agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   NesliSezgin/Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/39913.htm)

NesliSezgin 06-04-2017 22:51

NesliSezgin/Balkon

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eoe1234 (Mesaj 1501886)
Sayın Nesli Sezgin çiçeklerinizi çok beyendim.Size bir sorum var acaba kedi kumunuz nasıl,kristalmi.Bende almak istiyorum teşekkürler.

Merhaba Sayın eoe1234, teşekkür ederim beğenmenize sevindim..
Kedi kumu kristal ama dikkat etmek gerekiyor. Çünkü aşırı suyu ememiyor o nedenle kök kısımları çok suya temas etmemeli. Kum zaten marketlerde kolaylıkla bulunuyor. Bu şekilde yeni Kökler gelişiyor ama zahmetli bir yöntem ben denedim çürük Kökler gidince bir süre bu şekilde uyguladım biraz toparlandılar..Saygılarımla

NesliSezgin 07-04-2017 05:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eoe1234 (Mesaj 1501886)
Sayın Nesli Sezgin çiçeklerinizi çok beyendim.Size bir sorum var acaba kedi kumunuz nasıl,kristalmi.Bende almak istiyorum teşekkürler.

Fakat ilk denemem tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı ve tamamen çürüdü. Ve zararlı bir madde sonuç olarak ben şuan bir orkideyi kristal kedi kumunda tutuyorum. Çok kontrol istiyor.

NesliSezgin 07-04-2017 05:33

NesliSezgin/Balkon

1 Eklenti(ler)
Günaydın..

NesliSezgin 07-04-2017 05:43

NesliSezgin/Balkon

1 Eklenti(ler)
İnsan bir şekilde huzurun ucundan yakalayabilmeli..Benim payıma bu güzellikler düştü. Çok şükür..

eoe1234 07-04-2017 19:48

İyi akşamlar Sayin NesliSezgin, cevabınz için teşekkürler.

NesliSezgin 08-04-2017 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eoe1234 (Mesaj 1502076)
İyi akşamlar Sayin NesliSezgin, cevabınz için teşekkürler.

Rica ederim :) şu an da bir orkidem kumda benim sonuç nasıl olcak bakalım eğer sonu hüsran olmazsa paylaşırım siz de ondan sonra denersiniz isterseniz hem böylece sizin orkideyi riske atmış olmayız..
Saygılarımla..

NesliSezgin 08-04-2017 12:56

NesliSezgin/Balkon

3 Eklenti(ler)
Yeni Bebeklerim hoşgeldiniz...

sardunya18 08-04-2017 14:55

Çok güzeller güle güle büyütün .Hemen birer yaprak alıp yedekleyin maalesef bazen ev ortamına alışmadan ölüyorlar yedeklemek iyi oluyor .Bol çiçekli günler

NesliSezgin 08-04-2017 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1502155)
Çok güzeller güle güle büyütün .Hemen birer yaprak alıp yedekleyin maalesef bazen ev ortamına alışmadan ölüyorlar yedeklemek iyi oluyor .Bol çiçekli günler

Merhaba sevgili Sardunya18, yedeklemek için orta kısımdan alıp toprağa dikmiştim. Ama çok uzun süre gelişim göstermemişti. Acaba şimdi suda mı bekletsem bir süre siz hangi yöntemi tavsiye edersiniz?

sevgihoca 08-04-2017 15:31

Teşekkür ederim,NesliSezgin.Verdiğiniz bilgiler iyi oldu.Ben sularken çeşmenin altına tutup yapraklarını filan da yıkıyordum.Kendimi çok gaddar hissettim:(.Daha kibar davranmaya çalışacağım.:p Sağolun.

NesliSezgin 08-04-2017 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1502165)
Teşekkür ederim,NesliSezgin.Verdiğiniz bilgiler iyi oldu.Ben sularken çeşmenin altına tutup yapraklarını filan da yıkıyordum.Kendimi çok gaddar hissettim:(.Daha kibar davranmaya çalışacağım.:p Sağolun.

:) valla benim de o kadar çok orkidem ziyan oldu ki şimdi düşündükçe içim acıyor. Sevgilerimle..

NesliSezgin 08-04-2017 17:06

1 Eklenti(ler)
Yeni menekşelerden aldığım yaprakları kedi kumunda çoğaltmaya karar verdim bakalım olacak mı :)

sardunya18 08-04-2017 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NesliSezgin (Mesaj 1502156)
Merhaba sevgili Sardunya18, yedeklemek için orta kısımdan alıp toprağa dikmiştim. Ama çok uzun süre gelişim göstermemişti. Acaba şimdi suda mı bekletsem bir süre siz hangi yöntemi tavsiye edersiniz?

Ben direk toprağa dikiyorum bazı menekşe yaprakları geç yavru veriyor yaprak sağlamsa bekleyin .Eninde sonunda yavrular bide çok derine dikmeyin hafif yatık olsun toprak hafif kurudukça sulayın .Kolay gelsin

NesliSezgin 13-04-2017 19:20

NesliSezgin/Balkon

1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğim açmaya hazırlanıyor..

dongyul 13-04-2017 20:45

Sayın Nesli Sezgin; menekşelerinize bayıldım ^^

A_NOMAD 13-04-2017 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NesliSezgin (Mesaj 1502957)
Küpe çiçeğim açmaya hazırlanıyor..

Maşallah fotoğraf öyle dolu ki küpe çiçeğinizin adı geçmesine rağmen ilk bakışta fark edemedim ;)

Laf aramızda dongyul'a dikkat edin, onun beğendiği menekşeler iflah olmuyor :D

(Şaka yapıyorum sevgili dongyul, menekşe beğendiğinizi görünce takılmadan duramadım, bu kez dürten şey şeytan sanırım :D)

NesliSezgin 13-04-2017 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1502972)

Sağolun Sayın Dongyul, cok teşekkür ederim. İnşallah güzel büyürler.
Ziyaretiniz için çok memnun oldum.

NesliSezgin 13-04-2017 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1502973)
Maşallah fotoğraf öyle dolu ki küpe çiçeğinizin adı geçmesine rağmen ilk bakışta fark edemedim ;)

Laf aramızda dongyul'a dikkat edin, onun beğendiği menekşeler iflah olmuyor :D

(Şaka yapıyorum sevgili dongyul, menekşe beğendiğinizi görünce takılmadan duramadım, bu kez dürten şey şeytan sanırım :D)

Merhaba Sayın A_NOMAD, Çok teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz için çok sağolun. Bir şey olmaz sanıyorum. Güzel bakan gözler bunlar nazar değmez :)

NesliSezgin 13-04-2017 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1502972)

Sayın Dongyul, Telefondan yazdığım için bazen kelimeleri otomatik tamamlıyor ve yanlış oluyor lütfen kusuruma bakmayın yeni farkettim..

NesliSezgin 17-04-2017 10:00

NesliSezgin/Balkon

1 Eklenti(ler)
Sonunda açtı ne güzel...

NesliSezgin 26-04-2017 11:16

NesliSezgin/Balkon

1 Eklenti(ler)
Yavruları büyüyor..

NesliSezgin 26-04-2017 11:21

NesliSezgin/Balkon

2 Eklenti(ler)
Menekşeler...

NesliSezgin 09-08-2017 13:42

Neslisezgin/Balkon

1 Eklenti(ler)
Köklendirip diktiğim kauçuk büyüyor..

günebakan 10-08-2017 20:09

Sevgili NesliSezgin balkonunuz harika görünüyor orkideleriniz yaz kış balkondamı duruyor acaba?

NesliSezgin 10-08-2017 21:47

Merhaba Sayın Günebakan; ziyaretiniz beni çok mutlu etti sağolun orkidelerim mutfakta duruyor bahar aylarında balkona alıyorum ve çok sıcak zamanlarda yine içeri mutfak kısmına ama bu sene bazılarını aşırı sıcak olduğu için kaybettim ve diğerleri de çok iyi durumda değiller malesef

günebakan 11-08-2017 15:58

Teşekkür ederim sıcaklar bizi etkiledi çiçekler nasıl etkilenmesin umarım düzelirler

NesliSezgin 14-08-2017 12:06

Neslisezgin/Balkon

1 Eklenti(ler)
Mum çiçeğim biraz daha büyüdü bakalım çiçeklerini görmek mümkün olacak mı? Menekşe saksısında olması biraz kafamı karıştırdı acaba biraz büyütmek iyi olur mu bilemedim..

NesliSezgin 21-08-2017 11:49

NesliSezgin/Balkon

4 Eklenti(ler)
Merhabalar bugün zengarden'den aldığım fidelerim geldi..
Telgraflar, Melissa ve selluka fidelerim iki gün kargoda beklediğinden oldukça kötü göründü gözüme inşallah gelişim gösterirler..Özellikle selluka fidesi çok narin ve boynu bükük en çok da onu bekledim..önerileri olan sevgili üyelerin fikirlerine çok ihtiyacım var..sevgiler..

Batı Rüzgarı 21-08-2017 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NesliSezgin (Mesaj 1516058)
Merhabalar bugün zengarden'den aldığım fidelerim geldi..
Telgraflar, Melissa ve selluka fidelerim iki gün kargoda beklediğinden oldukça kötü göründü gözüme inşallah gelişim gösterirler..Özellikle selluka fidesi çok narin ve boynu bükük en çok da onu bekledim..önerileri olan sevgili üyelerin fikirlerine çok ihtiyacım var..sevgiler..

zengarden den bende fideler aldım ama bazıları büyüyemeden kurudu gitti
telgrafa bişey olmaz diye tahmin ediyorum ama diğerlerini kapalı alana almanızı tavsiye ederim. çünkü fideler sanırım serada bekletiliyor.benimkiler açık hava yüzünden kurudu diye tahmin ediyorum. sardunyayı bile kurutmayı başardım...
yeni yerine alıştıktan ve biraz büyüdükten sonra dışarı alabilirsiniz. tabi yine güneş ışığından mahrum kalmaması lazım...

NesliSezgin 21-08-2017 13:52

Sağolun Sayın BatıRüzgarı şimdi biraz tedirgin oldum umarım fideler kurumaz bakalım şimdilik havalar iyi gibi ama içeride bakmak daha uygun olabilir..inşallah büyüdüklerini görmek kısmet olur gerçi balkon için çok uygun bitkiler değiller ama şansımı denemek istedim..Saygılarımla..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025