24-01-2008, 19:25 | #61 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2008
|
herkese katılıyorum çok güzel bi çalışma olmuş tebrikler ben bu sitede yeni olduğum için henüz pek alışamadım bundan sonra daha çok eşlik edicem sizlere inşallah tekrar tebrikler beyaz taşlar çok güzel tamamlamış |
24-01-2008, 22:28 | #65 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın vyssera su kabağı sert ve odunsu kolay çürümez ama bal kabağı'nın kabuğu okadar kalın değil su kabağı bulursanız daha dayanıklı olur zaten bende geçici bir süre için yerleştirdim ama çürüyene kadar çıkarmayı düşünmüyorum. |
25-01-2008, 12:17 | #68 |
Ağaç Dostu
|
Tekin, guzel bir calisma olmasi yaninda, saksi sorunu oldugu icin, bonsai calismasi yapan arkadaslara, bonsai saksisi yerine daha baska seceneklerin de oldugunu gosteren ornek bir calisma. Kutlarim. |
25-01-2008, 19:28 | #70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Su kabagının bu kadar işe yaradıgını ve bu kadar estetik olabılecegini hiç aklıma getirmemiştim, elinize saglık mükemmel olmuş |
26-01-2008, 12:10 | #72 |
Kelebek
Giriş Tarihi: 12-11-2007
|
Harika
Harika bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Çok beğendim. |
29-01-2008, 14:49 | #74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-02-2007
|
İddia ediyorum bu site bir harika hiç akla hayale gelmeyen materyaller çıkıyor arkadaşlardan.Boynuzdan saksı olurda kabaktan olmaz mı hiç.Her ikiside harika fikirler doğrusu. |
01-02-2008, 17:32 | #75 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar arkadaşlar bir fidancının söküp atmak istediği leylandiyi güzel birşeyler olabilir dedim oda bana hediye etdi hatda üç beşgün sökülmüş vaziyetde çöplükde kalmıştı bende biraz üzerinde çalıştım. İleriye dönük bir çalışma olacak şimdilik sadece bir kütük yaşatabilirsem ileride içini oyup küçük sürgünden çıkacak filizleri değerlendireceğim. Kök kısmını şimdilik gömdüm ama kendini toparlayınca meydana çıkaracağım. ****** BONSAİ saksısına yerleştirirken. Düzenleyen Harun Parlak : 01-02-2008 saat 18:17 |
03-02-2008, 15:41 | #78 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar arkadaşlar dün aldığım bir defne fidanın'ın üzerinde bugün biraz çalışma denedim sizlerle paylaşmak istedim. Orta kısımda kuru bir dal var onu alıp almamakda kararsız kaldım fikir verirseniz memnun olacağım değerli görüşleriniz ve önerilerinize şimdiden teşekkürler. |
04-02-2008, 12:32 | #80 |
Ağaç Dostu
|
Tekin merhaba, ben olsam kuru dali kesmezdim(dal kalin oldugundan kesik yer kapanmaycak ve o goruntu orada hep duracak) o dali ileride biraz daha kisaltir ve sag taraftaki kokun de bir kismini kapsaycak sekilde kurumus govde gorunumu verir, tepeden dallarin gelismesini saglayip bir celebi tarzi yapmiya calisirdim. Bonsaide saksi kadar saksi icerisine koyacaginiz kaya ve taslar da onemlidir. Kayalar agac ve saksi ile uyum icerisinde olmalidir. Kayalar dogal durmalidir egreti gibi durursa saksi icerisinde fazlalik gibi gorunuyor. Kayalarin uyumunu en guzel dogada gorebilirsiniz. Ornegin zaman icerisinde cesitli nedenlerden buyuk kaya parcasindan kopmus ayrilmis kayaciklar topraktaki duruslari, dizilisleri ile buyuk kaya parcasi ile gecmiste bir iliskileri oldugu hemen farkedilir. Calismalrinizda ayni cins kayalar kullanir ve yukardaki ornekteki gibi kucuk ayrintilari uygularsniz, dogalligi daha guzel yakalarsiniz. Sevgilerle. |
04-02-2008, 17:23 | #81 |
Ağaç Dostu
|
Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için çok çok tşekkürler Sayın ALİ bey sizin yol gösterici tavsiyeleriniz bizim için çok çok önemli inşallah tavsiyeleriniz doğrultusunda yol almaya devam edeceğiz tekrar teşekkürler. |
24-02-2008, 19:30 | #83 |
Ağaç Dostu
|
Seiamlar arkadaşlar bugün bir yayvan ardıç alıp üzerinde çalıştım daha doğrusu budama yapıp kök budamasını yaptıkdan sonra şimdilik bir plastik saksıya koydum ileride seramikden bir saksı yapıp yerleştireceğim. |
24-02-2008, 20:30 | #84 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2007
|
Tekin; Ardıçının gövdesi baya güzel görünüyor, Sağ alt dala kıyamadın sanırım... Şayet resimde görüldüğü soldaki dal ile en yüksek dal karşı karışya ise; O zaman sağ alt taraftaki dalı kesebilirsin diye düşünüyorum.. Yarıdan kesilip kuru dal efekti yapılabilir.. |
24-02-2008, 20:39 | #85 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın TreePedagogue akşam üstü çalışma yaptığım için acele etmeden sizlerin görüşünü almak istedim birde kesdikden sonra telafisi olmuyor. Ama yarın keserim sanırım birde saksısını hazırlayabilirsem yarın yerleştirmesini yapıp görüşlerinize sunabilirim inşallah. |
24-02-2008, 21:14 | #86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Tekin bey, Çok güzel görünüyor. Hiçbir telleme olmadan dahi hoş bir form olmuş. Güle güle büyütün. |
25-02-2008, 10:01 | #89 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Tekin elinize sağlık güzel olmuş. Sizin kaya üstü çalışmalarınız çok güzel oluyor. Kaya kullanmayı düşünmüyor musunuz? Eğer saksı kullanacaksanız dikdörtgen daha iyi olabilir. Tellemeden bu formda olması da ayrı bir detay. Çok hoş olmuş. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|