![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
A.arabicumun gövdesinin ve dallarının uçlarını dallanma sağlamak için dün kestim. Bakalım gelişme nasıl olacak? 04.06.2010_ arabicum.JPG Dallanma durumuna göre tarza karar veririm dedim. Ben diğer bitkilerde olduğu gibi normal ağaç görünümde bir bitki elde etmek istiyorum. Şu örnekteki gibi: 1280145_prospek1.JPG |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
|
04.06.2010 Alıntı:
arabicum.jpg ------------------------------------------------------------------------ Bu da diğer A.arabicum bitkim : JD606872.jpg ------------------------------------------------------------------------ Alıntı:
Olduğu gibi bıraktım dalları ve 4,5 ay önce budadım. Bitkide gelişme çok kötü oldu. Çünkü köklerinde çürüme ortaya çıkmış, yeni saksısına dikmeden önce dışarıda çok beklettim. Kendini toplayıncaya, filiz verinceye kadar çok zaman geçti. Bitki önce ki çürümeden kaynaklandığını sanıyorum, tek tarafındaki dallarından filizler verdi. Buradaki filizler bir süre büyüdükten sonra bu filizlerin ucunu kestim. Böyle yapınca filiz vermeyen dallardan da filizler verdi . Ve bitki şimdi resimdeki durumda : nconc.jpg Bitkilerimi önerilerinize sunuyorum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
|
Alıntı:
Galiba fazla suladım. Bitkinin köklerinin çürüyeceğinden korktum ve bitkiyi söktüm. Geçenlerde bir çiçekçide güveç kabı bulmuştum. Bu bitkiye uygun olduğunu düşünerek bu saksıya alayım dedim. Bu bitki fazla irileşmeyen bir çeşit olsa gerek (supernobleconcubine) . Şimdiki boyu (yeni boyu) 22 cm. Kökleri 4 cm. daha yukarı alarak (şimdi kökler 8 cm. yüksekliğinde) kökleri olabildiğince dağıtarak diktim. Artık bundan sonra hep bu saksıda veya ileride Adenium için bulacağım uygun bir saksıda ömrünü geçirsin istiyorum. % 50 kadar güneşi kesen gölgelik altında şimdi. Köklerinin yanmaması için de tülbent bezi ile kökleri sardım. inşallah kökler yanmaz. Bu uygulamayı facebookta kayıtlı Taylandlı birinin bitkilerine uyguladığını görmüştüm. Bitkinin 2 yönden görünümü : I yön.JPG II yön.JPG Sardığım cibinlik bezi ile : JD606933.JPG Düzenleyen izzeterisen : 01-08-2010 saat 21:05 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|