![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Mehmet salih guzel bir calisma.
Yosunlari daha kucuk(2-3cm.kadar) parcalar halinde ve yosunlar bir birlerine oldukca yakin, hep kenarlarindan topraga bastirilip yerlestirilse dogada oldugu gibi, saksida da, orta yerleri kabarik yosunlar dogal gorunecektir. |
4 Eklenti(ler)
Dün bazı ağaçlarımı bonsai saksılarına aktardım. Bugün de onları fotoğrafladım. Daha önceden bonsai saksısına alınmış süs narı ile birlikte yayınlıyorum.
Sırası ile zeytin, lantana(mine), mazı ve süs narı. Eklenti 113489 Eklenti 113490 Eklenti 113492 Eklenti 113491 |
Hepside bir birinden güzel olmuş elinize sağlık. Zeytin ve Mine kısa zamanda daha da görkemli olacak inşallah.
Harnup bambaşka tabii. İnşallah bizde böyle Harnup elde edebiliriz diyeceğim ama tohumdan ektiklerim kışın burda ölüyor bu sene seraya alacağım inşallah orda yaşarlar. |
Tekin bey yolunuz Kıbrıs'tan geçerse ben size 1-2 yıllık prebonsai Harup fidanı verebilirim. Tabii Türkiye'ye götürebilmek mümkünse.
|
Mehmet bey nasılsınız saksılama işlemi güzel olmuş.
Bu arada fotoğraf çekim teknikleri kısmına bir göz atın derim. Çok üst açı ile ağaçları fotoğraflamışsınız. Bu arada saksılama deyince aklıma geldi. 50cm 37cm ve 11cm lik derinliğe sahip yeni bir saksı üretim. Dikdörtgen bir saksı seviçeğinize eminim. Yakında fotoğraflarını eklerim. Saygılar elinize sağlık. |
4 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=209
Yukarıdaki linkte görülen alıç ağacımda budama, telleme, şekillendirme yaptıktan sonra kök budaması ile onu bonsai saksısına aldım. Yosun uygulaması yaptım. Bu uygulamayı Kıbrıs'ta kış ılık geçtiği ve ağacın yeterli kılcal kökü olduğundan yaptım. Bir de çoğu alıç ağaçlarım sonbaharda yaprak döküp şimdiden yeni yaprak vermeye başladıklarını gördüm. geçen yıl bu sebepten geç kalıp budama ve telleme yapamamıştım. Eklenti 114289 Eklenti 114290 Eklenti 114291 Eklenti 114292 |
Mehmet Salih alic agaciniz, dort mevsim keyifle bakacaginiz bir agac. Baharda cicekli hali, Yazda yesil yapraklar arasinda gorunen meyveler, Sonbaharda sari yapraklardan sonra, agac uzerinde kalmis tek tuk meyveler, Kista ise tum yapraklarini dokup ciplak dallari ile karsinizda duracak.
|
Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.
Gelişmesini ve her geçen yıl güzelleşen görüntüsünü izlemenzi dileğiyle. |
1 Eklenti(ler)
Alış çok güzel şekil almış. Zamanla görkemini artıracak. Zirveyi biraz daha kısaltsak nasıl olur. Hem kalın gövde birden incelmemiş olur.
Fidan teklifiniz için çok çok teşekkürler. Kısmet inşallah bir gün yolumuz oralara düşer de sizilerin çalışmalarını canlı canlı görmek nasip olur. |
1 Eklenti(ler)
Tekin bey, zirve yapmamı önerdiğiniz dalı, geçen yıl zirve olarak konumlandırmayı denemiştim. Ancak o dal gövdenin sağında olduğu için tekrar yatık hale getirdim. Şu an seçilmiş olan zirve de biraz yüksek gibi duruyor.
Bugün o dalı, önce hafif geriye, sonra tekrar öne S yaptırarak yüksekliğini biraz azalttım. Aradaki boşluk da biraz kapanmış oldu. Ağaç üzerinde stres yaratıcı çok işlem yaptığım için artık yapraklanmasını bekleyip sonra durumunu tekrar değerlendireceğim. Bir de arkadaşlar ilk halini görüp gelişimini daha iyi anlayabilmeleri için 8 Ocak 2008 tarihli bir resim: Eklenti 114752 |
3 Eklenti(ler)
|
etkileyici ve çok güzel bir çalışma olmuş.
İlk saksıdaki halini yakında gördüğüm için biiyorum gerçekten çok güzel bir form almış. Elinize sağlık |
2 Eklenti(ler)
Aşağıda ilk halleri görünen incir ağacımı tepsi şeklindeki alıştırma saksısına aldım. Tabii bonsai olması için tahminen bir yıla daha ihtiyacı var.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...47&postcount=2 http://www.agaclar.net/forum/showpos...16&postcount=5 Eklenti 115835 Eklenti 115836 |
1 Eklenti(ler)
Zeytini ağcınızda amötörce biraz oynadım daha doğrusu kafama göre orta dalı temizledim.
|
Tekin bey, bu ağaçla ilgili yaşadığım çelişkiyi gündeme getirmiş oldunuz. Ben de ortadaki dalları tamamen kesmek veya yeniden şekillendirip sağa doğru yatırmak arasında gidip geliyorum. Biliyorum ki kesersem dönüşü yok. Dolayısı ile bekleyip iyice düşünmek istiyorum.
Eğilimim daha çok ikinci şıkta. Yani sağ attaki dalın üzerinde ona benzer paralel bir dal oluşturmak . Eğer beğenmezsem ortadaki dalı keserim diye düşünüyorum. Sonuç olarak bu hali ile bırakmamak eğilimindeyim ama acele etmek de istemiyorum. Öneriniz isabetli olmuş. Diğer arkadaşlardan da görüş gelsin, bakalım onlar nasıl düşünüyor. |
1 Eklenti(ler)
Değişik fikirler bir ana fikir oluşturacaktır. Arkadaşlarında fikirlerini alıp en son kararı siz vereceksiniz tabi ki.
|
Tekin Bey' in son çizimi çok güzel. Ortadaki dal gidince daha estetik olmuş.
|
İnciriniz bende çok büyük haranlık uyandırdı, küçük ve sivri uçlu yapraklarıyla çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.
Zeytinde ise ben olsam , sağdaki ve ortadaki iki dalı bırakır tepeyi budar ve eskitirdim. Sağdaki en aşağıdaki dalın üzerine paralel dalı , ortadaki dalın üzerindeki oluşan dalcıklardan uygun olanını dala çevirip gürleştirerek ortaya çıkarırdım. |
1 Eklenti(ler)
Değişik altarnatifler ortaya çıkınca daka kolay karar verirsiniz inşallah.
|
1 Eklenti(ler)
Ağaçlara öneri getirmek benim için oldukça erken ama bu zeytin ağacı benim olsaydı çizdiğim şeklin daha ileri bir durumunda olmasını isterdim.
Eklenti 115870 Sn.msgurkan çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum. Bize örnek çalışmalarınızın devamıni dilerim. |
2 Eklenti(ler)
Bu da benim düşüncemi yansıtan çalışmam, bonsaiyi sanki ben yapmış gibi oldum valla .
Üstteki dal bırakılsa da bırakılmasa da ayrı bir havası oluyor, ayrıca biraz daha sağa doğru dikilirse daha güzel olabilir. |
Öneri yapan arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim. Önerilerinizin hepsi güzel ve yaratıcı.
Dediğim gibi, ağaca yeni bir şekil vermek için acelem yok ama şekil verirken önerilerinizden etkiler olduğunu göreceksiniz. |
Mehmet Salih beyin zeytin agacini gectigimiz yaz, gormustum. Guzel ve saglikli bir agac. Fotograflara bakip da ben olsam bu dali budardim demek kolay.(agaci gormeden once ben de fotograflara bakip gorus belirtmistim) Ama agac sizin agaciniz olunca karar vermede zorlaniyorsunuz. (hele boyle bir zeytin agacinda) cunku budadiktan sonra geriye donus yok. O yuzden Mehmet Salihin acelem yok bekleyip sonra karar verecegim demesi cok normal ve yureginin sesini dinleyip verecegi kararla agacini en guzel bir forumda tutacagina inaniyorum. Belki onun verecegi karar bizim goruslerinize ters dusebilir ama bu karar, bizim goruslerinizin yanlis oldugundan degil, mutlaka her gorusu degerlendirecektir de son yureginin soyledigini dinleycektir.
|
Herkez birşeyler oluşturmaya çaışmış bende bu ağacı yakından gören biri olarak duygularınızı anlıyorum.
2007 yılında yarışmada en yüksek puan alan ginko awards ödüllü zeytin ağaçlarını önce sizler ile paylaşmak istedim sonra sizn zeytin için kafamda bir zor birde geliştirmeye dayalı iki form oluşturdum. Umarım bu formlarıda beyenirsiniz. Saygılar. http://img697.imageshack.us/img697/3432/msgurkan.jpg |
Ali bey sağolun, duygularımı çok iyi yansıttınız.
Bonsaisan, her iki öneriniz de büyüleyici. İlk önerinizi daha önce hiç düşünmemiştim, ancak harika. Son önerinizi ise üst ve alt dallar arasında negatif alanlar bırakacak şekilde düşünmüştüm. Belki iki öneriniz birleştirilip bir tarz yaratılabilir. Yani ilk önerinizde kestiğiniz üst bölümü, negatif alan da oluşturarak yerinde bıraksak nasıl olur? Bu tarzı uygulanabilirse ilerde zirveyi budayıp ilk önerinizdeki tarza geçiş yapma olanağı da var. |
Bonsaisan çizdiği sol tarafı eskitilmiş olan da benim düşündüğüm gibi , bence onu alternatifleriniz arasında en üstte tutun. Çok estetik duruyor.
Ben de photoshop öğrenecem , iyi oluyor. |
5 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3 hafta önce bonsai saksısına aldığım taş üstü incir çalışmam. Normalde bu işlemi kış sonu yapmak lazım ancak Kıbrıs'ta kışlar çok soğuk olmadığı ve ağaçlarımın güçlü kökleri olduğu için bu riskli uygulamayı yaptım.
Sabırsızlık işte. Tavsiyem bu yanlışı siz yapmayın. Eklenti 116796 Eklenti 116797 Eklenti 116798 Eklenti 116799 Eklenti 116800 |
Mehmet Salih, dusundugun gibi Kibrista ilik gecen kis, incirini pek etkilemiyecek ve baharda yeni surgunlerle sana merhaba diyecek.
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar mehmet bey. İnciriniz çok güzel gelişiyor. Yapraklarıda gitdikce küçülüyor. En hızlı yaprak küçültmeye sanırım incir cevap veriyor.
En azından benim gözlemim öğle. İncirinizin üzerinde biraz oynadım umarım beğnirsiniz. |
Tekin bey, harika bir görüntü yaratmışsınız. Bu görüntüdeki tarza ulaşmak için dalların uzunluğunu biraz kısaltmak lazım. Yaprağını düktükten sonra sıra budama ve tellemeye gelecek.
Ali bey baharda yeni sürgünler gelişirken sürekli uç ve yaprak alama ile formu geliştirip aynı zamanda yaprakları daha da küçülteceğim. Sonucu önümüzdeki yazda göreceğiz. Umarım onu güzel bir bonsai haline getirebilirim. |
Kesinlikle dalları biraz kısaltmak lazım. O bölgelerde boğum araları biraz uzun geldi bana. Bu vesile ile kısaldıktan sonra çıkan filizler uç alımıyla birlikde boğum arası da kısalmış olacak. Biraz zaman alacak ama bonsai de zaman isteyen bir uğraş biz istemesekde malisef öğle.
|
1 Eklenti(ler)
15-20 Aralık tarihlerinde İngiltere'ye gideceğimden ebay'de bonsai saksısı baktım. İlginç bir satış yakaladım.
Oğlum oradan açık artırmaya katılıp kazandı. 35 parça, çeşitli ebat ve biçimde, kullanılmış, iyi durumda bonsai saksısını 62 Paunda kazandık. Yeni alacak olsam belki 200 Paunda mal olurdu. Benim için büyük şans. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=280431176810 Eklenti 117175 |
Gercekten guzel bir alis veris. Irili ufakli saksilarin tanesi 2 paunddan ucuz.
Kullanilimis olmalari onemli degil(catlaklari yoksa) sen onlari temizler, zaten hazir olan agaclarinin kimi hangi saksiya sigacagini bile hesaplamissindir. Kolay gelsin. |
Gerçekten çok güzel saksılar, umarım gümrükte bir sorun yaşanmaz.
|
Gerçekten iyi bir alışveriş hayırlı uğurlu olsun
|
Teşekkürler. Umarım onları sorunsuz olarak Kıbrıs'a getirebilirim.
|
Saksılarımın tümünü Kıbrıs'a getirebildim. Çoğu küçük boy olsa da saksı kolleksiyonumu kayda değer şekilde artırabildim. Aralarında bir de orman tarzı için büyük boy oval saksı olması harika oldu. Darısı sizlerin başına.
|
Hadi gözünüz aydın. Sayın msgurkan inşallah Türkitede de bu şekilde ucuza üretebilenler çokarda bizlerde bu durumdan faydalanırız.
|
2 Eklenti(ler)
Bonsai saksısına alıp telleyerek şekillendirdiğim ve resimlerini yayınlayamadığım ağaçlarım 8 tane oldu. Fırsat bulup resimlediğim zaman yayınlayacağım. Konu incirden bonsai yapılabilmek olduğu için birkaç çalışmamı paylaşayım.
Bu inciri bir yıl önce çelikten köklendirdim. Bütün dalcıkları son bir yıl içinde gelişmiş oldu. Uç alma ve aşırı kalınlaşan dalları dipten budama ile çok süper olmasa da ince dallanma sağlamış oldum. Ağacın yapısı düz yükselen gövde üzerinde her yöne dağılmış yatay dallar şeklindedir.Önümüzdeki yıl yeni oluşturacağım ve her yönden aşağıya doğru sarkan ince dalcıklar ile Weeping tarzına benzer bir tarz oluşturmak arzusundayım. Eklenti 122977 Eklenti 122978 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025