![]() |
5 Eklenti(ler)
Mini Akçaağaçlar , biberiye ve sığla ...
|
Yardım
Merhaba.Ben 13 yaşındayım, Trabzon'da yaşıyorum. Forumu gezdim ama nereye yazacağımı bilemedim. Ben de bonsaiyi bitki olarak biliyordum ve tohum alacaktım. İyi ki okumuşum :) Ama biraz da kendime güvenemiyorum sanırım :S Acaba başarabilir miyim, zor bir iş mi? Gereken aletlerin ve fidanların fiyatları hakkında bir bilginiz varsa yazarsanız sevinirim..:rolleyes:
|
Yaşınız da çok genç, en genç bonsaicimiz olacaksınız ve eminim bunu başarırsınız ,size başlangıç için gereken normal bir bağ budama makası , tel makası ve elektrikçi teli ile fidanlıklardan alacağınız uygun gövde dal yapısına sahip , yaşadığınız bölgeye uygun bir fidan türü, şimdilik bunlarla başlar ilerde kendinizi daha geliştirirsiniz ve eminim çok da güzel bonsailere sahip olabilirsiniz.
Tabi bu süreçte bol bol okuyup, bonsai çalışmalarına ve örneklere bakıp göz aşinalığı kazanmalısınız. Sorununuz olduğunda forumda sorarsanız ben ve arkadaşlarım yardımcı oluruz. İyi çalışmalar. |
Alıntı:
|
Sayın tourkana sizinde bahçeniz yıllar geçtikçe zenginleşip güzelleşmiş harika olmuş. İleride çok daha güzel olacak.Çalışmanızda kolaylıklar dilerim.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçenin son hali, artık sadece Bonsai Bahçesi. Sabahları işe başlamadan burada birkaç tur atmak iyi geliyor. :)
|
Elinize sağlık güzel olmuş..
|
1 Eklenti(ler)
Büyük Akçaağaçtan aldığım tohumları bundan sonra toplantılara gelecek arkadaşlara dağıtmayı düşünüyorum. :)
|
3 Eklenti(ler)
Bu sabah bahçede dikili Akçaağaç gözüme çok yapraklı göründü ,hiç gübre de uygulamadım , bol havai köklendirme yapmaya çalışacağım her dalında güzel potansiyel bonsai alanları var. :)
Diğeri de tanuki mugo , dal dizimi budandıp,iğneleri alındıktan sonra yeniden yapılacak. Son olarak Kızılçamın 6 yıldaki gelişimi. Bu sene daha bir sığ saksıya farklı açı ile dikmeyi düşünüyorum. |
Sevgili Tourkana
Senin bahçende bu güzel çalışmaları ve gelişmelerini yerinde görmek kadar hoş ve güzel bir şey yok. Fotoğraflarına göre onları oldukları yerde görmek etkileyici. Çalışmalarının devamını ve güzel başarılarını diliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Hafta sonu pazar günü için yardımsever arkadaşlar aranıyor. Bol bol saksılama ve budama yapacağız.
|
yakında olsam koşa koşa gelirdim ama Beylikdüzü'nden biraz zor gibi :)
|
Geçen haftasonumuydu? Geçtimi?
|
Mart sonuna kadar her hafta sonu yapacağız xcoder.
http://www.agaclar.net/forum/istanbu...lari/30328.htm |
Istanbul, Turkey, Mar 1 2013 by Hasan Ali
Bahçede interaktif gezi yapabilirsiniz. |
sn. tourkana. hem bahçeniz, ağaçlarınız hemde fotoğraf tekniği inanılmaz derecede güzel ve etkileyici. sizin çalışmalarınız benim gibi bonsai severlere ilham kaynağı olacağına eminim.
|
5 Eklenti(ler)
Topraktaki Acer , çok hızlı gelişiyor, uç alımlarını yaptım, tohumlar bu sene daha da fazla. Yakında Acer üretim çiftliği kuracağım :)
Eklenti 385401 Eklenti 385402 Bu yıl Bonsai Saksısına geçirdiğimiz Acer Palmatum'lar uyanıyor. Eklenti 385403 Eklenti 385404 Bu delice Zeytini de yeni saksısına aldım. Kuru gövde efektini gövde boyunca burgulu bir şekilde uygulayacağım. Eklenti 385405 |
1 Eklenti(ler)
Kış sonu gibi saksıladığımız Acer, Larix gayet sağlıklılar.
|
o hazırladığımız toprağa beni diksen ben bile epey gelişir boy atarım 30 umdan sonra :)
|
Son fotoğrafı görmesem iyiydi abi :) hepsi çook güzel maşallah.
|
Sayın Turkana; çalışmalarınızı çok beğenerek izliyor ve takip ediyorum... Bir üst aşamaya geçebilecek ustalardan olmalısınız, yani Türkiye de de artık sadece saksıda ağaç yetiştirmeyi aşmamızın zamanı geliyor gibi... Başarılar ve kolaylıklar diliyorum....
|
Alıntı:
bahçenizin gelişimini en başından sonuna kadar ilgiyle inceledim. çok güzel olmuş. 139 nolu mesajınızda en alttaki sarıçamınız şu an ne durumda merak ettim. fidanlıklarda sizin elinizdeki gibi çamları bulmak çok zor buralarda. ama bu resimdeki gibi bir fidan buldum. sizinkinden biraz daha genç ve kısa. alıp biraz uğraşmak istedim ama gövde çok düz olduğu için kafamda net bir şekil de belirleyemedim. çamlardaki budama tedirginliğim yüzünden kararsız kaldım. sizin usta ellerinizle şekillenmiş halini görüp kafamda bir şekil belirleyebilirsem gidip almak istiyorum. kolay gelsin |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kısa zamanda fotoğraflarını eklerim. Bu da benim yeni asistanım, adı Olivia , bu adından ötürü kendisine çok güzel Zeytin Bonsai hediye etmiştim, ailesiyle beraber daha sonra bizi ziyarete geldiler. |
1 Eklenti(ler)
Biri keyif çatarken diğeri de temizlik işleriyle meşgul.
Oturan bayan Karaağaç :) |
3 Eklenti(ler)
Bonsai Bahçesinden genel görünüm fotoğrafı paylaşmayalı uzun zaman olmuş, bu eksikliği hemen giderelim.
Zen bahçesinden ve bonsai adayları bölümünden 3 ayrı fotoğrafı paylaşıyorum. Zeytin adaylarını kış sonuna doğru kısmet olursa saksılayacağım. |
3 Eklenti(ler)
Aramıza yeni katılan saksılanmış arkadaşlar var...
|
5 Eklenti(ler)
Diğer Zen bahçesi sakinlerinin görselleri ,
|
Ağaçlar çok iyi durumda ellerine sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Hafta sonu çalışmasından sonra Zen bahçesine transfer olan Akçaağaçlar.
|
3 Eklenti(ler)
Zen bahçesinde uyanış başlıyor, saksıdaki akçaağaçlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025