![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Zeytinim her yönden dallandı. herhalde kışın dal seçimi yapabilirim. yapabilir miyim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
![]() Sn Izzet bey, Acaba 1 no.lu mesajinizda resmini vermis oldugunuz zeytin agacinin su an durumu nedir? Eger henuz net bir sekil vermediyseniz bir onerim olacak (Gerek foruma sonradan kaydolmus olmam gerekse bu calismanizi yeni gormem sebebi ile gec kaldiysam kusura bakmayin). Resimleri sirasiyla koyuyorum ki daha anlasilsin diye: 1) Oncelikle o zeytin agacini 90 derece saatin tersi yonde döndürerek ekersek: ![]() 2) Daha sonra koklerini yeni pozisyonuna gore gerektigi gibi aciga cikarirsak: ![]() 3) Biraz temizleyip formunu ortaya cikaralim: ![]() 4) Govdenin kivrimli yerlerinden gerekli dallari uzatip gelistirdikten sonra son sekli: ![]() Eger gec kaldiysam simdiden kusura bakmayin ![]() Saygilarimla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
|
Alıntı:
zeytin05022011.JPG Dallarının gelişmesi fazla dağil hala ama acaba bırakmam gereken dalları bıraksam uygun çalışma yapmış olur muyum? Benim düşüncen bu seviyeden yukarudaki dalları dzenleyerek bir tarza ulaşmak. düşüncem.JPG Sizin öneriniz, fikriniz nedir öğrenebilir miyim ? Saygılar, sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
|
Alıntı:
İlk dal kıvrımın biraz altından çıkıyor. Acaba bu şekli ile uygun mudur? Jeomeo'nun 42.nolu mesajdaki önerisindeki gibi dal durumu. Uygun değilse 2.dalı ilk dal yapıp sonra gelen dalı arkaya, sonra gelen dalı da sağ dal yapmayı düşünüyorum. JD607394.JPG Tepeden görünümü : JD607396.JPG |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|