agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları
(https)

Beğeni Düzeni41Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2010, 20:57   #1
Ağaç Dostu

msgurkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Galeri: 1
Uygulamaların hakkında birkaç değerlendirme ve öneri:

Fidanları bonsai saksısına almadan önce yeterli ve sağlıklı kılcal kök geliştirdiklerinden emin olmalı. Eğer hala gövde ve ana dallarda geliştirme gerekiyorsa onları küçük saksılara almaktansa büyük saksılarda geliştirmeli.

Yuvarlak saksılarda ağaç saksının merkezine yerleştirilmelidir. Oval saksılarda ya merkeze, ya da ağaç örneğin sola eğikse balans sağlamak için saksının sağına dikilmelidir.

Toprak karışımı çok iyi hazırlanmalı. Aşırı su tutmaması ve yeterli drenaj için dere çakılı eklenmelidir. Toprak sürekli ıslak olmamalı, kurumak üzere iken sulanmalıdır.

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2010, 22:39   #2
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Sayın msgurkan hocam, yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler. Siz değerli hocalarımızdan feyz alarak bonsaide bir şeyler öğreniyoruz, çok sağolun.

Yazdıklarınızdan çıkardığım sonuç, oval saksı ile yuvarlak saksıyı bir birine karıştırmış olduğumu anladım, ağaçları tam ortasına dikmem gerekiyormuş galiba, bundan sonra bu kuralı asla unutmayacağımdan emin olabilirsiniz.

Ağaçların kökleri saksıya almak için çok uygundu, kılcal kökleri çok iyiydi. Saksının toprak karışımı drenajı sorunsuz verecektir, en altada pomza taşı yoktu, nohut büyüklüğünde çakıltaşlarını serdim. Yosunların abartıldığınında farkındayım, bundan sonraki denemelerimde bu kuralıda aklımda tutacağım.

Elimin alışması için bir çok ağaç üzerinde çalışıyorum, kimisini köklenmesi için büyük saksılara diktim, kimini telleyip, şekillendirmek için sert budadım, zamanı nı bekliyorum. Tabi ki bir çok hata yapıyordurum, ama bu hataları yapmamda tecrübe olarak geri döneceğinide biliyorum.

Yorum ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025