![]() |
5 Eklenti(ler)
Geçenlerde belediyenin bir fidanlığından bir karaağaç almıştım. Boyu bonsai için çok uzun. Budama mevsimi geçtiği ve bu türü çok beğendiğim için kesmeye kıyamadım ve 2 ayrı yerden havai köklendirme yaptım.
Birini ben evde değilken bahçıvanların, mahelledeki çocukların ya da köpeklerin azizliğine uğramış ve kırılmış şekilde bulduğumda biraz köklenmiş olduğunu gördüm. Aradan iki hafta geçti ve büyük olan dalı bugün ana gövdeden ayırıp saksıladım. Eklenti 223633 Eklenti 223634 Eklenti 223638 Bu şu an kalan kısmı Eklenti 223641 Bu da kalacak olan kısmı Eklenti 223643 |
Çok güzel ve sık yapısı ile harika bir ağaç.
Umarım köklendirme yaptığın kısımda sağlıklı bir gelişim gösterir. Eline sağlık başarılar |
Güzel bir karaağaç, benim aldığımdan daha da büyük. Elinize sağlık güzel birkaç bonsai olacak gibi görünüyor.
|
Güzel ağaçlar. Başarılar.
|
Teşekkürler. Zaman bulabilirsem son hallerini eklemeye çalışacağım
|
5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır siteye fotoğraf yüklemiyordum, baharın gelişiyle beraber yavaş yavaş ağaçlarımın güncel hallerini ve yeni fidanları burada paylaşmak istedim.
Bu sığla 80. mesajda paylaştığım ağacın üstünden aldığım bir havai köklendirme. İlk tellemesini bu yıl yaptım. Eklenti 272840 76. mesajda paylaştığım japon beyaz çamının zirvesinde ufak değişiklikler oldu ve sağdaki ilk dalı budadım. Eklenti 272841 Bu ardıç üzerinde de henüz bir işlem yapmadım. Bir sonraki İstanbul toplantısında bu ağaç ile çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Tarz ve yapılacak uygulamalar konusunda henüz net bir karara varmadım, önerisi olan var mı acaba? Eklenti 272835 Eklenti 272836 Eklenti 272837 |
Aras çok güzel bir aday seçmişsin, son fotoğraftaki yöne doğru ve diğer ters yönüne doğru bakıp karar vermek lazım. Ara dalların durumu da önemli.
Sanırım büyükderedeki fidanlıktan aldın, ben de gaza geldim şimdi hafta sonu yol göründü bana galiba . :) Çalışma zamanı mutlaka değerlendirelim :) |
Teşekkür ederim hasan Fidanı Silivri civarındaki bir fidanlıktan aldım. Büyükderede bu kalınlıkta gövdesi olan hiç görmedim ama eminim ordan da güzel adaylar çıkacaktır.
|
Bonsai
Sayın Jeomeo
Çalışmalarınızı ilgi ile okudum. İlgi alanım tarım her halde ilgi alanıma sayenizde ve diğer hocalarımın sayesinde bonsai yide ekleyeceğim. Başarılar. |
Çalışmaları merakla bekliyorum ardıç gerçekten güzel heybetli bir aday.
|
Ardıcın hiç güzel değilmiş :) Adresi özelden atıyorum kargoya ver gönder de yakacak olarak kullanırız :))
Ardıç çok güzel, yoğun bir çalışmanın ardından oldukça iyi bir form elde edeceğinden şüphem yok. Ancak üzerinde bir kaç kişi ile birlikte çalışılması gerekir diye düşünüyorum destek lazım olursa seve seve gelirim. |
Büyük ihtimalle 1 Nisan'da bir topantı daha olacak oraya getirme imkanım olursa orada beraber çalışırız. Umarım sen de yine gelebilirsin, jinleri yakma işini sana saklıyorum. Hem gelirken şu güzel çamlardan da getirirsin :)
|
Fırsat olursa kesinlikle gelmek isterim, bu sefer daha farklı cevherlerle gelirim merak etme :))
|
Aras elde ettiğin sonuçlar çok başarılı.ardıç ise gerçekten iyi bir aday umarım ki güzel bir bonsai olaçak.Tüm çalışmalarında başarilar
|
3 Eklenti(ler)
Yorum ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Havaii köklendirmelerle boyunu kısalttığım sığlanın en altta kalan kısmı. Henüz bir kez kısa süreli bir telleme yapıldı. Yakın zamanda ikinci tellemesini de yaptıktan sonra önümüzdeki yıla kadar yalnızca uç alımı ve geri budama yapmayı düşünüyorum. Eklenti 273146 Bu 5 fidanı da yeni saksıladım. Yanılmıyorsam bir tür mazı veya ardıç. Vakit buldukça ana hatlarını ortaya çıkaracak budamalar yapacağım. Eklenti 273143 Bu da bir üstteki fotoğrafta en sağdaki fidan. Dalları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Eklenti 273147 |
jeomeo adayları saksılara alınca daha da güzel görünmeye başlamış. Güzel eserler çıkacağına eminim. Kolay gelsin.
|
Köklerin bulunduğu eski toprak tamamen kilden oluşmuştu. Bu sefer evde yeterli malzeme olmadığından yaptığım toprak karışımı da çok iyi olmadı. Eğer bu yıl toprakları ile ilgili sıkıntı yaşamazsam bu fidanları 2 yıl sonra bonsai saksısına alabilirim diye tahmin ediyorum.
|
Aras bu adaylarında güzel elerine sağlık.
Saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025