![]() |
Ağacın cinsine mevsime göre köklenme farklı sürelerde olabilir. Hormon köklendirmeyi garantilese de olmadan da köklenme olabilir.
Kullandığınız malzeme steril olursa daha uygun olur. |
Alıntı:
İyi çalışmalar dilerim. |
Merhabalar,
Havai köklendirme yaptığım dalda çokça meyve, dal ve yaprak gelişimi var. Acaba o dalların üst kısımlarında budama yapsam bunun kök gelişimine etkisi nasıl olur, hızlandırır mı, yavaşlatır mı? Zaten köklendikten sonra sağlam bir budama isteyecek o ana dal... Saygılarımla, |
süper!
|
Merhabalar tekrar;
Soruma cevap alamadığım ve bugün havai köklendirme yapmış olduğum dalı almayı planladığım için tekrar soruyorum,v kusuruma bakmayın. Havai köklendirmek yaptığım dal köklenmiş, bugün saksıya almak istiyorum. HK yaptığım dalın üst kısmı çok uzun ve çok dal var, bu mevsimde bunları budamam doğru olur mu? Başka tavsiyeleriniz var mı? Teşekkür ederim.. |
Üzerinde meyve varsa onları almanız bir miktar budama yapmanız yararlı olur, kök henüz yeterince gelişmediği için ağacı yorabilir.
|
Çok teşekkür ederim Sn. memet.
|
Alıntı:
merak ediyorum bunların köklenme başarısı şansı nedir ve köklenmeye başladıklarını nasıl anlayabilirim. bir de uçlarında yeni sürgün hazırlığı vardı dalları aldığımda. onların kalması iyi olur mu, enerjinin uçlarda kalmaması açısından yoksa almalımıyım onları. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025