![]() |
Cemaleddin / Çitlenbik (Celtis Australis - Tohumdan)
5 Eklenti(ler)
Çitlenbik'in tohumları 2006 yılında İzmir Fuarından toplandı ve aynı bahar yeşertildi... 1:Mart 2010, 2:Aralık 2011, 3:Nisan 2011, 4:3 Mayıs 2012 5: 22 Mayıs 2012
|
2 Eklenti(ler)
Sn Cemaleddin
Bu sanki çıtlık? Bizde çitlembik diye bu resimdekilere diyoruz. Çitlembik (bıttım) diye bildiğim ağacı tohumdan üretmek çok zor da.. Çok güzel bir bonsainiz olacak bence.. Çıtlık çok dayanıklı ve çok güzel bir ağaç, ayrıca çekirdeği sert ama tatlı meyvecikleri de cabası. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Münevver, benim ağacım Çıtlık değil. Gördüğüm kadarıyla Çıtlık'ın meyvesi salkım halinde, ama benim çalıştığım ağacın meyvesi yaprak sapından teker teker çıkıyor... İnternettte Celtis Australis (Çitlenbik) diye ararsanız iki ağaç arasındaki farkı görebilirsiniz...
|
2 Eklenti(ler)
Çitlenbik1'in Haziran 2012 ve Ocak 2013 budama-telleme çalışması...
|
Tohumdan Çitlenbik
1 Eklenti(ler)
7 yaşına giren Çitlenbik'in (Celtis Australis) 27 Mart 2013 görüntüsü...
|
1 Eklenti(ler)
Çitlenbik (celtis australis) 29 Nisan 2013
|
Bu da güzel potansiyeli olan bir adayınız sn Cemaleddin bey.
Gövdeye keşke geçtiğimiz kış kalın telleme ile hafif hareket verseymişiniz daha da güzel olurmuş. Şu an gövde kalınlığı veya esnekliği ne durumda bilemiyorum ama bu ağacın dallarının gayet esnek olduğunu bildiğimden, sanırım önümüzdeki kış bile bu hareketi az da olsa verme şansınız var gibi. :) Başarılar dilerim. |
Sayın Sakaki; önerinizi mutlaka deneyeceğim...
|
2 Eklenti(ler)
Sn.Cemaleddin.
Yine güzel bir ağaca imza atmışsınız, bonsai konusunda tarzlarımız farklı olsa da... Sn. Sakaki'nin beden bükme önerisinin güzel olacağı kesin. Benim de başka bir önerim: Yuvarlak içine almış olduğum dalı kesseniz, okla işaretlediğim dalı aşağıya doğru eğseniz acaba nasıl bir görüntü olur? Sanki o bölgede bir sıkışıklık var gibi duruyor. İyi çalışmalar dilerim. |
Sayın Badrobot, aslında Sakaki'nin önerisiyle sizin öneriniz birlerşirse daha iyi olacak gibi geldi bana... Çok teşekkür ederim... Kolaylıklar diliyorum...
|
Çitlenbik (Celtis Australis)
3 Eklenti(ler)
|
Tohumdan Çitlenbik 1
3 Eklenti(ler)
2013 Sonbahar görüntüleri...
Eklenti 4480907ekim2013 Eklenti 44809112ekim2013a yüzü Eklenti 44809212ekim2013 b yüzü |
3 Eklenti(ler)
Çitlenbik 1'de kök-dal budaması yapıldı ve saksı değiştirildi...Zirve, ya 1 nolu daldan ya da 2 nolu daldan budanarak değiştirilecek... Bu ağacın iki yüzü de ön olarak kullanılabiliyor...
Eklenti 479282 26mart2014 Eklenti 479283 28mart2014a Eklenti 479284 28mart2014b |
1 Eklenti(ler)
6nisan2014...
|
2 Eklenti(ler)
Çitlenbik, 13. iletide işaretlenen 1 nolu dalın dibinden budandı ve 1 nolu dal yeni zirve oldu...
|
2 Eklenti(ler)
Tohumdan Çitlembik... Gelişim ve budama...
|
2 Eklenti(ler)
çalışma özeti...
|
cemaleddin bey, ne kadar güzel ve sabırlı bir çalışma yapmışsınız, tebrik ederim
|
teşekkür ederim sayın boguz...
|
emeğinize sağlık
|
Teşekkür ederim. Nervus opticus'unuza sağlıklar dilerim :)
|
1 Eklenti(ler)
Çitlembik... Celtis Australis... 9.sonbahar...
|
1 Eklenti(ler)
Çitlembik 10. baharında...
|
1 Eklenti(ler)
Çitlembik zirvesine kadar yapraklandı...
|
2 Eklenti(ler)
Kontrollü gelişiim ve budama...
|
1 Eklenti(ler)
O bir Lady...
|
Ellerinize sağlık Cemaleddin Bey. Belli ki çok keyifli yıllar geçirmişsiniz ağacınızla. Genel olarak ne tarz toprak karışımı kullanıyorsunuz acaba ? Torf ve ince çakıl gibi görüyorum ama emin olamadım.
|
Teşekkür ederim tt tez ... Sadece bahçe toprağı kiremit kırığı ve dere kumu...
|
1 Eklenti(ler)
5 nisan2018...
|
Harika....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025