![]() |
Tekin bey, bu calismaniz da digerleri kadar guzel olmus.
Agaclar yerlerine uyum saglayip govde ve dallari gelistik sonra, mutlaka daha da guzel gorunecekler. Kolay gelsin. |
Teşekkürler Sayın alibey ağaçları belki ileride değitiririm daha uygun ağaç bulursam.
|
Düşünüze emeklerinize sağlik harika olmus ..
|
2 Eklenti(ler)
Önceki Dik kaya çalışması canlanmaya başladı.
|
çok estetik olmuş ,elinize sağlık TEKİN bey :)
|
Teşekkürler Sayın tourkana. Geçen yıl yaşını doldurmadan diktiğim yıl içinde çiçek açtı. İnşallah bu yılda açar.
|
Madagaskar mı güneydoğu asya'dan mı kopmuş bir parça , bayağı uzakları hatırlatıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Saksısı ile birlikde toptağa gömdüm baya hızlı gelişiyor. Yakında çiçek açmaya başlayacak. Tomurcuk var üzerinde iki yaşına girdi tohumdan ekmiştik geçen yıl ilk baharda.
|
Tekin bey şelaleli bonzai çalışmanıza bayıldım. Doğadan birkesit sanki. O çalışmada kullandığınız kaya malzemesi nedir acaba? Kireçtaşı mı?
|
tekin bey güzel bir gelişme olmuş.
Tek söylemek istediğim yaprakları kontrol edin.Yaprakları doğru şekilde budayarak bu sene için bir yaprak boyu belirleyin. Bu yaprak boyu orta boyada bir yaprak olsun. Bu yaprağı referans alarak o yaprağın boyunu geçen yaprakları sadece sap kısmı kakalaç şekilde ağaçdan uzaklaştırın bu sayede aynı boyada olan yapraklar ile daha kontrolu büyüme ve oranta elde edebileçeğinzi gibi aynı şekilde daha düzngün bir şekil elde edersinzi. Saygılar |
Sayın plancı beğendiğinize sevindim. Kullandığım kaya antalya yöresinden getirilen bahçe düzenlemelirde kullanılan kayalardan seçip aldım. Bir kaç kayam daha var bu şekilde aldığım. Derlerya İstanbulun taşı toprağı ALTIN. Busefer Antalyanın taşı İstanbulda altın.
Bu yaz hazırlığımı yapıyorum sonbahrda gerçek den su akan bir çalışma yapmaya çalışacağım. Bulaşık makinası su atma motorlarını kullanark devir daimi sağlayacağım inşallah. Sayın bonsaisan yaprak küçültme uyarısı için teşekkürler. Diğer ağaçlarımda yapmaya başlamıştım ama bunda başlamamıştım. Yarın bu çalışmayıda yapraksızlaştıracağım. Bu ara sizin hediye etdiğiniz makas çok çok işe yarıyor. Böyle bir alet verdiğiniz için ayrıca tekrar teşekkürler. |
Tekin bey yapraksızlaştırma yapın demedim.
Dikkat edin sadece şekilleri diğer yapraklara oranla daha büüyk olan yaprakları alın. Yapraksızlaştırma kısmi **** tüm olarak ağaçın yapraksız olarak bırakılmasıdır. Sadece aşırı büüyk olan yaprakları alın. Zaten bu yapraklar bir ağaçta farklı noktalarda 10 adeti geçmez. Bu sayede yapraklarınız aynı boyda olurken güç tüm yapraklara eşit dağılaçak. Bir tür sürgün budama gibi düşünün. Saygılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025