![]() |
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Sn.Tubalena. Öncelikle foruma ve aramıza hoş geldiniz. Çok özel ve zor bir hobi-sanata merak sarmış olduğunuzu söylemeliyim. Gelelim ağaçlara...size nasıl yardımcı olabilirim diye düşünürken, Erguvan ağacının biraz yavaş gelişen bir tür olduğunu söylemeliyim. Sizinde ifade ettiğiniz gibi kısa zamanda 4 kat gelişmesi çimlenen tohumlarınızın Erguvan olmadığının bir işareti olabilir. Erguvan olsun, olmasın süreç şöyle işlemeli; -Tohum ekilip, çimlenmesi sağlanacak. -Çimlenen tohum 1-2 ay içinde fide olacak. -Fide zaman içinde fidan olacak. -Fidan çok uzun bir süreçten sonra ağaç olacak. Bu süreç ağacın türüne göre değişsede ortama 5-10 yıl sürer. İşte bundan sonra Bonsai aşaması başlayacak. -Ağacın orantılama yöntemiyle sert budama yapılacak. -Geriye kalan 25-30 cmlik ana gövde tekrar yeni gözlerini patlatacak. -Patlayan gözler geliştikçe dal olmaya başlayacak ama sizde boş durmayıp bu dalları şekillendirmeye çalışacaksınız. Bu süreçte deneyimli ellerle ortama 3-5 yıl civarındadır. Forumda tohumdan Bonsai yapan çok başarılı arkadaşlar var. Onlara saygım, sabırlarına hayranlığım var ama ben tohumdan Bonsai yapmıyorum. Yani gelişmiş ağaçlar satın alarak ilk süreci atlıyorum. |
|
|
|
|
|