![]() |
1 Eklenti(ler)
Ombu 11 de sol alt dalda bu sene çıkan (sarı daire içindeki) yeni sürgünün başına birşey gelmezse, ve beyaz ile işaretlediğim daldaki sürgünlerin de gelişimine göre, siyah ile işaretlediğim dalı budama ihtimali oluştu...
|
1 Eklenti(ler)
Böyle bir çözüm de iş görür sanırım...
|
2 Eklenti(ler)
Gövde ile dal arasına sıkıştırlan bir taş parçası, bir tel ve budanan bir dal parçasıyla eğilen dallar, Ombu'nun görüntüsünü değiştirdi...
|
Cemaleddin Bey,
Ombu-11 i zaten beğeniyordum şimdi daha da güzel olmuş. İyi çalışmalar dilerim.... |
Teşekkür ederi Sayın Sagol...
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.. |
1 Eklenti(ler)
Tohumdan (Misho) yetiştirilen 11 nolu Ombu'da daha önce kesilmesi gerektiğini farkettiğim dal mayıs2014 de kesildi...
|
1 Eklenti(ler)
Cemaleddin Bey,
Ombu-11 iniz konikliği ve dallanması ile güzel görünüyor. Taş parçalarının çimentoyla yapıştırılmasıyla elde edilmiş bir saksıyla nasıl durur diye görmek için hızlı bir çalışma yaptım. Saksıya alınsa güzel bir bonsai olacak gibi. İyi çalışmalar dilerim... |
Cemaleddin Abi.
Bu ağacın her yönüyle gerçekten süper. Tebrik eder ve başarılar dilerim. |
Sayın Sağol, öneriniz çok hoşuma gitti, çok güzel bir sunum olur bence de... Teşekkür ederim...
|
2 Eklenti(ler)
Ombu 11 bir grup ağaçla beraber içeri alınarak donmaktan kurtardığım ağaçlardan birisi oldu...
Eklenti 541356 Eklenti 541355 |
2 Eklenti(ler)
Abi Çok güzel. Tebrik ederim. Ama bir önerim olacak...
|
Sevgili Şafak hele bir yapraklarını büyütsün de, önerini o zaman gözden geçirelim ...
|
3 Eklenti(ler)
Ombu 11 de, şubat ayında yapraklarda sararma üst seviyedeydi... Vitamin , mineral desteğiyle , sorun düzelmeye yapraklar koyulaşmaya başladı...
|
3 Eklenti(ler)
Ombu 11 de yapraklar çıktıktan hemen sonra bütün yaprakların sarılaştığını ve yaprak yüzeylerinde şekil bozuklukları fark ettim... Besin takviyesi ve sulamada yağmur suyu kullanmam ve havaların ısınması ağacı iyileştirdi...
1. ve 2. resimler iki Ombu arasındaki renk farkını ve sonra iyileşme sürecini gösreriyor... |
1 Eklenti(ler)
İzmir'de, iri bir fındık büyüklüğünde yağan dolu Ombu'nun tüm yapraklarını parçalamıştı... Şanslı olanlardandı, zarar gören dalı olmadı...
|
Çok tatlı bir ağaç olmuş. Çok sevimli.
|
3 Eklenti(ler)
Ayazlardan korumak için bütün kışı içeride geçirmek zorunda kaldı. Buna rağmen sağ alt dalın hemen üstündeki dal çürüdü. Sağ alt dal ise hayal ettiğim sürgünleri vermedi bir türlü... Yeni dallar geliştirmek zorunda kaldım... Umarım toparlarım ağacı...
|
Cemaleddin bey, bugün yeni bir ağaç öğrendim sayenizde. Çok beğendim, fuarda ağaç avına çıkacağım sanırım :)
|
2 Eklenti(ler)
Ombu da yeni dallar gelişiyor...
|
Çok güzel. Yine aklıma getirdiniz, ben fuara gidecektim :) Acaba çelik denesem tutar mı oda?
|
Sayın Boguz; çelikten de tutuyor... Budadığım daldan bir çalışmam var... Ben de tohum da olması lazım...
|
Alıntı:
|
Sayın Meizu; Bu Ombu 10 yaşında... Bu başlık altındaki fotoğrafları incelerseniz, ombu yeşerdikten yaklaşık olarak iki sene sonra sağ ve sol dalları tespit edip, üçüncü dalın üstünden budamışım... Üçüncü dalı da yukarı doğru yönlendirerek yeni zirve elde etmişim... Yaklaşık olarak 5 yıl küçük saksıda geliştirmişim, 2011de saksısını büyütmüşüm... Bir beş yıl daha geçmiş ve saksısını daha da büyütmüşüm... Yaprakları dipten kestim demişsin, ne kadar dipten kestiğini bilmiyorum ama, sürgün gözlerine zarar vermemek için yaprak sapının ortasından kesmek en doğrusu. O saplar kuruyup dökülüyor zaten...
Çalışmalarınızda loklaylıklar diliyorum... |
1 Eklenti(ler)
Yıllärdır beklenen sürgün kendini gösterdi nihayet...
|
1 Eklenti(ler)
Ombu; ayazda içeri, güneşte dışarı taşınıp duruÿor...
|
1 Eklenti(ler)
Bir de meyve vermeye başlasa...
|
Süper
Tek poz yetmez ombudan daha fazla kare bekleriz. |
1 Eklenti(ler)
Aralık 2017...
|
5 Eklenti(ler)
2018 çalışma özeti ...
|
5 Eklenti(ler)
Ombu'da toprak ve saksı değişimi yapıldı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025