agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   zynlby / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/40796.htm)

zynlby 02-10-2017 08:12

bonsai Ficus Ginseng

1 Eklenti(ler)
arkadaşım sağ olsun;
"budanacakmış, sen seversin araştırmayı :eek: " diyerek bana bıraktığı bonsai ile baş başayım. sürekli siteden okuyorum ama bu iş gerçekten sanatmış. çok sabır istiyor, çok bilgi istiyor.
Ficus Ginseng hakkında her türlü tavsiyeye açığım zira bu iş çok kapsamlı. gözüm korktu desem.

esemeral 07-11-2017 09:34

Sayfanız hayırlı uğurlu olsun Sayın Zynlby zamia bitkisinden işyerimin girişinde merdiven altı değerlendirmek üzere büyükçe bir alana yapmışlar ve çok sevmeme rağmen saksıda olur mu olmaz mı diye cesaret edemiyordum.Sizin bitkinizin formunu ve çiçeğini gördükten sonra karar verdim. Biraz sonra gidip bir iki yaprağı yan tarafına köklenmesi için toprağa gömeceğim. Kendi toprağında köklendikten sonra eve saksıya almayı planlıyorum. Bol çiçekli günler dilerim.

zynlby 13-11-2017 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1522276)
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun Sayın Zynlby zamia bitkisinden işyerimin girişinde merdiven altı değerlendirmek üzere büyükçe bir alana yapmışlar ve çok sevmeme rağmen saksıda olur mu olmaz mı diye cesaret edemiyordum.Sizin bitkinizin formunu ve çiçeğini gördükten sonra karar verdim. Biraz sonra gidip bir iki yaprağı yan tarafına köklenmesi için toprağa gömeceğim. Kendi toprağında köklendikten sonra eve saksıya almayı planlıyorum. Bol çiçekli günler dilerim.

merhabalar, çoğaltırken dikkat edilecek sadece 2 şey var; birincisi çok su, direk gün ışığı istemiyor, ikincisi çok sabır istiyor. (köklenip filiz çıkarması yaklaşık 8-10 ay sürüyor. hepside çok iştahlı büyüyor) ****** hepsini elimden aldılar.

zynlby 27-11-2017 14:09

oksalis

2 Eklenti(ler)
sayın Sûz-i Dilârâ, meşe fidanları yanına eklemiş. sürpriz olmuştu.
sayesinde tanıştık oksalisle geldiklerinde maalesef yolculuk tüm dallarını kurutmuştu ama kökler sağlam kalmış. alttan yeni yeni çıkarmaya başladı.

zynlby 27-11-2017 14:11

cüce nar

1 Eklenti(ler)
büyüyünce cüce nar olacak ( Ms. Sûz-i Dilârâ presented )

zynlby 27-11-2017 14:13

calathea stromanthe

1 Eklenti(ler)
yapraklarımız yolda biraz kurumuştu ama filiz çıkarmaya hazırlanıyor. sayın Sûz-i Dilârâ 'ya bir teşekkür de buradan geliyor.

zynlby 27-11-2017 14:16

Atatürk çiçeği

1 Eklenti(ler)
hep istiyordum hatta iş arkadaşlarımın birinde vardı, dalını kırsam çoğaltsam diye plan yapıyordum ki A101 e gelmiş. Sanki duymuşlar gibi oldu. çok iştahlı, yeni yerine alışana kadar biraz yaprak döktük ama şimdi iyiyiz. yeni sürgünler gelmeye başladı bile.

zynlby 05-12-2017 07:48

Kamkat

2 Eklenti(ler)
meyvesini ilk kez tadıyoruz. pamuklu örümcekle mücadelemiz son sürat devam ediyor. olmuyor, bitmiyor, gitmiyor. böyle giderse baharda toprağını da değiştireceğim.

devrann 05-12-2017 09:55

Yapraklarının dökülmesinin tek sebebi bitler değildir daha doğrusu bu kadar yoğun biçimde,su tutmayan ve geçirgenliği kötü bir toprak içine ekili gibi bir izlenim oluştu bende.Toprağı değiştirirken içine perlit gibi su tutan maddeler koyarsanız daha iyi suyunu alır ve daha sorunsuz bir bitki haline gelir.

celalim01 05-12-2017 11:49

Merhaba kolay gelsin. Güzeliklerinizle güzel günler geçirmeniz dileğiyle.

zynlby 05-12-2017 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1524271)
Yapraklarının dökülmesinin tek sebebi bitler değildir daha doğrusu bu kadar yoğun biçimde,su tutmayan ve geçirgenliği kötü bir toprak içine ekili gibi bir izlenim oluştu bende.Toprağı değiştirirken içine perlit gibi su tutan maddeler koyarsanız daha iyi suyunu alır ve daha sorunsuz bir bitki haline gelir.

yaprakların dökülmesini mevsim değişikliğine bağladım aslında, malum buralar soğudu (kayseri). toprağıyla mersinden getirmiştim, toprak değişimi tavsiyenizi uygulayacağım sayın devrann. teşekkür ederim.

devrann 05-12-2017 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zynlby (Mesaj 1524333)
yaprakların dökülmesini mevsim değişikliğine bağladım aslında, malum buralar soğudu (kayseri). toprağıyla mersinden getirmiştim, toprak değişimi tavsiyenizi uygulayacağım sayın devrann. teşekkür ederim.

Aslına bakarsanız narenciye ağaçları herhangi bir terslik dışında pek bu şekilde yaprak döken ağaçlar değildir :( evet dışardaysa pek şansları yok tabi

zynlby 23-03-2018 12:44

orkide

1 Eklenti(ler)
ah ben bu orkideyi nasıl tutup da ablama verdim, ahhhh.... :(:(

zynlby 23-03-2018 12:46

Atatürk çiçeği

1 Eklenti(ler)
Atatürk çiçeğimiz de hediye olarak gitti ablama. Hediye giden çiçekler çoşuyor maşallah

zynlby 23-03-2018 12:54

cin biberim

1 Eklenti(ler)
oyyy benim biberim, öyle böyle değil tam 3 yaşında. yaz, kış ısrarla çiçek açar, meyve verir. artık meyveleri aşırı acı.
bonsai çalışmasına doğru gidiyor. ;)

zynlby 23-03-2018 12:57

difenbahya

1 Eklenti(ler)
sürekli yeni dal çıkarmaya devam ediyor.

zynlby 23-03-2018 13:00

zamia

1 Eklenti(ler)
çok seviyorum zamiayı. spreyle nemlendirince daha bir güzel oluyor.

zynlby 23-03-2018 13:03

zamia

1 Eklenti(ler)
köklendirip, büyütüp, arkadaşlara hediye ediyoruz. köklenmeleri çok uzun sürüyor.

zynlby 23-03-2018 13:09

yucca

1 Eklenti(ler)
büyümeye devam ediyor. sürgünlerden isteyen çok ama çoğaltma işini beceremedik.

zynlby 23-03-2018 13:11

cüce nar

1 Eklenti(ler)
sayın Sûz-i Dilârâ göndermişti, çok hızlı büyüdü. çiçek bile açtı

zynlby 23-03-2018 13:19

oksalis

1 Eklenti(ler)
yine bir Sûz-i Dilârâ güzellemesi, yaprakları da oldukça lezzetli aslında.

zynlby 28-02-2019 08:30

uzun zaman sonra yeniden

1 Eklenti(ler)
koşuşturmaca ve iş yeri değişikliği ile her şey değişti nerdeyse.
Yeni ofisimize hediye olarak gelen Atatürk çiçeği ile başlayalım. Hediye getiren arkadaşım saksıyı özellikle seçtim dediği için değiştiremiyorum ;) ;)

zynlby 28-02-2019 08:32

kaktüs

1 Eklenti(ler)
Israrla çiçek açmayacaksa istemiyorum dediğim kaktüsler geliyor. Bende biraz büyütüp bir başkasına hediye ediyorum.

zynlby 28-02-2019 08:34

1 Eklenti(ler)
bu arkadaşlar difenbahyanın saksısında köklendirme çalışmaları :) elimize gelen kökleniyor maşallah

zynlby 28-02-2019 08:38

1 Eklenti(ler)
kardeş kanı ( kalanchoe ) biri kırmızı biri beyaz açıyordu hemen türeteceğiz. Adını hatırlayamadık, aklımıza gelince ekleriz inşallah.

siflera12 28-02-2019 08:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zynlby (Mesaj 1560768)
biri kırmızı biri beyaz açıyordu hemen türeteceğiz. Adını hatırlayamadık, aklımıza gelince ekleriz inşallah.

Sayfanız çok güzelmiş , kardeş kanı ( kalanchoe )

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zynlby 28-02-2019 08:44

saksılık acı biber

Sayın dalperen'in gönderdiği saksılık acı biberi toprakla buluşturduk. İlerleyen seviyelerini de yayınlarız umarım.

zynlby 28-02-2019 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1560769)
Sayfanız çok güzelmiş , kardeş kanı ( kalanchoe )

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür ederim yardımınız için ;)

derin35 11-03-2019 00:13

Bitkilerinizin hepsi çok canlı, bakımlı. Hepsine kocaman bir maşşallah diyorum. Kullandığınız bitki besini var mı? Varsa markasını yazar mısınız?

zynlby 11-03-2019 09:19

Maşallahınız için çok teşekkür ederim.
Bitki besini kullanmıyorum ama spreyle yapraklarını nemlendirip, belirli sürelerde topraklarını havalandırıyorum, toprak değişimi iki yılda bir gibi yapıyorum. Birde tozu çok çekenleri ayda bir temizlerim. Zaten belirli aralıklarda eş dosta dağıtıyorum sonra yeni türleri yetiştiriyorum sonra onları da dağıtıyorum. Maksat yüzler gülsün...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025