24-12-2007, 19:00 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Tekin bey, akçaağaç orman tarzı çalışmanızı çok beğendim. Diğer çalışmalarınız da çok zevkli, bazılarında tarzlara bağlı kalmadan çalışmış olsanız, bazılarının da gövdesi ince ağaçlar seçmiş olsanız da, hepsi estetik bir bakıştan geçmiş, ve verilen emeğe değmiş görünüyor. Paylaşımlarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. |
24-12-2007, 22:16 | #37 |
Ağaç Dostu
|
Bonsai yapmanızı ona heveslenmenizi takdirle karşılıyor aramıza hoş geldin diyorum. Ama sakın siz denemeyin o aleti kullanarak saksı yapmaya değişik tekniklerle yapın ama onu denemeyin bence tehlikeli bir alet illada deneyeceğim diyorsanız çok dikkat ederek el sprali kullanın yani küçük olanı. |
24-12-2007, 22:41 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Yaşatmak önemli
Tekin Bey, Çalışmalarınız gerçekten çok iyi. Sizin hevesinizi kırmak istemem. Ama yıllar önce (+10 yıl) ben de sizin gibi başladım bonsai merakına. Bulduğum her fidandan budama ve tellemeyle bonsai adayları yarattım. Harika görünüyorlardı. Onlara tüm ilgimi yönelttim. Ama bu bitkilerin tamamı öldü. Israrla devam ettim. Ama onlar ölmeye devam etti. O kadar çok fideyi öldürdüm ki, sonunda pes ettim ve bonsai yetiştirme merakımdan vazgeçtim. Yıllar sonra bugün yine ve çok daha büyük bir ilgiyle bonsai yetiştirme merakıma geri döndüm. Şimdi çok daha az, iyi seçilmiş bitkiyle, çok daha dikkatli araştırarak, sabırla bonsai yetiştirmeye başlıyorum. Bence siz de hayal kırıklığına uğramamak için ağır adımlarla gitmelisiniz. İyi seçilmiş az çeşitte bitkiyle, daha çok sabırla bonsai yapmaya çalışmalısınız. Umarım başarılı olursunuz. |
25-12-2007, 09:55 | #39 |
Ağaç Dostu
|
Tekin merhaba, calismalarin bana bonsaiye basladigim ilk gunleri hatirlatti. Ben de uzun bir zaman agaclarimi kayalar ve duz taslar uzerine dikmistim. (saksi almaktan daha ucuza geldigi icin) Simdi bile agaclarimi kaya uzerine dikerken bir baska keyif aliyorum ve onlarin kaya ile butunlesmesi daha dogal duruyor. Calismalarin guzel ve bircok arkadasa ornek olacak nitelikte. Kolay gelsin ve yuzlerce bonsain olsun. Not: Bonsai golgesi altinda sohbet etmiye gidiyorum. |
25-12-2007, 13:13 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Sayın polatuz beğninize ve uyarılarınız için teşekkürler. Ölüme çare yok elbetde her canlıgibi ağaçlarımızda birgün ölecektir. Ama bu ölümler doğal yaşamını tamamladıkdan sonra olmalı biz onları aç susuz ilgisiz brakıesak elbetde öleceklerdir. Uyarınız şunu kesinleştiriyor Bonsai'yi yapmakdan çok bakımı ve ilgisi ön plana çıkıyor. BİTKİLER toprak yemezler içindeki besin ve suyu emerler bizde gerekli su ve besin ihtiyacını karşılarsak ölmeleri için bir sebep lamaz diye düşünüyorum yan etkiler olmadığı sürece ****** tekrar teşekkürler. Sayın Ali H. ALI bey size ilk günlerinizi anamsatdığıma inanın çok mutlu oldum yavaş yavaş sizin yolunuzdan geçiyoruz anlamı taşıyorum yazınızdan inşallah sizin seviyenize öneriniz eleştirileriniz ve tavsiyeleriniz doğrultusunda **** sizin ön gördüğünüz seviyelere geliriz. Yorumlarınız ve teşvik edici sözleriniz için çok çok teşekkürler. |
31-12-2007, 14:19 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Sayın uzman16 yukarıdaki iki fidanı da bir fidan satış yeri olan arkadaşım kurumuş diye atıyordu bende aldım dibe yakın kısımdan kestim. Geçen bir yıl süre içersinde biri iyi diğeri biraz yan tarafı kurumuştu. Kuru kısmı kabuk kısımlarını ve biraz daha derin yondum. Kar veya başka bir etkenden kırılmış rekrar canlanım hayat mücadelesi veren bir ağaç görünümüne kavuşturmak istedim. Nekadar başarılı olurum bilemiyorum ******. Diğer ağaç ise üstü kesilmiş gibi değil üstden aşşağı ağaç kovuğu efekdi yakalamaya çalışıyorum inşallah başarılı olurum. |
31-12-2007, 18:07 | #46 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler memet bey beğendiğinize sevindim. Yavaş yavaş öğreniyoruz sanırım, inşallah ustaların tavsiyeleri ve önerileri ile daha da iyi öğreneceğiz. Düzenleyen memet : 31-12-2007 saat 19:38 |
31-12-2007, 19:00 | #47 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Tekin, Ağacınızın çok güzel bir gövdesi var.Bonsai olarak da harika görüneceği belli.İnsan imreniyor.Çalışmalarınızı izliyorum ve benim gibiler için iyi örnek oluşturuyor.Fidan seçiminin önemi bu ağaçta özellikle öne çıkıyor.Dilerim daha çok bonsainiz olur.Teşekkürler. |
01-01-2008, 00:24 | #50 |
Ağaç Dostu
|
Ellerinize, yüreğinize, emeğinize sağlık Tekin bey. Bu haliyle bile görünümleri ilginç ki, içersine bonsai dikilmiş hali kimbilir nasıl güzel görünecek. Bizlerle paylaşacağınızı biliyor, şimdiden teşekkürler ediyoruz. Saygılar. |
01-01-2008, 14:08 | #51 |
Ağaç Dostu
|
Gerekli aletleriniz varsa kendiniz yapabilirsiniz yoksa çevrenizde seramik işleri yapan inşaatcılar mutlaka vardır onlara yaptrabilrsiniz ****** siz iyi tarif edeceksiniz ne istediğinizi anlatacaksınız kolayca yapacaktır. Kolay gelsin |
24-01-2008, 17:23 | #54 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar arkadaşlar bugün ispark girmiştim orda köşelere atılmış bir fidan vardı görevlilere sordum buna bakmıyorsunuz madem bana satarmısınız dedim abi ne parası al götür hem kurtulur hen buralar temizlenir dediler. bir kaç fidan vardı içlerinden birini hemen aldım diğerlerinide birdaki gitdiğimde alacağım ilk aldığımın resmini yüklüyorum. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|