agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   Sagol / Japon Gülü (Yamadori) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/32225.htm)

sagol 21-04-2014 08:44

Plaj Güzeli

3 Eklenti(ler)
Haftasonunda Japon gülüyle çalışıp gövdeyi biraz daha ortaya çıkardım. Arkadaki bacağın altındaki toprağı alarak pozisyonunu güçlendirdim. Üstten biraz kök budaması oldu. Sağ arkada 2 cm kalınlığında bir destek kökü daha var, gövdeyle arasında bir boşluk da var, o kökü şimdilik biraz yosunla sardım. Saksının altına ufak bir taş parçası yerleştirerek saksıya 1.5 cm bir eğim verdim ki açı daha uygun hale gelsin. Yapraklar yavaş yavaş gelişiyor, haftaya yapraklar çoğalır.

Kırmızı çiçekleriyle tezat oluşturabilmek için lacivert bir saksı düşünüyorum bu Plaj Güzeli için.

Eklenti 484855

Eklenti 484856

Not: Bu durumdayken nebariyi de ölçtüm. Arkadaki destek köküyle beraber 23 cm
o kök kesilirse 16 cm.

Eklenti 484889

Sakaki 21-04-2014 10:09

Gerçekten tam bir plaj güzeli oluyor... :)

sagol 07-05-2014 12:23

4 Eklenti(ler)
Ebayden açık artırma ile lacivert bir japon saksısı aldım. Daha elime geçmedi, hayırsever bir arkadaşım gelirken getirmeye çalışacak. Saksının iç yüksekliği 5 cm. Şimdilik kullanmak için biraz daha derin saksı daha iyi olurdu çünkü derin bir kök budaması için 1 yıl daha beklemek iyi olabilir. Saksı kırılmadan gelirse yaza tekrar düşüneceğim.

Eklenti 490358

Ağacı karşıma alıp düşündüm taşındım. Bu çalışma için 2 alternatifim var.

1- olduğu gibi saksılamak(şu an toprak seviyesi fotoğraftakinden biraz daha aşağıda. Plaj güzeli yatarak güneşlenecek.

Eklenti 490359

2- Ağacı 40 derece yukarıya doğru dikmek. Aslında bu durumda taşın üzeine oturtmak gerekiyor ama photoshopta daha fazla emek harcamak istemedim. Arka kısmı 5 cm lik bir taş koltuğun üzerinde gibi düşünmek gerekiyor. Yani Plaj güzeli koltuğunda oturur halde güneşlenecek.

Eklenti 490360

Bu konumda sağdaki dalları aşağı eğmek düşünülebilir

Eklenti 490361

Not: Bu konumda sol dalı kalınlaştırmak da fena olmayabilir ama istanbulda çok uzun zaman alır.

Sakaki 07-05-2014 13:19

Bence şu anki konumu ve açısı aynen kalsın :)

badrobot 07-05-2014 13:32

Son fotoğraftaki duruşu çok beğendim.

bonsade 07-05-2014 20:07

Su anki acisini bende begendim .Herhalde rengi katmersiz ve Kırmızı . Saksilar hep çiçeklerin renginde olur bunada kırmızıya calan renkler uyumlu olur sanirim . Benim birkactane japon gülüm vardi hep soğuktan donmustu simdi Hobi sera tarzinda bir barinak yaptim fakat oda zahmetli mevsim geldiginde tasima derdI var ..Hep rengarenk bonsailer yapmak istemistIm .Iklime uygUn agac secmenin sart oldugunu simdi daha iyi anliyorum .Fakat Istemedgim agactanda bonsai yapmayi anlamsiz buluyorum .Bizimki ticari digilki . Soguktan nasil koruyorsunuz merak ettim .

sagol 08-05-2014 06:49

Teşekkürler Sayın Sakaki, Badrobot, Bonsade ve beğenen arkadaşlar,

Çoğunluğun beğenisine uyacağım ve taşüstü yapmayacağım. En azından bu sene şu anki konumunda tutacağım.

İyi çalışmalar dilerim....

sagol 08-05-2014 07:03

1 Eklenti(ler)
Sayın Bonsade,

Evet rengi 5 yapraklı katmersiz kırmızı, aşağıya bir fotoğrafını ilave ediyorum. Saksı seçimi ile ilgili makalelere göre ya çiçek renginde ya da tezat yaratacak renkler tavsiye ediliyor. Japon gülünün çiçekleri büyük ve aynı anda çok sayıda açabiliyor o nedenle saksı da kırmızı olursa boğulur diye düşünüyorum. Bu lacivert saksıya bu sene belki alamayabilirim çünkü ön ayaklarda derin bir kök budaması gerekiyor. Temmuz ağustosta tam güneşte tutup o dönemdeki durumuna göre tekrar gözden geçireceğim. Benim de daha önce Japon gülü denemelerim oldu ama istanbulda bahçede kışın dondurdum. Naylonla kapladım onu da rüzgara karşı koruyamadım, karadenizin kuzey rüzgarı çok bizim burada. Bu sene kışı evde geçirdi. Evde aynen bir sukulent gibi yaşıyor, toprağı nemini azalttıkça su veriyorum, yavaş da olsa bütün kış büyüme yaptı. Evde 3 haftada bir az gübre verdim. Bu yaz biriki tane daha çalışma başlatacağım.

Not: Saksıdakiler tümden donuyor ama bahçede duvar kenarlarına dikili olanları koruyabiliyorum, yine de bazı yıllar dalları donuyor, dipten kesip tekrar dallandırıyorum.

Çiçeği:

Eklenti 490580

Bol çiçekli bonsailer dilerim....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsade (Mesaj 1280968)
Su anki acisini bende begendim .Herhalde rengi katmersiz ve Kırmızı . Saksilar hep çiçeklerin renginde olur bunada kırmızıya calan renkler uyumlu olur sanirim . Benim birkactane japon gülüm vardi hep soğuktan donmustu simdi Hobi sera tarzinda bir barinak yaptim fakat oda zahmetli mevsim geldiginde tasima derdI var ..Hep rengarenk bonsailer yapmak istemistIm .Iklime uygun agac secmenin sart oldugunu simdi daha iyi anliyorum .Fakat Istemedgim agactanda bonsai yapmayi anlamsiz buluyorum .Bizimki ticari digilki . Soguktan nasil koruyorsunuz merak ettim .

bonsade 08-05-2014 09:22

Tamam o saksi zaten güzel .sık sık Cholorasis demir eksikligine ugrayan cicegin yaprakllari saksi rengi ile kontras olusturur .Evde yasayabiliyor bir tane icin sorun yok .

ParalelEvren 08-05-2014 12:20

sagol bey harika bir çalışma çok begendım gercekten..

sagol 08-05-2014 13:28

Teşekkürler Sayın ParalelEvren,

Ben de size güzel bonsailer dilerim....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ParalelEvren (Mesaj 1281262)
sagol bey harika bir çalışma çok begendım gercekten..

sagol 11-05-2014 09:41

2 Eklenti(ler)
Tam yapraksızlaştırmadan sonra yapraklar oluşuyor. Kalın dallardaki tüm gözler patladı, yanlardan dal oluşturacak. Yeşil dallarda ise yapraklar uç kısımlarda yoğunlaşıyor, ağaç kendini topladıktan sonra yeşil dallardan uç alımı yapıp yeşil dallardan da sürgünleri patlatmaya çalışacağım.

Dalcıklar arttıkça gövdeden çıkan dallardan birkaçı azaltılabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025