![]() |
Bonsai çalışmalarımıza baktığımda sarkık tarzda pek bir çalışma yapmadığımızı gördüm sn sagol. Sizin çalışmanız bu açıdan referans alınabilecek güzel bir gidişat sergiliyor.
Ben de geçtiğimiz hafta sonu sırf bu yüzden 1 adayımı (Gürgen) sarkık tarzda geliştirmeye karar verdim ama gürgene ne kadar çok yakışır emin de değilim. Fakat şu da bir gerçek ki yaprak dökenlerde özellikle yapraksızken çok güzel bir görüntü veriyor bu tarz. Başarılar diliyorum. |
Teşekkürler Sayın Sakaki,
Sarkık ağaçlar çok hoşuma gidiyor, belki çocukluğumda haftasonları sabah kahvaltılarımızı dedemim bağında salkım söğütlerle çevrili bir yerdeki çardakta yapmamızla ilgilidir. Gürgende de güzel olur. Aslında Kayının sarkık olanları var, Almanyada parklarda rastlamıştım aşıyla mı yapıyorlar yoksa doğal olarak sarkık mı bilmiyorum. İyi çalışmalar dilerim.... Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir gittiğimde denk gelirse ince bir fidan getirip bahçede kalınlaştırabilirim, belki aşı için de kullanırız.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
23 nisan görseli
|
1 Eklenti(ler)
8 mayıs 2015
|
Çok güzel bir komposizyon.
|
Teşekkürler Şafak Bey,
2 haftaya kadar dutlar da olgunlaşır. İyi çalışmalar dilerim... Alıntı:
|
Antalyada dutlari yedik bile .Sadece avustralya dutlar kaldi .Goruntu guzel .Bende once cekilmis dutlu hali varsa yuklerim ..
|
Teşekkürler Sayın Bonsade,
Ooo afiyet olsun, 2-3 hafta içinde biz de karadutlardan yeriz. Çalıştığım dutlardan biri Avustralya dutu çıktı, şimdilik yeşil küpeler gibi sallanıyorlar. İyi çalışmalar dilerim... Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra ağaçlarıma kavuştum, sarkık dut coşmuştu. Bu hafta bu ağaca vakit ayıracağım.
|
Guzel gelisiyor .Benim sarkk tarz dutta govde kalinlasmasini pek fark edemedim .acaba normal duta asili olmasi mi gerekirdi .Kendisi buyumuyor aşili tarafi uste ana govde kok kismi toprakta olsa belki hizla kalinlasirdi .
|
Benimki meyve vermeyen duta aşılanmış. Aslında dut çeşitlerinin hepsi hızlı büyüyor dallanma arttıkça kalınlaşır zannediyorum, biriki dalın uzamasına fırsat verseniz hızlanabilir
Kolay gelsin.... Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu dutu radikal bir şekilde budamıştım, yapraklandı. Bu sene telleyip seneye ilkbahara seramik saksıya almayı planlıyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025