![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Evet, uç alımı yapıyorum. Bir çift yaprak çıktıktan sonra ortadan çıkan yeni sürgünü kesiyorum. Her defasında ikiye ayrılan bir dal ortaya çıkıyor. Kafamdaki şekle göre bazı dalları daha uzun bırakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
-
Giriş Tarihi: 29-04-2016
|
Detaylı bilgi verir misiniz acaba? Uç alımı nedir yeni sürgün yani kestiğiniz sürgün hangisi örnek verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Resimde kırmızı ile işaretli yerlerden budama yapabilirsin. Vermek istediğin şekle göre 1, 2 ya da üç nolu yerlerden budama yapabilirsin. Şemsiyeye benzer bir şekil elde etmek için de 4 nolu yerden (karşısındaki ince dalın da ucunu işaretli yerden keserek) budama yapmalısın. Gerisi hayal gücüne kalmış. uçtaki yeni sürgünleri almak için yanlardan yeni sürgünler çıkmasını beklemeye gerek yok. Budama yaptıktan sonra da yeni sürgünler vererek dallar ikiye ayrılabilir. Ortadan büyüyen kısmı ne kadar erken budarsan yeni oluşacak dalların boyları o kadar kısa olur. Serbest büyümeye bırakırsan dalların boyları (iki yaprak arasındaki mesafe) büyüyecektir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Son hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kışı soğukta geçirecek. Yaprakları da hafiften sarardı ama baharda yeni yapraklar daha canlı görünecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın renkliart, Formu güzel olmuş, elinize sağlık. Çalışmanızı Başlangıç aşamasındaki çalışmalar bölümünden Bonsai çalışmaları bölümüne alıyorum. İyi çalışmalar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|