agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   Nariel / Çeşitli Bonsai Denemeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/10475.htm)

memet 28-11-2008 13:17

Ağaçların dış mekan bitkileri olduğunu unutmayın. Geçici süreler dışında kapalı mekanda yaşatmanız mümkün olmaz.

Nariel 25-12-2008 18:55

1 Eklenti(ler)
İlk mesajda fotoğraflarını gösterdiğim yamadori çalı uyandı. Türü nedir acaba? Sanırım ben bonsai işinden vazgeçiyorum, beceremedim çünkü.. Zavallı elvudimi öldürdüm, cüce olan değil de büyük olan narımı babaannemin bahçesine diktim acıyıp. Bir adet söğüdüm var evde tellenmiş ama durumu şu an nedir bilmiyorum, dalları körpeydi, büyük ihtimal telleri çıkarınca eski şekline dönecek..

memet 25-12-2008 19:00

Benim öldürdüğüm fidanlar yaşattıklarımın iki katı sanırım.

Yaptığınız hataları gözden geçirip devam etmelisiniz. Bir fidanınız biçimlenince dediğimi anlayacaksınız. Her sabah kalkıp ilk ona bakcaksınız.

Aytaç Eroğlu 26-12-2008 07:26

Çalınızın şu anda uyanması tehlikeli dinlenme süresini yaşayamadı dikkatli olun

Nariel 19-01-2009 15:38

1 Eklenti(ler)
İyi günler, korka korka da olsa bonsai uğraşıma devam etmeye karar verdim.
Türü belli olmayan çalımı budadım, boyunu kısalttım, tellemeyi düşünmüyorum. Hele bir bu seneyi sağlıkla geçirsin, sonra tellemeyi yapacağım.
Kaba budamayla ilgili tavsiyeleriniz var mı? Ana şekil olarak?

Harun Parlak 19-01-2009 15:43

Fidanlarını kalınlığı oranında çok kısa dipden 15 cm bırakıp üstünü kompile kesin. Yaza vereceği yeni sğrgünleri değerlendirirsiniz.

Harun Parlak 19-01-2009 15:51

1 Eklenti(ler)
**** en uzun bu şekilde keserim benim olsa. Arkadaşların önerilerini bekleyip ona göre kendi kararını verirsiniz.

Nariel 19-01-2009 15:54

Çiziminizdeki şekil güzel. Ama ben resimde en sağdaki dalın tepesindeki kuş yuvası gibi ince dalları değerlendirmek istiyorum, acaba onları nasıl kullanabilirim?
Bu çalı türü sanki pek sürgün vermeye meyilli değil gibi, pürüzsüz bir gövdesi var.

Harun Parlak 19-01-2009 16:09

1 Eklenti(ler)
Kuvvetli bir enerji yüklenince biryerlerden bulur patlayack yer.

Nariel 20-03-2009 22:55

1 Eklenti(ler)
İşte bonsai çalım:
Eklenti 68003

Nerede mi?

Saksısını kaplayan canavar TERElerin içinde bir yerde:D

msgurkan 21-03-2009 11:41

Nariel, fidanınızı Tesbih ağacına (Styrax) benzettim. Burdan konrol edebilirsiniz:

http://en.wikipedia.org/wiki/Styrax

Ben de tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum. Harika bonsaisi olur.

http://www.why-bonsai.com/bonsai_history_styrax.html

Nariel 21-03-2009 22:55

Evet ta kendisi.. Ben de çok merak ediyordum ne olduğunu..

Tespih ağacı çok vardır buralarda ama bu küçük çalının tespih ağacı olabileceği ve güzel çiçek açabileceği aklıma gelmemişti.

Filizlenmez belki diye daha derin budamaya korkmuştum ama çok güzel filizlendi, daha derin budasaymışım bonsai formu yakalamak için daha iyi olacakmış.

Neyse, bu sene gelişip çiçek açmasını beklerim artık..

Nariel 25-07-2009 15:26

4 Eklenti(ler)
Merhaba,

Gülibrişim ya da bodur akasyadan biri olan fidanım çok cılız kalmış ve tepesinden 1 metre kadar sürgün vermişti. Bu sürgün gövdelerden neredeyse daha kalındı. Alt dallar ve diğer gövdeler bir türlü gelişemedi, ben de tepeyi budadım.

Tüm ince gövdeleri de birbiri içinden geçirip iple sardım. Bakalım nasıl bir gelişme gösterecek..

memet 25-07-2009 20:38

Rafya bulursanız bir süre sonra ipleri çıkarın, rafya ile dalların arasındaki boşlukları kapatacak biçimde tekrar sarın. İpin çok fazla zaman geçmeden dalları kesmeye başlayacağını düşünüyorum.

leylim83 27-08-2009 18:44

ben de neredeyse 2 yıldır bonsai ile ilgileniyorum 3-4 fidanım öldü :( uzun bir süre hiçbirşey yapamadım ben de.. artık dokunmaya korkuyorum sadece budama yapıyorum.. bir cüce narım var onu telledim hasar görmedi hatta şu an üzerinde meyve bile var :D
kısacası üzülmeniz çok doğal ama vaz geçmeyin ...

Nariel 27-08-2009 22:40

Sn. leylim83, yüreklendirmeniz için teşekkür ederim:)

Şu aralar bonsai adayı fidanlarımın gelişimi oldukça iyi, budamayı kaldırabilen tiplerle çalıştığım için korkmadan budayıp şekillendiriyorum.

Sizin de çalışmalarınızı bir başlıkta görmek isteriz.

Nariel 08-02-2011 00:23

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 468612)
Merhaba,

Gülibrişim ya da bodur akasyadan biri olan fidanım çok cılız kalmış ve tepesinden 1 metre kadar sürgün vermişti. Bu sürgün gövdelerden neredeyse daha kalındı. Alt dallar ve diğer gövdeler bir türlü gelişemedi, ben de tepeyi budadım.

Tüm ince gövdeleri de birbiri içinden geçirip iple sardım. Bakalım nasıl bir gelişme gösterecek..

Yukarıda bahsettiğim ağacımla uzun süredir ilgilenemedim. Gövdeleri birleşmiş ama malesef ipler gövdeleri aynı zamanda boğmuş. İpleri çıkarmaya çalıştgım ama bazı yerlerde gövdenin içinde kaldılar.

Çok üzgünüm ilgilenemediğim için. Ne yapabilirim? Gövde daha da büyüdükçe boğulma artar mı? Çoğu yerde ipleri kestim ve ipler çürüyebilecek nitelikte (yer yer çürümüş hatta).

jeomeo 08-02-2011 02:55

Keskin bir bıçakla, kabuk üzerinde iki yerden dikey çizikler atarak ipi kesebilirsiniz. Bu şekilde çıkabilir belki, çıkmasa dahi ağacı kesmeye devam etmeyecektir. İpler bu yolla da çıkmaz ise ve çıkarmak için yollar aramaya devam ederseniz bir çakmak ile ağacı yakmadan ipi yakabileceğinizi düşünüyorum.

Hazeyn 08-02-2011 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 752764)
Yukarıda bahsettiğim ağacımla uzun süredir ilgilenemedim. Gövdeleri birleşmiş ama malesef ipler gövdeleri aynı zamanda boğmuş. İpleri çıkarmaya çalıştgım ama bazı yerlerde gövdenin içinde kaldılar.

Çok üzgünüm ilgilenemediğim için. Ne yapabilirim? Gövde daha da büyüdükçe boğulma artar mı? Çoğu yerde ipleri kestim ve ipler çürüyebilecek nitelikte (yer yer çürümüş hatta).

Bazen ilgilenememekte işe yarayabiliyor.Şunu demek istiyorum, ağaç kendi halinde rahat rahat şekilleniyor.Bence ağacınız çok güzel bir şekilde kaynamış ve doğal da olmuş, zaten akasyalar hızlı gelişir ve ip izlerini kapatır diye düşünüyorum.Çalışmaşlarınızda başarılar diliyorum.kOLAY GELSİN.

memet 08-02-2011 10:49

İpleri çıkaramasanız bile kesmekte sayısız yarar var. İletim kanallarının boğulmasına neden oluyor.

Nariel 08-02-2011 14:08

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Evet çıkaramadığım iplere kesikler attım, ağacı da bir güzel budadım. Geçen senelerde gelişimi çok iyiydi, umarım bu sene de aynı olur.

İlgilenebileceğim güne kadar kendi kendine serpilsin bakalım..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025