![]() |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bahçe sahibinin izniyle yamadori ile alınan pembe oya ağacım.
Eklenti 210063 Sepete aldım alıştırmak için. Eklenti 210062 Bu yaz gelişmeleri izleyıp kuru dalı sonbaharda şekillendirmeyi planlıyorum. |
Gelecek yıllarda ki gelişimler ile daha hoş olacaktır.
|
Amacım üzerinde çalışacak uygun bitkiler toplamak, acelem yok.
Cesaret verdiğiniz için sağ olun. Bir adet de kestane çimlendirdim. Tohumlar bazen hayal kırırıklığı yaşatabiliyor, o yüzden gelişmesini bekleyeceğim resim sunmadan evvel. |
Üç tane kestane var bende, yazın sıcaklardan ötürü sorun yaşıyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçemden söktüğüm asmam.
Aylardır sessiz duruyordu. Bu gün artık atmaya karar vermiştim ki kurumadığını gördüm. Boyu gereğinden uzun sanırım, daha farklı yerlerden sürene kadar böyle devam edeceğiz;) Eklenti 216052 Adaylarımdan Ginkgo biloba. Eklenti 216053 3 yaş bitti ama hala ince. |
Ginkgo'yu mümkünse yere dikin daha hızlı gelişir saksıda zor kalınlaşır.
|
2 Eklenti(ler)
Diğer Ginkgo adayım
Eklenti 217647 ve Kanguru elması adayım Eklenti 217648 Kalınlaşmaları ve tarz konusunda karar vermeyi beklerken... |
Ginkgo yu çok beğendim, yaprakların ufalmasından sonra çok güzel olacaktır. Başarılar.
Ginkgo örnek bonsai fotoları ve bakım hakkında şu linke bakabilirsiniz. http://kwanten.home.xs4all.nl/bonsai.htm |
Teşekkürler, link çok faydalı olacak gibi.
Videolar harika, çince bilmesem bile görüntüler çok öğretici. |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok güzel olacak bu acem borusu.
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Jezebel,
bitkilere olan sabrını, sevgini, merakını ve bilgilerini paylaşımını hayranlıkla izliyorum. Bonzain eminim çok güzel olacak. Senin bu çabalarını atıklardan yaptığım bir saksıcıkla desteklemek istiyorum. Saksının boyu ortada 3 kenarlarda 4 parmak. Büyük bir direnaj deliği yaptım. Bakalım beğenekmisin. |
Çok farklı olmuş.. Lir bu tarz bir malzeme nemden ne derece etkileniyor ? Benzer pres bir malzeme var elimde, o nedenle soruyorum..
Jezebel şimdiden gülücüklerle kullanın.. ;) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
çevreye olan duyarlılığını ve estetik anlayışını çok taktir ettim. Sanatcı ruhunu zaten biliyorum. Güzel bir çalışma olmuş, suya dayanıklılığından zaten daha önce bahsetmiştin. Teşekkür ediyorum arkadaşım. Saksıcığım mini bonsailerim için uygun bir seçim olacak. Bu arada yeni adaylarımda sundavilla. Eklenti 220530 , Eklenti 220531 Biraz dal kargaşası var, fikir veren olursa çok sevineceğim. Açmaya niyetli;) |
Alıntı:
daha dayanıklılık testi yapacak zamanım var sanırım. |
Boşlukları doldurmak için talaş ve vernikle yapılan macundan yapmayı düşünüyordum..Toprakla sıvamayı düşünmemiştim hiç..Test süresi oldukça meşakatliymiş ama..
Bilgi için çok teşekkür ederim.. Emeğinize sağlık.. |
Ellerinize sağlık güzel çalışmalar.
|
1 Eklenti(ler)
|
SAYIN JEZEBEL BİR BİTKİYİ TOHUMDAN YETİŞTERMENİN ÇOK SABIR İSTEdiĞİ BİR GERÇEK ANCAK İYİ YÖNLERİ DE VAR BENCE, O DA İLERİDE OLMASINI İSTEDİĞİNİZ TÜM KIVRIMLARI EN İNCE AYRINTISINA KADAR AĞACA YANSITMA İMKANINIZ oluyor.kalın gövdelerde yapılamayacak o güzelim doğal kıvrımlar ancak bu hallerdeyken verilebiliyor ve bu da ağacı ileride dahada estetik kılıyor diye düşünüyorum.
|
Ben de öyle düşünüyorum, yaprak küçültme işlemi de ona keza daha kolay olacaktır.
Sabır işi gerçekten ;) Zeytin ve incirim var, incir daha çabuk kalınlaşıyor. Bu önceden oluşmuş bir şekle mecbur etmiyor insanı, hayalinizdeki şekli adım adım oluşturuyorsunuz. |
Aday adaylarınızın gövdeleri çok güzel, umarım iyi bir şekilde gelişmelerine devam ederler..
Sayın lir; saksınız çok hoş olmuş, ecodesign trendini iyi yakalamış bir ürün olabilir :) elinize sağlık.. *ben de merak ettim su ile temasında nasıl tepki verdiğini.. |
Alıntı:
|
Teşekkürler sayın sedefcik, tavsiyenizi dikkate alacağım.
|
Buradaki Gül ne durumda, onu merak ediyorum en çok.
|
Gül bitlendi ve ilaçlanınca yapraklarını kaybetti.
Şimdi tekrar yeşillenmeye başladı. Bahçe boyu kırmızı örümcek mücadelesi içindeyiz. Tarım müdürlüğünden ilaç aldım , iki farklı renkte, 3 gün arayla önce mavisini sonra beyazını kullanmam önerildi. Hayırlısı. |
Merhabalar,
Bende Bonsai yetiştirmeye karar verdim. Cesaretimi toplayıp ACER RUBRUM- KIRMIZI AKÇAAĞAÇ ve Japon Selvisi - Chamaecyparis tohumları sipariş ettim.Nereye ve nasıl ekmem gerektiği hakkında beni aydınlatır mısınız rica etsem?;) |
Sn. sealion, bu başlığa yazdığınız için benim cevaplamam gerekecek sanırım.
Bu konuda hiç tecrubem yok ama bu adamların söyleyecek sözü var bu konuda http://www.youtube.com/watch?v=YC0HWYGD76k Fidan istanbuldan fidanını alsanız daha kolay olurdu başlangıç olarak;) Hoşgeldiniz ve kolay gelsin. |
Cevabınız için çok teşekkür ederim,bende bir yapı marketten fidan aldım,fotoğrafını en kısa zamanda ekleyeceğim :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025