![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Portulacaria afra II
Düzenleyen izzeterisen : 02-10-2008 saat 00:37 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
P.afra II
[QUOTE=izzeterisen;254162]Eklenti 41944Eklenti 41945 QUOTE] Bitkimin son durumu. JD605344.JPG Bu bitkide ilk dalı sola yapabildim, ama ikinci dalı sağa veremedim, bu nedenle ikinci dal arkaya oldu, üçüncü dal da sağa. Çünkü, dalların gelişim yönleri bunu gerektiriyordu. istenilen yönlerde uygun dal yoktu. Önümüzdeki yıl bitkinin gelişimi hazlanacaktır muhakkak. Toprağını değiştireceğim. Ve sanıyorum önümüzdeki yıl çok yol katedeceğim. Önerilerinize sunarım. |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
|
Alıntı:
JD606329.JPG Sürekli uç alarak bitkiyi geliştirmeye devam ediyorum. Önümüzdeki yıl dalları biraz kendi halinde büyümeye bırakıp dal hacminin artışını sağlamayı düşünüyorum. Bir de kurbanlık dal bıraktım altta. Şu an boyu 62 cm. ve kök seviyesinde gövdenin çapı 3 cm, yani gövdesi çok ince. Bu nasıl kalınlaşacak ne yapmam gerekir bilmiyorum. Ayrıca kökleri bir bonsai saksısına tutturulacak kadar kuvvetli değil. Önerileriniz bekliyorum. Alıntı:
Bu günkü durumu ise budur . JD606333.JPG 3,5 cm kalınlığında gövdesi var ve boyu 35 cm. Gövdenin arka daldan sonra gelen bölümünü biraz öne biraz da sola doğru eğmem gerektiğini düşünüyorum. Arkaya doğru (görünmüyor) bir kurbanlık dal bıraktım bu bitkimde de. Kökleri oldukça gelişmiş. Seneye bir bonsai saksısına tutturulacak kadar gelişeceğini düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Saygılar. Düzenleyen izzeterisen : 22-11-2009 saat 20:34 |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
dddaa.jpg Bu bitkimi Mart ayının başlarında süzeğe diktim. Süzekte, saksıda olan diğer bitkilere göre çok daha ağır gelişiyor. Yaprakları daha küçük, boğum araları daha kısa. Galiba bonsai gibi davranmaya başladı. 11.05.2010 p.afra.JPG Üzüldüğüm taraf, en üst kısmında yukarı çıkan filizin kırılmış olması. Yeni filiz çıkıyor ama bu filiz çıktıktan kaç sene sonra üstü kaplayacak kadar büyür onu düşünüyorum. Telleme konusunda ne derseniz haklısınız. Gövdeyi dik tutabilmek, ana dalları eğebilmek, yan dalları düzenleyebilmek için çok fazla tel kullanılınca böyle bir manzara ortaya çıktı. 1-1,5 ay sonra tümünü söküp yeniden telleyeceğim. O zamana sanıyorum ana dallar epey eğilir, ikincil dallar biraz şekil alır ve tel azalır. Düzenleyen izzeterisen : 17-07-2010 saat 23:13 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Alıntı:
Bu bitkimde yan dalları biraz bıraktım. Gelişme gördüğünüz gibi. Boyu 65 cm, gövdesi 3,5 cm. kalınlıkta. Bu yıl sonunda iyi bir görünüme gelecek şekilde gelişeceğini sanıyorum. İyi bakıyorum ve hızlı gelişiyor. Ağustostan kışa kadar şimdiki dal hacminin yarısından daha fazla bir dal hacmi elde edeceğimi sanıyorum. Bitkiyi 2 yıl önce 4-5 yaşlarında bir gövdeden köklendirdim. Şimdi 6-7 yaşlarında olması gerekir. Gelişme durumuna bakarak artık bonsai saksısısnda gelişmesini devam ettirsem nasıl olur. Böyle mi yapmalıyım yoksa saksısında bir kaç yıl daha kalsın mı ? Sormak istediğim bir diğer soru ise gövdenin kalınlaşması için bıraktığım kurbanlık dal ile ilgili. Bu dal şimdi bağlandığı yerin kalınlığının yarısından daha fazla kalınlıkta. Kurbanlık dal ne kadar kalınlığa kadar bekletilir. Belirli bir kuralı var mıdır?. nasıl davramalıyım? Bundan başka dipten bir dal daha çıktı . onu da bıraktım. Köklerin daha yayvan olarak gelişmesi için daha geniş ama daha basık bir saksıya aktardım. Ve akşama kadar tamamen güneşte yetiştiriyorum. Kökleri bitkiyi ayalta dik tutamadığı için kökler toprağı iyice sarıncaya kadar taşlar bitkiyi dik tutuyor. Teşekkürler şimdiden. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dipten cikan ikinci dali belki daha sonralari degerlendirir ve iki govdeli bir agac calismasi yaparsiniz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
![]() |
|
|