![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn sagol, Siz gingko tecrübenizi ilerletince ben de bir tane sipariş ettim. Gayet ince bir fidan geldi elime, ama acelem de yok; sizin tecrübelerinizi izleyeceğimden daha iyi benim için sanırım ![]() Başarılar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Sakaki, Zor bir tür ama yaprakları güzel. Orman fidanlığından aldıysanız mevsim geçmeden toprağını tamamen yıkayıp yeniden saksılamanızı tavsiye ederim yoksa bir sonraki sezona kadar hiç ilerleme yapmıyor. Bir de ince ginkgoları her yıl saksı değiştirmek iyi oluyor, değiştirdiklerimle değiştirmediklerim arasında gözle görülür bir fark oluyor. İyi çalışmalar dilerim.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Elime geçtiğinde patlamış durumdaydı, o yüzden toprağına dokunmadım ama çok daha büyük bir saysıya (40 litrelik) toprağıyla birlikte aktardım. Zaten çok genç bir fidan olduğundan acelem de yok ![]() Teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Sakaki, Saksının aniden büyütülmesi çok sağlıklı değil. Alttaki köksüz kısım fazla su tutuyor ve kökleri çürütebiliyor(toprağa dikmekten farklı). Ginkgo fidanının köklerinin 40 litrelik bir saksıyı doldurması çok uzun sürer. 2 yaşındaki ginko fidanlarını 5-6 litrelik saksıda tutuyorum. Saksı değiştirirken köklerin büyüme hızına göre daha büyük saksı seçiyorum. Saksıyı aşırı büyütmekten kaybettiğim bitkilerim oldu. Bizim bölge nemli o nedenle saksı seçimi önemli ama Akdenizde sıcaklık fazla o nedenle belki sorun olmaz. İyi çalışmalar dilerim... |
|
|
|
![]() |
|
|