agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   Harun Parlak / Kaya Tasarım Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/12440.htm)

Ali H. ALI 01-03-2009 07:52

Tekin bey, bu calismaniz da digerleri kadar guzel olmus.
Agaclar yerlerine uyum saglayip govde ve dallari gelistik sonra, mutlaka daha da guzel gorunecekler.
Kolay gelsin.

Harun Parlak 03-03-2009 17:47

Teşekkürler Sayın alibey ağaçları belki ileride değitiririm daha uygun ağaç bulursam.

salvia 10-03-2009 15:06

Düşünüze emeklerinize sağlik harika olmus ..

Harun Parlak 12-04-2009 17:21

2 Eklenti(ler)
Önceki Dik kaya çalışması canlanmaya başladı.

tourkana 13-04-2009 18:29

çok estetik olmuş ,elinize sağlık TEKİN bey :)

Harun Parlak 14-04-2009 18:52

Teşekkürler Sayın tourkana. Geçen yıl yaşını doldurmadan diktiğim yıl içinde çiçek açtı. İnşallah bu yılda açar.

nariçi 14-04-2009 19:49

Madagaskar mı güneydoğu asya'dan mı kopmuş bir parça , bayağı uzakları hatırlatıyor.

Harun Parlak 21-05-2009 21:42

1 Eklenti(ler)
Saksısı ile birlikde toptağa gömdüm baya hızlı gelişiyor. Yakında çiçek açmaya başlayacak. Tomurcuk var üzerinde iki yaşına girdi tohumdan ekmiştik geçen yıl ilk baharda.

plancı 22-05-2009 09:38

Tekin bey şelaleli bonzai çalışmanıza bayıldım. Doğadan birkesit sanki. O çalışmada kullandığınız kaya malzemesi nedir acaba? Kireçtaşı mı?

bonsaisan 22-05-2009 10:37

tekin bey güzel bir gelişme olmuş.
Tek söylemek istediğim yaprakları kontrol edin.Yaprakları doğru şekilde budayarak bu sene için bir yaprak boyu belirleyin.

Bu yaprak boyu orta boyada bir yaprak olsun.
Bu yaprağı referans alarak o yaprağın boyunu geçen yaprakları sadece sap kısmı kakalaç şekilde ağaçdan uzaklaştırın bu sayede aynı boyada olan yapraklar ile daha kontrolu büyüme ve oranta elde edebileçeğinzi gibi aynı şekilde daha düzngün bir şekil elde edersinzi.

Saygılar

Harun Parlak 22-05-2009 19:25

Sayın plancı beğendiğinize sevindim. Kullandığım kaya antalya yöresinden getirilen bahçe düzenlemelirde kullanılan kayalardan seçip aldım. Bir kaç kayam daha var bu şekilde aldığım. Derlerya İstanbulun taşı toprağı ALTIN. Busefer Antalyanın taşı İstanbulda altın.
Bu yaz hazırlığımı yapıyorum sonbahrda gerçek den su akan bir çalışma yapmaya çalışacağım.
Bulaşık makinası su atma motorlarını kullanark devir daimi sağlayacağım inşallah.

Sayın bonsaisan yaprak küçültme uyarısı için teşekkürler. Diğer ağaçlarımda yapmaya başlamıştım ama bunda başlamamıştım.
Yarın bu çalışmayıda yapraksızlaştıracağım. Bu ara sizin hediye etdiğiniz makas çok çok işe yarıyor. Böyle bir alet verdiğiniz için ayrıca tekrar teşekkürler.

bonsaisan 22-05-2009 23:46

Tekin bey yapraksızlaştırma yapın demedim.

Dikkat edin sadece şekilleri diğer yapraklara oranla daha büüyk olan yaprakları alın.

Yapraksızlaştırma kısmi **** tüm olarak ağaçın yapraksız olarak bırakılmasıdır.

Sadece aşırı büüyk olan yaprakları alın.

Zaten bu yapraklar bir ağaçta farklı noktalarda 10 adeti geçmez.

Bu sayede yapraklarınız aynı boyda olurken güç tüm yapraklara eşit dağılaçak.

Bir tür sürgün budama gibi düşünün.

Saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025