![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Dutlara karşı benimde çok ilgim var. Fakat bulduğum dutların hepsi sopa gibi dümdüz. Hiç bir özelliği yok. Bir kaç gün önce yine 12-13cm çapında çok konik bir dut buldum. Düz gövdesine rağmen güzel konikliği çok cezbediciydi. Ama bu defa sahibi olan fidancı satılık olmadığını söyledi. Galiba sonunda küçük dutlar bulup bahçeye ekip, gövdeleri telleyip öyle büyüteceğim. Birde komşumun bahçesinde sarkık dut var. Ondan havai köklendirme yapıp ve ya çelikler alıp o yönde ilerleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Badrobot, Dutlar genelde düz büyüyor. Çok hızlı gelişen bir tür olduğundan bahçede ya da büyük bir saksıda şekillendirmek şart gibi görünüyor. Taşüstü ve taşiçi de güzel oluyor. İyi çalışmalar dilerim... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Karadut çok hızlı gelişiyor. Dallarını görebilmek için yapraklarını kestim. Fırsat bulursam gevşek bir şekilde telleyeceğim(çok hızlı büyüdüğünden teller yara yapmasın diye). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Karadut yeterince köklenmiş, saksıdaki kısmı testere ile kesip 2 parçaya ayırdım ve beton alıştırma saksısına aldım. Geçen ay biraz da oyma çalışması yapmıştım. Ağacı biraz da sadeleştirdim ve 2. katı kestim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Köklerin yarısından fazlasını kestiğim için biraz endişeliydim ama sağlığı yerinde. Tomurcuklar patlamak üzere. Üst katın kesilmesi sadeliği artırdı(üst katı köklenmeyi hızlandırmak için bu kadar tuttum, ne kadar çok yaprak o kadar çok kök). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|