![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bonsai yapmanızı ona heveslenmenizi takdirle karşılıyor aramıza hoş geldin diyorum. Ama sakın siz denemeyin o aleti kullanarak saksı yapmaya değişik tekniklerle yapın ama onu denemeyin bence tehlikeli bir alet illada deneyeceğim diyorsanız çok dikkat ederek el sprali kullanın yani küçük olanı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
Yaşatmak önemli
Tekin Bey, Çalışmalarınız gerçekten çok iyi. Sizin hevesinizi kırmak istemem. Ama yıllar önce (+10 yıl) ben de sizin gibi başladım bonsai merakına. Bulduğum her fidandan budama ve tellemeyle bonsai adayları yarattım. Harika görünüyorlardı. Onlara tüm ilgimi yönelttim. Ama bu bitkilerin tamamı öldü. Israrla devam ettim. Ama onlar ölmeye devam etti. O kadar çok fideyi öldürdüm ki, sonunda pes ettim ve bonsai yetiştirme merakımdan vazgeçtim. Yıllar sonra bugün yine ve çok daha büyük bir ilgiyle bonsai yetiştirme merakıma geri döndüm. Şimdi çok daha az, iyi seçilmiş bitkiyle, çok daha dikkatli araştırarak, sabırla bonsai yetiştirmeye başlıyorum. Bence siz de hayal kırıklığına uğramamak için ağır adımlarla gitmelisiniz. İyi seçilmiş az çeşitte bitkiyle, daha çok sabırla bonsai yapmaya çalışmalısınız. Umarım başarılı olursunuz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekin merhaba, calismalarin bana bonsaiye basladigim ilk gunleri hatirlatti. Ben de uzun bir zaman agaclarimi kayalar ve duz taslar uzerine dikmistim. (saksi almaktan daha ucuza geldigi icin) Simdi bile agaclarimi kaya uzerine dikerken bir baska keyif aliyorum ve onlarin kaya ile butunlesmesi daha dogal duruyor. Calismalarin guzel ve bircok arkadasa ornek olacak nitelikte. Kolay gelsin ve yuzlerce bonsain olsun. Not: Bonsai golgesi altinda sohbet etmiye gidiyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|