agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   Sakaki / Alıç (Sankan - Üçlü Gövde) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/31375.htm)

badrobot 05-05-2014 23:48

1 Eklenti(ler)
Bu çiftli kengai çalışmasını görünce senin ağacın aklıma geldi.

Sakaki 06-05-2014 07:36

Gerçekten çok güzel bir örnek sn badrobot, elinize sağlık.
Bendekinin handikapı iki gövdenin aynı hizada ve birbirinden giderek uzaklaşıyor olması. İlerleyen yıllarda ağaçla birlikte bir çözüm bulacağız artık :)

Sakaki 06-05-2014 07:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin (Mesaj 1260879)
Sayın Sakaki operasyon başarıyla sonuçlanmış , maşallah . Dalı delerek yapmamıştın heralde . Orman güllerime bende yapmak istiyorum bu sene hangisi daha sağlam olur , ben delerek yapmayı düşünüyorum.

Adem hocam, ben senin bu sorunu gözden kaçırmışım kusura bakma!
Aşıyı delerek yapmamıştım, normal yanaştırma aşısı idi. Ancak yine bu aday üzerinde daha önce delme yöntemiyle de aşı yapmıştım ve o da başarılı olmuştu. Aşılara karşı tepkisi güzel.

Eğer orman gülünün delecek kadar geniş ve gelişmiş bir nebarisi varsa neden olmasın :)
Şaka bir yana, hiç denemedim ama güllerin dokusu sanki yanaştırma için pek uygun değil gibi geliyor bana. Güllerde uygulanan göz aşısını da deneyebilirsiniz belki.

Adem Keskin 06-05-2014 15:29

Sayın Sakaki aşı durumunu seneye bıraktım, kök sistemi güçlenince bir kaç yerinden daha sürgün verdi.Zaten aşılık fidanlarım hazır istediğim yerden bu senede vermezse o zaman denerim. Teşekkür ederim iyi çalışmalar ...

anily 07-05-2014 10:29

Sn sakaki,

Başınıza tam bir tatlı bela almışsınız. İki dalda belirttiğiniz gibi simetrik gidiyor.
Bu sebeple seçtiğiniz tarzda iki dal olması konsepte farklılık yaratmadığı gibi üst üste geliyor.
Bence iki dalı kökle birlikte ayırıp 40 derecelik farklı bir açı ile kaynaştırılması ve birinin kısa diğerinin uzun olması bu tarz için adayınızı daha ilginç hale getirebilir.

Kolay gelsin

Sakaki 07-05-2014 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi anily (Mesaj 1280733)
Sn sakaki,

Başınıza tam bir tatlı bela almışsınız. İki dalda belirttiğiniz gibi simetrik gidiyor.
Bu sebeple seçtiğiniz tarzda iki dal olması konsepte farklılık yaratmadığı gibi üst üste geliyor.
Bence iki dalı kökle birlikte ayırıp 40 derecelik farklı bir açı ile kaynaştırılması ve birinin kısa diğerinin uzun olması bu tarz için adayınızı daha ilginç hale getirebilir.

Kolay gelsin

Merhaba sn anily,

Evet, dedikleriniz doğru. Biraz da ağacın kendi sesini dinlemek üzere bir süre bu şekilde bırakıp izleyeceğim ve bu esnada düşüneceğim neler yapılabilir diye. Başıma bir de kabuklu bit derdi çıktı zaten şu sıralar :)

Başarılar diliyorum

sagol 07-05-2014 12:02

Geçmiş olsun Sayın Sakaki,

Kabuklu bitin diğer adı orman kurutan. Bitişik komşularımın ağaçlarında var o nedenle dönem dönem kabuklu bit saldırısına uğruyorum. Zamanında farkedilmezse önce dallar gidiyor sonra ağaçlar. Birkaç ağacım bu illet yüzünden gitti. Şimdi gerekli mücadeleyi yaparsınız ama tam kökü kazınamamış olabiliyor. Bu kış Kışlık yağ ile korumaya almanızı tavsiye ederim.

İyi çalışmalar dilerim...

Sakaki 07-05-2014 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sagol (Mesaj 1280782)
Geçmiş olsun Sayın Sakaki,

Kabuklu bitin diğer adı orman kurutan. Bitişik komşularımın ağaçlarında var o nedenle dönem dönem kabuklu bit saldırısına uğruyorum. Zamanında farkedilmezse önce dallar gidiyor sonra ağaçlar. Birkaç ağacım bu illet yüzünden gitti. Şimdi gerekli mücadeleyi yaparsınız ama tam kökü kazınamamış olabiliyor. Bu kış Kışlık yağ ile korumaya almanızı tavsiye ederim.

Teşekkürler sn sagol.
Özellikle kış sonu yağışlı dönemde saldırıya geçiyorlar. Nematod'dan sonra en korktuğum bu zararlı (Akdeniz bölgesinde her ikisi de bolca mevcut) ve bu yüzden önceden de ilaçlamıştım halbuki ama demek yeterli gelmedi :(

Dediğiniz gibi daha dikkatli olacağız kışın. Bir ilaç duydum bu sıralar, ismini bilmiyorum ama bu ilacı kullandığınızda kabuklu bitin büyümesini çok aşırı bir şekilde hızlandırarak yavrulama evresi öncesinde gelişim hızına dayanamayarak bitlerin çatlamalarına ve ölmelerine neden oluyormuş.

Bir ara araştıracağım.

sagol 07-05-2014 12:33

Sayın Sakaki,

Ben çiftcilerin tavsiyesiyle kışlık yağ kullandım bu kış 2 kez bakalım nasıl olacak. Petrol ürünü, mazot gibi kokuyor. Sizin duyduğunuz ilacı da hatırlayınca haberimiz olsun belki daha gelişmiş birşeydir.

badrobot 07-05-2014 12:52

SUMITOMO - ADMIRAL 10 EC
Bir tane daha vardı ama şu an hatırlyamadım. Şu an işyerindeyim. Eve gidince bakarım.

Sakaki 07-05-2014 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badrobot (Mesaj 1280801)
SUMITOMO - ADMIRAL 10 EC
Bir tane daha vardı ama şu an hatırlyamadım. Şu an işyerindeyim. Eve gidince bakarım.

Bunlar benim kullandıklarım zaten sn badrobot.
Unlu bitte güzel iş görüyor ama şu an gördüğüm kadarıyla kabuklu bite çok da etkili olmadı.

badrobot 07-05-2014 13:09

Eğer SUMITOMO - ADMIRAL 10 EC kabuklu bitte iyi kafa yaptırdıysa, biraz daha sert bir şeyler lazım. :)
Eve gidince bir bakayım benim ilaçlar arasından.

alibaba 08-05-2014 11:05

bitlerde Dursban4 kullanıyorum. Tek seans yetiyor.. ama biraz ağır..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025