sevindim.
Yavaş yavaş öğreniyoruz sanırım, inşallah ustaların tavsiyeleri ve önerileri ile daha da iyi öğreneceğiz.

minka 31-12-2007 20:00

Sayın Tekin,
Ağacınızın çok güzel bir gövdesi var.Bonsai olarak da harika görüneceği belli.İnsan imreniyor.Çalışmalarınızı izliyorum ve benim gibiler için iyi örnek oluşturuyor.Fidan seçiminin önemi bu ağaçta özellikle öne çıkıyor.Dilerim daha çok bonsainiz olur.Teşekkürler.

Harun Parlak 01-01-2008 00:30

İyi dileklerinizin ve beğniniz için teşekkürler inşallah sizinde çok güzel ve yüzlerce bonsai leriniz olur.

Harun Parlak 01-01-2008 00:48

2 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar dün yaptığım taş oyma saksılarımı sizlerle paylaşmak istedim umarım beğnirsiniz bonsai sevdalılarına belki fikie verir ümüdiyle iyi geceler.

İklimsiz 01-01-2008 01:24

Ellerinize, yüreğinize, emeğinize sağlık Tekin bey. Bu haliyle bile görünümleri ilginç ki, içersine bonsai dikilmiş hali kimbilir nasıl güzel görünecek. Bizlerle paylaşacağınızı biliyor, şimdiden teşekkürler ediyoruz. Saygılar.

Harun Parlak 01-01-2008 15:08

Gerekli aletleriniz varsa kendiniz yapabilirsiniz yoksa çevrenizde seramik işleri yapan inşaatcılar mutlaka vardır onlara yaptrabilrsiniz ****** siz iyi tarif edeceksiniz ne istediğinizi anlatacaksınız kolayca yapacaktır.
Kolay gelsin

Harun Parlak 01-01-2008 18:08

1 Eklenti(ler)
Orman tarzı çalışma için alt yapı

Harun Parlak 01-01-2008 18:13

1 Eklenti(ler)
Buda ileriye dönük kovuk görünümlü yaşlı ağaç ön hazırlığı.Kök yapısı çok güzel şu an için görünmüyor ama ben gördüm kök kısmını beğendiğim için bir yıl beklemeye değer diye düşündüm.

Harun Parlak 24-01-2008 18:23

1 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bugün ispark girmiştim orda köşelere atılmış bir fidan vardı görevlilere sordum buna bakmıyorsunuz madem bana satarmısınız dedim abi ne parası al götür hem kurtulur hen buralar temizlenir dediler.
bir kaç fidan vardı içlerinden birini hemen aldım diğerlerinide birdaki gitdiğimde alacağım
ilk aldığımın resmini yüklüyorum.

Harun Parlak 24-01-2008 19:58

5 Eklenti(ler)
Oto parkdan aldığım palmiye ile biraz uğraştım akşam akşam evde saksım yoktu a.şahin beyin gönderdiği su kabağını kesip bonsai saksısına çevirdim şimdilik orda yaşayacak.

zenfree 24-01-2008 20:16

Çok güzel görünüyor. Harika olmuş. :)

İklimsiz 24-01-2008 20:16

Tekin bey, ne diyeyim bilemiyorum bir ilk resimlediğiniz, bir de son haline bakıyorum da...

Ellerinize sağlık, yüreğinize sağlık.

Harun Parlak 24-01-2008 20:20

Beğendiğinize sevindim arkadaşlar sizlerin bu övgü dolu sözleri beni motive ediyor daha çok daha çok çalışıp en güzeline gitmeyi hedefliyorum tekrar teşekkürler.

msgurkan 24-01-2008 20:20

Hem palmiye, hem de kabağın şans yüzlerine gülmüş. Bonsai olma şerefine ulaşmışlar. Eline sağlık.

Harun Parlak 24-01-2008 20:22

Teşekkürler bende çok mutluyum ayak altından kurtardığım için.

eliflif 24-01-2008 20:25

herkese katılıyorum çok güzel bi çalışma olmuş tebrikler ben bu sitede yeni olduğum için henüz pek alışamadım bundan sonra daha çok eşlik edicem sizlere inşallah tekrar tebrikler beyaz taşlar çok güzel tamamlamış

uzman16 24-01-2008 21:26

Kabak kabak olalı böyle güzellik görmemiştir herhalde. ;)
Ellerinize sağlık pek güzel olmuş.

Ben de hindistan kabuğunu düşünüyorum olur mu diye.

Harun Parlak 24-01-2008 23:23

Sayın uzman16 neden olmasın harika olur bence yorumunuz için teşekkürler.

vyssera 24-01-2008 23:25

Bana söyleyecek söz kalmamış, arkadaşlar haklı :) , elinize sağlık. Ben de balkabağını denesem olur mu dersiniz? Bir süre sonra çürümemesi için bir yol olsa.

Harun Parlak 24-01-2008 23:28

Teşekkürler Sayın vyssera su kabağı sert ve odunsu kolay çürümez ama bal kabağı'nın kabuğu okadar kalın değil su kabağı bulursanız daha dayanıklı olur zaten bende geçici bir süre için yerleştirdim ama çürüyene kadar çıkarmayı düşünmüyorum.

vyssera 24-01-2008 23:36

Evet su kabağı çok daha dayanıklıdır. Çürümeyi balkabağı için söylemiştim. bir de saksı için bir planım var, ilk örneğini yapınca göstereceğim ; )

Harun Parlak 24-01-2008 23:53

Dört gözle bekleyeceğim heycanlandım şimdi saksı sorunumuz çözümlenecek inşallah.

Ali H. ALI 25-01-2008 13:17

Tekin, guzel bir calisma olmasi yaninda, saksi sorunu oldugu icin, bonsai calismasi yapan arkadaslara, bonsai saksisi yerine daha baska seceneklerin de oldugunu gosteren ornek bir calisma.
Kutlarim.

Harun Parlak 25-01-2008 19:41

Teşekkkürler Sayın Ali H. ALI bey sizin eleştiri öneri ve takdirleriniz bizler için çok değerli yol gösterici ve öğretici tekrar teşekkürler.

A.Şahin 25-01-2008 20:28

Su kabagının bu kadar işe yaradıgını ve bu kadar estetik olabılecegini hiç aklıma getirmemiştim, elinize saglık mükemmel olmuş:)

Harun Parlak 25-01-2008 20:35

Teşekkürler A.ŞAHİN bey su kabağının tohumunu istemiştim siz kendini göndermiştiniz tohumlar bahara ekilecek kabuğuda işe yaradı beğnmenize sevindim.

nilemir 26-01-2008 13:10

Harika

Harika bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Çok beğendim.

Harun Parlak 26-01-2008 15:08

Teşekkürler Sayın nilemir hep beraber iyi yol alacağız inşallah.

salvia 29-01-2008 15:49

İddia ediyorum bu site bir harika hiç akla hayale gelmeyen materyaller çıkıyor arkadaşlardan.Boynuzdan saksı olurda kabaktan olmaz mı hiç.Her ikiside harika fikirler doğrusu.

Harun Parlak 01-02-2008 18:32

4 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bir fidancının söküp atmak istediği leylandiyi güzel birşeyler olabilir dedim oda bana hediye etdi hatda üç beşgün sökülmüş vaziyetde çöplükde kalmıştı bende biraz üzerinde çalıştım.
İleriye dönük bir çalışma olacak şimdilik sadece bir kütük yaşatabilirsem ileride içini oyup küçük sürgünden çıkacak filizleri değerlendireceğim.
Kök kısmını şimdilik gömdüm ama kendini toparlayınca meydana çıkaracağım.
****** BONSAİ saksısına yerleştirirken.

Ali H. ALI 02-02-2008 14:10

Tekin bey umarim agaciniz yasar ve uzun omurlu olur.

Harun Parlak 02-02-2008 14:19

Teşekkürler ali bey ölüme terk edilen bir ağcı kurtarabilirsem çok mutlu olacağım.
Ayrıca bir bonsai ye sahip olacağım.

Harun Parlak 03-02-2008 16:41

3 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar dün aldığım bir defne fidanın'ın üzerinde bugün biraz çalışma denedim sizlerle paylaşmak istedim.
Orta kısımda kuru bir dal var onu alıp almamakda kararsız kaldım fikir verirseniz memnun olacağım değerli görüşleriniz ve önerilerinize şimdiden teşekkürler.

Harun Parlak 03-02-2008 16:46

1 Eklenti(ler)
yüklenemeyen resim

Ali H. ALI 04-02-2008 13:32

Tekin merhaba, ben olsam kuru dali kesmezdim(dal kalin oldugundan kesik yer kapanmaycak ve o goruntu orada hep duracak) o dali ileride biraz daha kisaltir ve sag taraftaki kokun de bir kismini kapsaycak sekilde kurumus govde gorunumu verir, tepeden dallarin gelismesini saglayip bir celebi tarzi yapmiya calisirdim.

Bonsaide saksi kadar saksi icerisine koyacaginiz kaya ve taslar da onemlidir. Kayalar agac ve saksi ile uyum icerisinde olmalidir. Kayalar dogal durmalidir egreti gibi durursa saksi icerisinde fazlalik gibi gorunuyor.

Kayalarin uyumunu en guzel dogada gorebilirsiniz. Ornegin zaman icerisinde cesitli nedenlerden buyuk kaya parcasindan kopmus ayrilmis kayaciklar topraktaki duruslari, dizilisleri ile buyuk kaya parcasi ile gecmiste bir iliskileri oldugu hemen farkedilir. Calismalrinizda ayni cins kayalar kullanir ve yukardaki ornekteki gibi kucuk ayrintilari uygularsniz, dogalligi daha guzel yakalarsiniz.
Sevgilerle.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025