agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   badrobot / Acer Palmatum (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/29854.htm)

sadecegeçen 30-03-2013 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1130250)
Sn sadecegecen

Acer çok sayıda varyetesi olan bir tür, kafanızın karışması normal :)
Rubrum, kırmızı yapraklı acere verilen isim. Aşağıdaki linkte acer varyetelerini ve resimlerini görebilirsiniz:

Japanese Maple Tree Varieties: Cultivars from species Acer palmatum, Acer japonicum, and Acer shiras

O halde bütün kırmızı yapraklı acerler rubrum oluyor.

Sakaki 30-03-2013 22:37

Tam öyle değil ama onun da çeşitleri var:
Acer rubrum - Wikipedia, the free encyclopedia

bonsaicimali 31-03-2013 19:31

Sn sadecegecen acerin okadar çok türü varki

badrobot 15-04-2013 14:08

acer rubrum değilmiş

2 Eklenti(ler)
bu ağaç geçen sonbaharın son günlerinde geldiğinde üzerindeki son bir iki düzine yapraklarının kırmızı tonlarda olması dolayısıyla acer rubrum sanmıştım. herhalde öyle olmadığı için yapraklar yeşil tona dönüverdi. hem türü konusunda hemde bu aşamada ne yapılabilinir? bu konuda görüş ve fikirlerinize ihtiyacım var.
üst sürgünleri belli bir seviyeden budamalımıyım? alttan sürgün vermeye teşvik edeyim. neyi ne zaman yapmalıyım.
bu türün bakımı ve tepkileri hakkında hiç bir bilgim yok.

Sakaki 15-04-2013 14:14

Merhaba sn badrobot,

Bakım, bilgi, öneri kısmını tourkana'ya bırakıyorum ama türü konusunda dediğiniz gibi rubrum olmadığı kesin :)
Gerçi bu aslında çok da kötü bir haber sayılmaz, zira rubrumlar çok daha hassas diye biliyorum :)

bonsaicimali 15-04-2013 14:39

sanırım tourkana dan aldıgım tür bu benimkiyle aynı

badrobot 15-04-2013 15:28

sn.Sakaki. rubrum olmadığına hassasiyet açısından sevindim, görsellik açısından hayalkırıklığı...kısmet
ama olsun yinede 8 cm'lik kalın bedenli, güzel bir ağaç.

iceberg_534 15-04-2013 15:55

bence görselliği konusunda hiç hayal kırıklığı yaşamayın,sonbaharda gölgede tutarsanız yaprakları yine ateş kırmızısına döner ve harika bir şölen seyredersiniz. kesinlikle bu konuda saygıdeğer tourkana san'a mesaj atın ...

sadecegeçen 15-04-2013 16:54

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badrobot (Mesaj 1090292)
nette sörf yaparken böyle bir ağaca rastladım. benim ağacımada gövde şekli itibariyle benziyor. benim gibi acemi böyle bir ağaç yetiştirebiirmi? zamanla göreceğiz.
şimdilik böyle bir güzelliğe bakmakla yetiniyorum.
herkese kolay gelsin.

Ben daha türkiye'de hiç görmedim böyle bonsai. Sadece nette var bunlar :) Belki böyle bir ağaç yapabilirsiniz

bonsade 15-04-2013 23:12

Ağacınız nette görünenlerden güzel . Çok gübre verme . Şekil konusu çok önemli diğil .Yaprakları biraz soğuk havada Renkleniyor . Renklenecek diyede ağacı üşütme ..

bonsaicimali 25-04-2013 21:58

son durumu nedir acaba ? :)

reguler 17-10-2014 16:36

son bir fotoğraf görmek isterim . En çok bonsaisini yapmak istediğim bir tür.

badrobot 17-10-2014 18:51

Ağaç artık bende değil. Bir dostuma verdim. Son haberlere göre oldukça gelişmiş ve çok güzel bir şekle girmiş durumda. En son boy kısaltmadan sonra ağaçta yeni sürgünler patlamış ve esas formunu oluşturan dallarınıda çıkarmıştı.

reguler 20-10-2014 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badrobot (Mesaj 1063377)
abim dün süpriz yaptı ve bu ağacı bana hediye olarak getirdi. saksıyı iki kişi zor taşıyoruz. çok yaşlı bir ağaçki beden kalınlığı 7-8 kadar olan bu acer palmatum için çok heyecanlandım. bu ağacın bakımı hakkında fazla bir bilgim yok fakat en kısa zamanda araştıp öğreneceğim.

Ya sabah kalksam ki kapımda böyle bir ağaç bulsam birisi bana hediye etmiş olsa. Valla kıskandım ne diyeyim. inşallah ölmez ağaç :D

badrobot 20-10-2014 20:20

Ağacın sağlığı çok iyi ve emin ellerde.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025