![]() |
Alıntı:
|
Ve yılbaşı kaktüsü (Schlumbergera) çiçeklendi.
2 Eklenti(ler)
Sonunda sudeme hanımdan aldığım yılbaşı kaktüsü(Schlumbergera) çiçek açtı. Üstünde daha açmayan tomurcuk dolu.
Eklenti 684094 Eklenti 684095 |
2 Eklenti(ler)
Orkidem çiçek açıyor. 3 çiçek sapından ayrı ayrı çiçekleri açıcak inşallah. 1 tanesinde keiki var sanırım.
Eklenti 685932 Eklenti 685933 |
2 Eklenti(ler)
Orkidem çiçeklerini açmaya devam ediyor.
Eklenti 686142 Tüylü telgraf çiçegide çiçeklerini esirgemiyor. Çiçeğinin ömrü fazla değil ama üzerinde çiçek fazla olduğundan biri geçiyor diğeri açıyor. Eklenti 686143 |
2 Eklenti(ler)
Pria'dan aldığım nergisler açmaya başladı. Erlicheer nergisler de var ama onlar biraz geç açıyor. Onlarında çiçek sapları yavaş yavaş belirmeye başladı.
Eklenti 686827 Eklenti 686828 Merak edenler için. Az ilerde görünen folyo kaplı çiçek kamelya. Havai köklendirme uyguladım. İnşallah tutar. Kamelyalar çok yavaş kökleniyor. Neredeyse 5-6 ayda. Resimde görünmüyor ama gardenya ya da havai köklendirme uyguladım. O köklendi. Dikmek için baharı bekliyorum. Beklerken de biraz daha köklenir. |
5 Eklenti(ler)
Erlicheer nergisler açtı sonunda.
Ama kokusunu evdekiler nedense sevmedi. Çok agır kokuyor. Dışkıya parfum sıkmışlar gibi kokuyor neredeyse. :o Ama görüntüsü çok güzel. Eklenti 688626 Eklenti 688627 Şakayıklarım uyanmaya başladı. Geçen yaz çiçeğini görmemiştim bu yaz görebilirmiyim bilemiyorum. Eklenti 688628 Frezyalar tomurcuk üretmeye başladı. Yakında açarlar. Eklenti 688629 Geçen yıl aşıladığım gülüm anca bu yıl dallarını çıkardı. Osiria gülüne kadife kıpkımızı bir gül aşılamıştım. Zaten ikiside yediveren gül. Güler ablamın gönderdiği gül çelikleri ilede bu sene güle doğacağım anlaşılan. :) Eklenti 688630 |
1 Eklenti(ler)
Sedum palmerim çiçeklendi. Hala da açıyor.
Eklenti 688631 |
Sonunda Sorbet Şakayığım çiçek açacak
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Mum çiçeğim aldı başını gitti. Yağtığım düzeneğe sarıla sarıla yer kalmadı. sağdan soldan dallanmalarda olmuş.
Eklenti 690995 |
Alıntı:
Eğer öyleyse, büyüme hızı için sizi tebrik ederim. Rica etsem nasıl bakım uyguladığınızı yazar mısınız? Teşekkürler. |
Alıntı:
1 ölçü bahçe toprağı 1 ölçü torf 1/3 ölçü pomza taşı 1/3 solucan gübresi (leonardit katkılı) 1/3 ölçü vermikülit Pomza ve vermikülit nemi içinde hapseder. Toprağı ne çamur gibi yapar ne de toprağın kurumasına izin verir. Bir de benim koyduğum yer pencere önü öğleden sonra güneş görüyor. Bu da gelişmesinde etken olabilir. |
Demek ki doğru toprak, doğru yer = Muhteşem sonuç
Benim hoyamdan ince bir dal çıktı. Aylardır yaprak vermesini bekliyor, bu ağırlığı çiçeğin dinlenme dönemine bağlıyordum. Markette satılan hazır poşet toprakta ekili. Daha yaşında değil. 10 aylık yaklaşık. Toprak değişimi mi yapsam? |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Maşallah, çok güzeller.. Gardenya bakımını bir ben beceremedim.:(:(
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar uzun zaman oldu bir şeyler paylaşmayalı. Çiçekleri açmış 2 adet çiçeğimin fotalarını çekip ekleyeyim dedim. Daha çok çiçeğim açıyor ama ekleyemiyorum. İşten yorgun geliyoruz malum.
Bu yıl açmiş adenium çiçeğimin fotosunu yıllara göre ekleyeyim dedim. Eklenti 709458 Bir de maymun kuyruğu kaktüsüm var. Çiçekleri bayağı vardı. Açıp açıp soldu. Daha da üstünde bayağı tomurcuk var. Tam bitmeden sizlerle paylaşayım dedim. Eklenti 709459 Şimdilik bol çiçekli günler dilerim. |
|
5 Eklenti(ler)
Bir kaç resim atayım dedim...
Eklenti 715585 Eklenti 715586 Eklenti 715587 Eklenti 715588 Eklenti 715589 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Yılan kaktüsü |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Biraz foto ekleyeyim dedim..
İsmini bilmediğim kaktüs bir güzellik yapıp çiçeklerini açtı. Ama çiçekleri 1 gün sürüyor. Eklenti 720146 Eklenti 720147 |
1 Eklenti(ler)
Amaryllis o kocaman çiçeklerini gösterip soldu. İşte bu açan çiçeğim. Geçen yıl açmamıştı nedense.
Eklenti 720148 |
2 Eklenti(ler)
Aileye bu sene kokulu zambaklarda katıldı. Çoğunlukla pembe var.
Sonradan açık sarı renkte açtı. Eklenti 720149 Eklenti 720150 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Balkonda bir kaç açan çiçek koyayım dedim.
Eklenti 724180 Eklenti 724181 Eklenti 724182 Eklenti 724183 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025